İSTANBUL’DA DEV BULUŞMA
“En iyi inşaatı Gümüşhaneliler yapar, en iyi inşaat mühendisi Gümüşhane Üniversitesi’nde yetişir” tanıtımıyla gerçekleştirilen program Gümüşhaneli hemşehrimiz Yüksel Hamzaoğlu’nun sahibi olduğu İstanbul Hilton otelinde gerçekleştirildi.
Programa beraberinde Prof.Dr. Hüseyin Demir, Prof.Dr. Serkan Nas, Yrd.Doç. İbrahim Çavuşoğlu, Yrd.Doç. İsmail Çalık, Yrd. Doç. Zuhal Okçu, Rektör danışmanı Mustafa Ayyıldız’la birlikte katılan Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Halil İbrahim Zeybek’in yanısıra GÜSİAD Genel Başkanı Yüksel Yalçın, İstanbul'daki bazı Gümüşhane STK'larının başkanları, GÜSİAD yönetim kurulu üyeleri, komisyon ve danışma kurullarının üyeleri ve çok sayıda GÜSİAD üyesi katıldı.
“Reel sektörün kapılarını üniversitelere sonuna kadar açması gerekiyor”
Programın açılış konuşmasını yapan GÜSİAD Genel Başkanı Yüksel Yalçın, GÜSİAD-Gümüşhane Üniversitesi çalışmasından somut çıktılar üretmek üzere toplandıklarını belirterek, “Üniversite bilim üretebildiği kadar sanayi teknoloji üretecek. Bu sebeple üniversitelerimizin gücünü artırmak gerekiyor. Bu gelişimde iş dünyasına da büyük işler düşüyor. Reel sektörün kapılarını üniversitelere sonuna kadar açması gerekiyor. Bir öğrencinin 4 yıllık maliyeti 120 bin TL civarında ve binlerce işsiz mezunumuz var. Üniversitelerimiz öğrenci sayıları ile değil, mezunlarının iş bulmaları ve akademik kalitesi ile değerlendirilmelidir. Üniversitelere alınacak öğrenci sayıları saha araştırması ile çıkmalıdır. Laboratuvarları olan, eğitim kalitesini geliştirmiş, mezun ettiği öğrencilerin arkasında durabilen, iş hayatında da tamamlayıcı eğitim programlarını sürekli hale getiren bir eğitim anlayışı yeni eğitim modellerimizde yer almalıdır. Bunun için Bilim ve Teknoloji Üniversiteleri, İhtisas Üniversiteleri, Karam Üniversiteler ve 2 yıllık Enstitüler şeklinde kategorik yapılanma olmalı ve ara eleman açığında MYO mezunları tamamlayıcı olmalıdır. Bu sebeple bugünkü mezunların yüzde 70’i 4 yıllık ve yukarısı yüzde 30’u 2 yıllık MYO’lardaki bu oran ters çevrilmeli, MYO’ların sayısı artırılarak reel sektördeki insan kaynağı problemi sayıları artırılmış meslek liseleri sonrasında güçlendirilmiş teknik elemanlar yetiştiren sistemlere dönüştürülmelidir” dedi.
“GÜSİAD Meslek Komitelerine akademik danışman olarak öğretim üyeleri atandı”
GÜSİAD olarak Gümüşhane Üniversitesi ile GÜSİAD üyelerinin ağırlıklı iş alanlarında ortak çalışma programları önerdiklerini kaydeden Yalçın, “Bu başlıklar, İnşaat Mühendisliği, Gıda Mühendisliği, Maden Mühendisliği, Turizm olarak belirledik. Sayın Rektörümüzden bu bölümlerdeki öğretim üyelerinden GÜSİAD Meslek Komitelerine akademik danışman olarak atanması konusunda destek istiyoruz. Bu çağrımıza gösterdikleri desteğe teşekkür ediyoruz. Bugün bu 4 başlıkta akademisyen hocalarımızın atmalarını yapmış olduk” diye konuştu.
Toplantıya akademisyenleriyle adeta çıkarma yapan Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, üniversite-şehir kaynaşmasını çok önemli bulduğunu belirterek, göreve geleli bir yıl olduğunu ve göreve başladığının aynı gününde böyle bir programın düzenlenmesinin bir yıllık analiz için de güzel olduğunu söyledi.
Gümüşhane Üniversitesi’nin kuruluşu ve gelişim süreci fakülteler ve yüksekokullar bazında okulun tüm fiziksel yapıları hakkında görsel sunumunu katılımcılarla paylaşan Zeybek, GÜSİAD ile bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti paylaşarak, bundan sonra GÜSİAD danışma kurullarında yetkili kılınan akademisyenler üzerinden daha yakın bir iletişim içinde olacaklarını ifade etti.
GÜSİAD-GÜ işbirliği protokolü imzalanacak
Önümüzdeki mayıs ayında GÜSİAD ile İşbirliği Protokolünü imzalayacaklarını ve bu başlıkta gerek çalışmalarına başladıkları Gümüşhane Üniversitesi vakfı için gerekse diğer başlıklarda işbirliği için çok verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirten ve ikametini de Gümüşhane’ye aldıran Zeybek, “Beni de bir hemşeriniz olarak kabul edebilirsiniz” dedi.
Programda İnşaat Mühendisliği bölümü öğretim üyesi Prof.Dr. Serkan Nas, Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç. İsmail Çalık, Maden Mühendisliği Öğretim Üyesi Yrd.Doç. İbrahim Çavuşoğlu, Gıda Mühendisliği Öğretim Üyesi Yrd.Doç. Zuhal Okçu branşlarında hazırladıkları sunuları paylaştı.
Etkinlikte konuşan GÜSİAD İnşaat Meslek Komitesi Başkanı Cahit Karakullukçu ise inşaat sektörünün küresel pazardaki gelişimi, inşaat sektöründeki ihracat fırsatları, Türkiye’deki sektörün yatırım projeksiyonu konularında bilgilendirme yaptı, meslek komitesi olarak Mart ayında GÜSİAD bünyesindeki tüm inşaat firmaları ile bir araya geleceklerini ifade etti.
Gümüşhaneli Mühendisler Platformu (GÜMÜP) Başkanı Yüksel Hamzaoğlu da GÜMÜP’ün tarihçesini anlattıktan sonra Gümüşhane Üniversitesi ile mühendisler olarak verebilecekleri destekleri paylaştı.
Gümüşhaneli Üniversite Öğrencileri Platformu (GÜNÖP) ile iletişim halinde olduklarını aynı destekleri Gümüşhane Üniversitesi öğrencilerine de verebileceklerini ifade eden Hamzaoğlu, Türkiye’nin mühendislik ve mimarlarından oluşan yerel teknik tabanlı STK olarak Gümüşhane Üniversitesine her zaman desteğe hazır olduklarını ifade etti.
Başkan Hamzaoğlu’na ev sahipliğinden ve program sponsorluğundan dolayı plaket takdim edildi.
“Maden müzesi yalnızca Prag’da var, Süleymaniye Mahallesinde de olmalı”
Maden müzesi yapılmak üzere Gümüşhane’nin eski yerleşim yeri olan Süleymaniye Mahallesinde arsa bağışı yapan GÜSİAD yönetim kurulu üyesi Metin Akagün de maden müzesinden beklentileri anlatarak dünyada bu formatta tek müzenin Prag’da olduğunu, müzenin biran önce açılmasının hem bilimsel hem de kültür turizmine katkı sağlayacağını söyledi. Akagün, müze içinde maden analizi yapan maden laboratuvarı çalışmasının Gümüşhane Üniversitesi Maden Mühendisliği bölümüne de güç katacağını sözlerine ekledi.
Kenan Aydın’a Onursal Başkanlık
Toplantıda GÜSİAD Genel Başkanı Yüksel Yalçın, 23 yıllık GÜSİAD’ın kuruluşundan bugüne kadar yönetim kurulunda kesintisiz görev alan, 11 yıl genel başkanlık yapan, GÜSİAD’ın vizyonunda ve çalışma programlarının gelişiminde bilim ışığında emek veren, halende yönetim kurulu üyesi olan Prof.Dr. Kenan Aydın’a GÜSİAD yönetim kurulu kararı ile Onursal Başkanlık ödülünü takdim etti.
Kurucu Onursal Başkan Aydın Doğan’ın ardından GÜSİAD’a değer katan Prof.Dr. Kenan Aydın aynı zamanda GÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu üyesi. Programdan sonra kısa bir konuşma yapan Kenan Aydın, Güsiad yönetimine teşekkür etti.
İşte dev toplantıda alınan kararlar
Yaklaşık 6 saat süren çalıştay sonunda GÜSİAD tarafından Gümüşhane Üniversitesi akademisyenlerine sektördeki firmalara saha gezileri yapılmasına, konaklamalarını da koordine etmek üzere öğrencilere staj desteği sağlanmasına, GÜSİAD-Gümüşhane Üniversitesi ortaklaşa proje çalışmaları yapılmasına, GÜSİAD Danışma Kurullarına akademisyen danışmanlar atanmasına, Gümüşhane Üniversitesi mezunlarına iş konusunda destek verilmesine, doktora çalışmalarında saha araştırma konusunda sektör desteği sağlanmasına, sektörden tecrübeli üyelerin öğrencilerle panel, seminer, söyleşi programları ile buluşturulmasına, Gümüşhane Üniversitesi vakfı kurulmasına ve devamında destek verilmesine, inşaat sektöründe marka olan GÜSİAD üyelerinin bu branşta Gümüşhane Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünü de markalaştırmasına, “En iyi inşaatı Gümüşhaneliler yapar, en iyi inşaat mühendisi de GÜ’de yetişir” tanıtımını bir ikon olarak tanımlanmasına, Gümüşhane Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünde test laboratuvarı kurulması konusunda destek sağlanması kararlaştırıldı.
GÜSİAD Genel Sekreteri Soner Keleş’in sunuşunu yaptığı program sonunda akademisyenlere teşekkür belgesi takdim edildi.
Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim