“SİYASETİ KONUŞMAZ, TAKİP EDERİZ”
Gümüşhane TSO Başkanı Akçay, gazetemize yaptığı açıklamada, ticaret ve sanayi odası olarak siyaset konuşmadıklarını, siyaseti takip ettiklerini belirterek, “Kurumlar, eleştirme makamı değil, mevcut sistemden yararlanma makamıdır” dedi.
Akçay, görevinin iş dünyasının taleplerini almak ve iş dünyasının önündeki engelleri olduğunu vurgulayarak, “Aldığım bu talepleri ve tespit edilen engelleri muhatap kurumlara iletmek benim görevimdir” ifadesini kullandı.
“Vefasızlık yapamam”
7 Haziran milletvekili seçimlerinde aday adayı olmak üzere TSO başkanlığından istifa ettiğini anımsatan Akçay, şöyle devam etti:
“İstifam yasa gereğiydi. Milletvekili adayı olamayınca arkadaşların büyük bir fedakarlık örneği göstererek bütün yönetim kurulunun istifa etmesi sonucu beni tekrar göreve çağırdılar. Şu anda TSO yönetim kurulu başkanı olarak görev yapıyorum. Görevim dışında hiçbir şey düşünmüyorum. Oda üyelerimize, arkadaşlarıma bir vefasızlık yapamam. TSO başkanlığını yapma gayreti içindeyim.”
“OSB’de sıkıntı var”
Akçay, 7 Haziran seçim sürecinde Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yönetiminden 5 aylık bir süre içerisinde ayrı kaldığını belirterek, “Şu anda o bölgedeki yatırımcılarımızın birtakım sıkıntıları olduğunu biliyorum. Oradaki yatırımcılarımızın alt yapı sorunlarıyla ilgili konuşmak için iki gün bölgedeki yatırımcılarla konuştum, sıkıntılarını dinledim. Alt yapı konusunda bazı sıkıntıları olduğunu dile getirdiler. Yatırımcılarımızın, yönetimle ilgili bazı sıkıntıların olduğunu görüyorum. Oradaki işletmecilerin zaman zaman bizlere gelerek problemlerini bizimle paylaşıyorlar. Bu sorunları Vali Yücel Yavuz ile sanayi bölgesindeki işlemecilerimizin sorunlarını aşacağız. Devlete en ucuza mal olan Gümüşhane’de organize sanayi bölgesidir. Bugün kendini misli ile amorti eden bir organize sanayi bölgesi vardır. Yaklaşık 5 milyon liraya mal oldu. Oradaki istihdam edilen insan sayısına bakarsak bugün devletin sırtından 10 milyon liralık yükü almış durumdayız. Yaklaşık 300 kişi civarında özel sektörün bir istihdam sağladığını görüyoruz” dedi.
İpek Yolu Turizm Merkezi
TSO Başkanı Akçay, Torul ilçesine bağlı Harmancık köyünde yaklaşık 270 kişiye istihdam sağlayacak ve 40 bağımsız bölümden oluşacak İpek Yolu Turizm Merkezi ile ilgili projeyi Toplu Konut İdaresi’ne sunduklarını ifade ederek, şunları kaydetti:
“TOKİ’den talebimiz ise burayı, proje bünyesinde uygun görüşleri de olmak şartıyla yapın ve Gümüşhane iş dünyasına satın. Transit yoldan yılda 1,5 milyon geçen araçtan biz de ekonomik olarak payımızı alalım. Bununla alakalı fizibilite raporlarımızda yapılmıştır. DOKA’nın desteğiyle hazırladık. TOKİ seçim sürecinden dolayı bir duraklamaya uğradı. Ancak önümüzdeki günlerde olumlu yönden gelişmeler olacağından umutluyuz.”
“İhracatla il olarak yeni tanışıyoruz”
Akçay, ihracat yapmayan ülkelerin büyüme şansı olmadığının altını çizerek, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Haliyle ihracatla yaşanan büyüme illere de yansımaktadır. Büyümek için dünyaya mal satmak lazım. Sadece ürettiğiniz ürünü Gümüşhane’ye satarsanız büyüyemezsiniz. Gümüşhane ölçeğinde büyürsünüz. Türkiye’ye satarsanız Türkiye ölçeğinde büyürsünüz. İhracat kelimesiyle biz şehir olarak yeni tanışıyoruz. Gıda sektörüyle alakalı birçok proje yaptık. Yine ilimizde marka haline gelmiş pestil- köme üreticilerimizle ilgili birçok proje var. Üreticilerimiz henüz ihracata uygun ürün üretemediklerini ifade ettiler. Kapasitelerimiz çok yeterli değil. Ürün satmaya başladığımızda devamlılık esas olduğu için hazır olmadıklarını ifade ettiler. Ben bu konuda Gümüşhane’deki arkadaşlarımıza güveniyorum gerçekten kaliteli ürün üretiyorlar. Ürünlerimiz Türkiye’nin her yerinde beğeniyle kapış kapış satılıyor. Yurt dışına ihracatı konusunda üreticilerimizin biraz daha kapasitelerini 3 katına çıkarmaları gerekiyor.”
Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim