KÜRTÜN’DE GÜZEL GELİŞMELER VAR
Kürtün Belediye Başkanı Ahmet Kanat, gazetemize yaptığı açıklamada, Kürtün ilçesine 2 milyon 400 bin liraya yeni belediye hizmet binasının yapımına başlanıldığını, hizmet binası ile birlikte 70 yatak kapasiteli otelin de birlikte yapılacağını ve ilçenin yaşam alanı olarak kullanılmaya başladığı tarihten bu yana ilk kez oteli olacağını belirtti.
Mevcut Bina Yeterli Olmuyor
Başkan Kanat, halen kullanılmakta olan belediye binasının o yıllarda yapıldığını ve ihtiyaca cevap vermediğinin altını çizerek, “Bu nedenle ilçemize modern ve çağdaş bir belediye hizmet binası yapmak istedik. Yeni hizmet binamızın ihalesini 2 milyon 400 bin liraya yaptık. :alışmalar başladı. Ancak, kış sezonu olduğu için şu anda çalışmalar durdu. Yeni inşaat sezonu ile birlikte yeniden başlayacak çalışmayla birlikte gelecek yıl yeni hizmet binamıza taşınacağız” dedi.
70 Yatak Kapasiteli Otel
Kürtün ilçesinde otel olmadığını, ilçenin ilk kez otele kavuşacağını kaydeden Başkan Kanat, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Yeni hizmet binamız 6 katlı olacak. Zemin kat işyerleri, işyerlerinin altı ise otopark olarak planlandı. Birinci ve ikinci katlar belediye hizmet katları olacak. Üçüncü kat, özellikle gurbetçiler ve ilçemize gelen yerli ve yabancı turistler için banyo ve mescit olarak düşünüldü. Dördüncü kat, lokanta, beşinci ve altıncı katlar ise 70 yatak kapasiteli otel olarak yapılacak.”
Kürtün İlk Kez Otele Kavuşacak
Kürtün ilçesinde otel olmadığını, bu nedenle ilçenin ilk kez otele kavuşacağını dile getiren Kanat, “İlçemizde otel olmadığı için gelen yerli ve yabancı turistler günübirlik ziyarette bulunup dönüyorlar. Bir öğretmen evimiz var ama oda çok kullanışlı değil, adeta atıl durumda. Biz belediye olarak ilçemize gelenlerin konaklamasını da istiyoruz” diye konuştu.
Eski Bina Kütüphane Olacak
Yeni hizmet binasına taşındıktan sonra mevcut binanın yeniden restore edileceğini de kaydeden Kanat, açıklamasında daha sonra şunları söyledi:
“Restoresini yapacağımız bu binanın bir bölümünü ilçe kütüphanesine dönüştüreceğiz. Bir bölümünü de özellikle köylerden gelen kadınlarımızın oturup dinlenebilecekleri bir hizmet binası haline getireceğiz. İlçemize alışverişe gelen kadınlarımızı rahatlıkla kalabilecekleri bir ortama kavuşturacağız. Onlar artık sağda solda değil, kendilerine ayıracağımız bu binamızda rahatça dinlenebilecekler.”
DENİZİMİZ YOK, BALIK İHRACATIMIZ VAR
Pestil ve madencilik sektörü ile ön plana çıkan Gümüşhane’de, devletin sağladığı destekle balıkçılık sektörü de ilin ekonomik gelişmesi açısından önemli bir konuma geldi. Kürtün Kaymakamı Mehmet Durgut, Doğu Karadeniz’in, denizi olmayan illerinden Gümüşhane’den Gürcistan’a balık ihracatı yapıldığını söyledi.
Durgut, gazetemize yaptığı açıklamada, 2003 yılında yapımı tamamlanarak hizmete açılan, yılda 149 milyon 308 bin 971 kilovat saat elektrik üretimi ile 45 bin 108 kişinin günlük hayatında ihtiyaç duyduğu elektriği karşılayan Kürtün Baraj Gölünde yılda 2 bin 600 ton da balık üretimi gerçekleştiğini söyledi.
İki Tür Balık Üretiliyor
Kürtün Baraj Gölünde, Gökkuşağı ve Karadeniz Alası olmak üzere iki tür balık üretimi yapıldığını kaydeden Turgut, “ Yıllık üretim kapasitemiz 2 bin 600 tondur. Balık üretimi sadece baraj gölünde yapılmaktadır. 45 bin metrekarelik bir alanda 11 üretim çiftliğinde üretim yapılıyor. Altı şirket bu üretimi gerçekleştiriyor” dedi.
İlimiz Adına Çok Güzel Gelişme
Baraj gölünde 2 kişi Özkürtün’den 1’er kişi de Gümüşhane, Rize, Trabzon ve Ordu’dan olmak üzere 6 kişinin üretim gerçekleştirdiğini kaydeden Durgut, şunları söyledi:
“Haliyle çiftlik sahipleri ürettikleri balıkları kendi illerinde pazarlıyorlar. Çok güzel bir gelişme ise balık çiftliklerimizden ilk defa bu yıl Gürcistan’a balık ihracatı yapıldı. Hem ilçemiz hem de ilimiz adına çok olumlu ve çok güzel bir gelişme. “
İbrahim Özdemir-Figen Tok
Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim