KURTULUŞ TURİZMDE
Durgut, gazetemize yaptığı açıklamada, özellikle Trabzon’un, Rize’nin, Artvin’in ve Karadeniz kıyılarındaki turizm potansiyelinin yavaş yavaş doygunluğa ulaştığını, bu nedenle iç kesimlerde bulunan Kürtün ve Torul ilçelerinin turizm açısından değerlerinin gittikçe arttığını belirtti.
COĞRAFYA ZOR AMA GÜZEL
Kürtün ilçesinde göreve başlayalı henüz altı aylık bir süre olduğunu, geçen bu süre içerisinde yaklaşık iki ayının bölgeyi tanımakla geçtiğini dile getiren Durgut, “Kürtün, zor bir coğrafya. Ancak bu zor coğrafya içerisinde Rabbim zenginlikler de vermiş. Yaylalarımız var. Şelalemiz var. Örümcek Ormanlarımız var. Barajlarımız var. Bunların toplamına bakıldığı zaman daha çok iç turizme, özelinde de bu civarda yaşayanların kullanımında faydalanmasına sunulmuş durumda. Ama ben inanıyorum ki burada devletin ya da biz yetkililerin de doğru, küçük dahi olsa yatırımlarıyla ve teşvikleriyle çok çok daha güzel bir duruma geleceğiz” dedi.
SAHİLLERİN DOYGUNLUĞU ÇOK İYİ DEĞERLENDİRİLMELİ
Kürtün ilçesine en yakın olan Trabzon, Rize, Artvin ve Karadeniz sahillerine özellikle Arap ve Orta Doğulu turistlerin büyük ilgi gösterdiğini, ancak geçen süre içerisinde bunun bir doygunluğa ulaşacağına işaret eden Durgut, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Bu doygunluğu çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. İlçemizin kurtuluşunu turizmde görüyoruz. Sayın Valimizin de özellikle turizm üzerinde durduğunu hepimiz biliyoruz. Bu konu bence uzak da değil, çok yakın. Çünkü Karadeniz’in durumu ortada, turizm potansiyeli ortada ve biz çok yakınız oraya. Kürtün şu anda yayla turizmi ya da doğa turizmi açısından bakir. Bakir olan her yer burada yaşayan vatandaşın kullandığı haliyle. Kürtün ilçemizi, Trabzon’daki, Rize’deki ve Artvin’deki bu canlılık kabına sığmayıp taşmaya başlayacağı zaman bunlardan ilk faydalanılacak ve ona göre de daha doğru yatırımlarla daha fazla kazanç sağlayabilecek yer olarak görüyorum. Hazırlıklı olmamız lazım. Bizim yönlendirmemizle, yapacağımız yatırımlarla, teşviklerle yol göstermelerle buna fazlasıyla hazırlıklı olmamız lazım.”
YEŞİL YOL AĞI EN FAZLA OLAN İLÇEYİZ
Kürtün Kaymakamı Durgut, Yeşil Yol Projesinin zaman zaman Türkiye’nin gündeminde olduğunu ifade ederek, “Birtakım eleştiriler yönleri var ama Kürtün için olanı doğru planlanmış ve çok doğru bir proje. Çok isabetli olmuş. Çünkü bizim burada yola gerçekten ihtiyacımız var. Vatandaşın da yola ihtiyacı var. Günlük kullanımındaki yollarda da bazı aksaklıklar, sıkıntılar var. Devlet bu açıdan üzerine düşeni yapmadığı için değil yapıyor ama birim maliyetlerinin yüksek olması, ihtiyacın birçok alanda birden var olması bazı sıkıntıları da beraberinde getiriyor. Onun için Yeşil Yol bizim ilçemiz adına büyük bir kazanım. Var olan yayla yollarının birbirine daha sağlıklı bağlanması gerekiyor. Zaten Yeşil Yol projesi ile mevcut yollar genişletiliyor. Hem kaza anlamında hem de daha büyük araçların kullanması anlamında uygun hale getirilecek.”
KONAKLAMA SORUNU MUTLAKA ÇÖZÜLMELİ
Kürtün Kaymakamı Durgut, turizmin olmazsa olmazlarından olan konaklama sorununun mutlaka çözülmesi gerektiğine işaret ederek, şöyle konuştu:
“Doğal güzelliği olup da turizmden beklentisi olan yerlerimiz var, bunları iyi değerlendirmemiz lazım. Bizim buraya her getirdiğimiz bir kişi, burayı gösterdiğimiz bir kişidir. Bu kişi kendi ailesine, kendi memleketine döndüğü zaman bu güzelliği tattırabilirsek bir daha gelmesi sağlanır. Onun için alt yapı çok önemli. Belediyemizin yaptığı belediye binası var, 40 yatak kapasiteye sahip ve ilçemizin ilk konaklama yeri olacak. Bu bile önemli. Burada bir program yapıldığı zaman en az hızlı bir turla 2 gün gezdirebileceğimiz doğal güzelliklerimiz var. Kadırga, Erikbeli, Sazalan, Damlı, Kurttaş, Örümcek Ormanları, Çağlayandibi, Çıkrıkdüzü Yaylası, Kabaktepe Şehitliğimiz gibi günlere yayılacak yerlerimiz var. Biz gerekli yerlerle görüşüp buralara kişiler getiririz ama nerede konaklattıracağız. Onun için bunlar küçük küçük bir kıvılcımla başlayıp daha sonra kartopu gibi özel müteşebbislerin devreye girmesi ile ticari bir dönüş alındığı anda devamı gelecektir diye düşünüyoruz. Onun için belediyenin yaptığı, kendi binasının içerisindeki 40 kişilik otelin de bu konuda önemi fazla. Bizim kurtuluşumuz bu.”
İŞ GELİŞİM MERKEZİ
Kürtün ilçesine İş Gelişim Merkezi (İŞGEM) yapmak istediklerini de ifade eden Durgut, “İŞGEM devletin belli formülüzasyonlar içerisinde 700-750 bin liraya kadar hibeli yatırıma ve içinde en az 20 tane işletmenin barınabileceği bir iş merkezi. Bu merkezlerde işe başlayan bir kişi o dükkanların birinde duracak. Devlet bize toplamda verdiği hibenin dışında o işletmeye de makine desteği veya işçi desteği anlamında belli oranlarda katkısı olacak” dedi
İbrahim Özdemir-Figen Tok
Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim