• BIST 9577.46
  • Altın 2820.34
  • Dolar 34.0022
  • Euro 37.839
  • Gümüşhane : 16 °C
  • Trabzon : 24 °C

TKDK GÜMÜŞHANE KÜRTÜN’DE 250 KW’LIK GES PROJESİNİ DESTEKLEYECEK

20.08.2024 09:31
TKDK GÜMÜŞHANE KÜRTÜN’DE 250 KW’LIK GES PROJESİNİ DESTEKLEYECEK
Kürtün’de 250kW gücünde çatıya kurulacak olan güneş enerji santrali projesi hayata geçiyor.

Kürtün’de 250kW gücünde çatıya kurulacak olan güneş enerji santrali projesi hayata geçiyor. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Desteklemeyi Kurumu; bilindiği üzere IPARD 3 Programı kapsamına alınan Gümüşhane İli, Gümüşhane OSB’de yapılanmış, Giresun İl Koordinatörlüğü’ne bağlı irtibat ofisini 2024 yılında faaliyete geçirmişti. Açıklanan 2. Çağrı Başvuru Döneminde saha ziyaretlerinde bulunan Giresun İl Koordinatörü Ayhan Uğur, bu kapsamda Kürtün’de bulunan Altuntaş Orman Ürünleri Şirketi işletme sahibi Yüksel ALTUNTAŞ’ı ziyaret etti.

         Yaptığı ziyarette konuşan Uğur “İlk defa Gümüşhane’de proje kabul edeceğiz. Çıkılan çağrının yelpazesi çok geniş, başta yenilenebilir enerji yatırımları olmak üzere bitkisel ürünlerin işlenmesi, seracılık, arıcılık, zanaatkarlık ve katma değerli ürünlerin işlenmesi, kırsal turizm yatırımları ve makine parkları sektörlerini kapsıyor. Elektrik tüketimi yapan mevcut işletmeleri bağlantı anlaşması almış olmaları şartı ile %70 hibe desteği sağlamak suretiyle destekliyoruz. Yüksel Beyle de çağrı ilanından önce zaten tanıtım faaliyetleri döneminde tanışmış ve bilgilendirmiştik. Şu anda işletmesinin almış olduğu 250 kW gücünde bağlantı anlaşması var, bu çağrı döneminde kendileri yaklaşık 7 milyon değerinde GES yatırımı yapacaklar ve biz bu rakamın 5 milyonluk kısmını hibe olarak destekleyeceğiz.” dedi.

İşletme sahibi Yüksel Altuntaş: “2000 yılından itibaren orman ürünleri üretim ve satışı yapmaktayız. 2020 yılında faaliyete geçirdiğimiz kereste fabrikamızda, İlçemizde bulunan zengin ve kaliteli orman varlığı olan ladin, göknar, çam ve kayın kerestesi üretmekteyiz. Üretimimizde, yüksek teknoloji ve kaliteli hammadde kullanmaktayız. Kullandığımız yüksek teknolojik makinelerin elektrik sarfiyatı bir hayli fazla. Kuracağımız GES yatırımı sayesinde bu girdi maliyetinden kurtulacağız. Ayrıca tükettiğimiz enerjinin bir o kadarını da EDAŞ’a satacağız ” dedi.

İl Koordinatörü Uğur, Kürtün’de kurulacak olan bu GES projesinin bir örnek olacağını, önümüzdeki çağrı dönemlerine yönelik olarak elektrik tüketen, cirosu 100 milyon altında olan bütün sanayici ve üreticileri bağlantı anlaşması alarak proje hazırlamaya davet etti.

Uğur ayrıca, kırsalda yapılan bu yatırımların ülke ekonomisi adına çok önemli olduğunu, Kürtün gibi imkanları kısıtlı, gönlü yüce insanların bulunduğu bir ilçemiz için ise daha değerli olduğunu belirtti.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim