• BIST 9577.46
  • Altın 2820.34
  • Dolar 34.0022
  • Euro 37.839
  • Gümüşhane : 16 °C
  • Trabzon : 24 °C

KÜRTÜN’DE YAYLA ŞENLİKLERİ COŞKUYLA TAMAMLANDI

12.08.2024 15:27
KÜRTÜN’DE YAYLA ŞENLİKLERİ COŞKUYLA TAMAMLANDI
Kürtün Belediyesi tarafından düzenlenen geleneksel yayla şenlikleri, bu yıl da büyük bir coşku ve katılımla gerçekleştirildi.

Kürtün Belediyesi tarafından düzenlenen geleneksel yayla şenlikleri, bu yıl da büyük bir coşku ve katılımla gerçekleştirildi.

Kürtün Belediye Başkanı Ahmet Kanat, şenliklerin ardından yaptığı açıklamada, etkinliklerin hem katılımcılar hem de bölge halkı açısından son derece keyifli geçtiğini belirtti.

Başkan Kanat, şenliklerin Kürtün’ün güzel yaylalarında hemşeriler ve misafirler için bir buluşma noktası olduğunu ifade ederek, "Yayla şenliklerimizin her biri birbirinden güzel, birbirinden coşkulu geçti. Hemşerilerimiz memleketimizin güzel yaylaları ile hasret giderdi. Şenliklerimiz vasıtasıyla sevdiklerimiz ile hasbihal eyledik; dostlarımız ile vakit geçirdik," dedi.

Bu yılki yayla şenlikleri, yerel halkın yanı sıra Kürtün dışından gelen çok sayıda misafirin de katılımıyla renklendi. Şenlikler sırasında düzenlenen etkinlikler, yöresel müzik ve dans gösterileri, geleneksel oyunlar ve çeşitli yarışmalar ile devam etti. Katılımcılar, doğayla iç içe bir ortamda eğlenme fırsatı bulurken, yaylalarda kurulan stantlarda yöresel ürünler de tanıtıldı.

Başkan Ahmet Kanat, yayla şenliklerinin başarılı bir şekilde gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, "Bu güzel organizasyonlarda emeği geçen kamu personellerinin tamamına, muhtarlarımıza, sivil toplum kuruluşu üyelerine ve yardımcı olan bölge halkına şükranlarımızı sunarız," ifadelerini kullandı.

Kanat, ayrıca şenliklerin gelecek yıl için hazırlıklarına şimdiden başladıklarını belirterek, "Siz değerli hemşerilerimizin tavsiye ve görüşlerini de dikkate alarak önümüzdeki yıl yapacağımız yayla şenliklerini büyük bir heyecanla beklemekteyiz. Şenliklerimize katılan tüm hemşerilerimize teşekkür ediyoruz," dedi.

Kürtün yaylalarında düzenlenen bu geleneksel şenlikler, bölgenin kültürel mirasını yaşatmanın yanı sıra, toplumsal bağları güçlendirmeye de katkı sağlıyor. Belediye, gelecek yıl daha da geniş kapsamlı bir etkinlik düzenlemeyi planlıyor. Şenliklerin bölgenin turizm potansiyeline de önemli katkılar sağladığı belirtiliyor.

ee.jpg

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim