• BIST 9577.46
  • Altın 2820.34
  • Dolar 34.0022
  • Euro 37.839
  • Gümüşhane : 16 °C
  • Trabzon : 24 °C

ŞEHİT BEKÇİ OLTAN KOCA ŞEHADET YILDÖNÜMÜNDE KABRİ BAŞINDA ANILDI

21.08.2024 14:31
ŞEHİT BEKÇİ OLTAN KOCA ŞEHADET YILDÖNÜMÜNDE KABRİ BAŞINDA ANILDI
Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, 2022 yılında İstanbul Şişli’deki bir olayda şehit düşen Çarşı ve Mahalle Bekçisi Oltan Koca’nın şehadet yıldönümünde Kürtün ilçesine bağlı Taşlıca köyü Toktamur Yaylası’ndaki kabrini ziyaret etti

Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, 2022 yılında İstanbul Şişli’deki bir olayda şehit düşen Çarşı ve Mahalle Bekçisi Oltan Koca’nın şehadet yıldönümünde Kürtün ilçesine bağlı Taşlıca köyü Toktamur Yaylası’ndaki kabrini ziyaret etti. Ziyaret sırasında Vali Tanrısever, şehidin kabrinde Kur’an-ı Kerim okuyarak dua etti ve şehidin ailesiyle bir araya gelerek onların taleplerini dinledi.

Vali Tanrısever, duanın ardından yaptığı konuşmada, şehit Oltan Koca’nın vatan uğruna gösterdiği fedakarlığı ve kahramanlığı vurguladı. “Bugün, vatanımız için canını feda eden kahramanımız Oltan Koca’nın şehadet yıldönümünde, onun hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz. Şehidimizin kabrini ziyaret ederek Kur’an-ı Kerim okuduk, dualar ettik. Şehidimizin ailesiyle sohbet ederek bir isteklerinin olup olmadığını sorduk. Başta Şehit Koca olmak üzere, vatan için gözünü kırpmadan canını veren tüm şehitlerimizi şükran ve minnetle anıyoruz. Ruhları şad olsun! Bu kutsal topraklarda huzur içinde yaşamamızı sağlayan kahramanlarımızı hiçbir zaman unutmayacağız,” ifadelerini kullandı.

Ziyaret sırasında, şehidin ailesi Vali Tanrısever’in bu anlamlı ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, oğullarının unutulmadığı için teşekkür etti. Vali Tanrısever, şehidin ailesine devletin her zaman yanlarında olduğunu belirterek, "Şehitlerimiz bizim baş tacımızdır, onların emaneti olan bu vatanı korumak için bizler de görevimizin başındayız," dedi.

Şehidin kabrini ziyaret eden köy halkı da Vali Tanrısever’in bu anlamlı ziyaretine katılarak, şehit Oltan Koca’nın hatırasını yaşattı. Vali Tanrısever’in ziyareti, bölge halkı tarafından büyük takdirle karşılanırken, şehidin hatırası bir kez daha saygıyla anıldı.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim