• BIST 9577.46
  • Altın 2820.34
  • Dolar 34.0022
  • Euro 37.839
  • Gümüşhane : 15 °C
  • Trabzon : 24 °C

HÜDA PAR'DAN GÜMÜŞHANE BELEDİYESİ'NE BURGER KİNG TEPKİSİ

12.08.2024 09:10
HÜDA PAR'DAN GÜMÜŞHANE BELEDİYESİ'NE BURGER KİNG TEPKİSİ
HÜDA PAR Gümüşhane İl Başkanı Mehmet Kabayel, son günlerde gündeme gelen Millet Kıraathanesi'nin yerine, İsrail'i açıkça destekleyen Burger King markasının açılacağı iddialarına sert tepki gösterdi.

HÜDA PAR Gümüşhane İl Başkanı Mehmet Kabayel, son günlerde gündeme gelen Millet Kıraathanesi'nin yerine, İsrail'i açıkça destekleyen Burger King markasının açılacağı iddialarına sert tepki gösterdi.

 Kabayel, Gümüşhane Belediyesi'nin bu kararıyla şehirdeki hassasiyetleri göz ardı ettiğini belirterek, söz konusu markaya yer verilmesini kabul edilemez bulduğunu söyledi.

"Gümüşhane Belediyesi Şehirdeki Hassasiyetleri Göz Önünde Bulundurmalı"

Başkan Kabayel, yaptığı açıklamada, Gazze'de 300 günü aşkın süredir devam eden saldırılar ve katliamlara destek veren Burger King markasının, Gümüşhane'de yer almasının büyük bir vebal olduğunu vurguladı.

Kabayel, "Gümüşhane Belediyesi, bu şehirde yaşayan herkesi temsil eden bir kurumdur. Bu nedenle, belediyenin, şehirdeki dini ve milli hassasiyetleri göz önünde bulundurması gerekmektedir. Gümüşhane Belediyesi ve TAB Gıda arasında imzalanan anlaşma ile şehrimizde açılması planlanan Burger King markasına yer verilmesini kabul etmiyoruz. Gazze’de bunca vahşet yaşanırken, Siyonist rejime destek veren markalarla işbirliği yapmak vebaldir," dedi.

Kabayel, bu konudaki endişelerini dile getirerek, Gümüşhane'nin geçmişte her zaman mazlumun yanında yer aldığını, zulme karşı durduğunu ve bu duruşun şimdi de bozulmaması gerektiğini ifade etti. "Gümüşhane’mizi bu vebalin altında bırakmayın. Bu şehri böyle bir ayıpla yüz yüze getirmeyin," şeklinde konuştu.

"Bu Yanlıştan Bir An Önce Dönülmelidir"

Kabayel, açıklamasının devamında, belediyelerin, işgalci İsrail rejimini destekleyen firmalarla işbirliği yapmasının kabul edilemez olduğunu belirtti. Gümüşhane Belediyesi'ne çağrıda bulunan Kabayel, "Belediyenin bu yanlış kararından bir an önce vazgeçmesini talep ediyoruz. Şehrimizin değerlerine aykırı bu tür adımlar, halkımız tarafından asla hoş karşılanmayacaktır. Bu konuda Gümüşhane Belediyesi'nin sorumluluğunu yerine getirmesini bekliyoruz," dedi.

Kabayel'in bu açıklamaları, Gümüşhane halkı arasında geniş yankı bulurken, Gümüşhane Belediyesi'nin konuya ilişkin nasıl bir adım atacağı merak konusu oldu.

Haber: Ayşe Kılıç Özel

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim