• BIST 9577.46
  • Altın 2820.34
  • Dolar 34.0022
  • Euro 37.839
  • Gümüşhane : 15 °C
  • Trabzon : 24 °C

ŞİRAN'DA ÇIKAN YANGINDA 20 HEKTARLIK ALAN KÜLE DÖNDÜ

12.08.2024 08:38
ŞİRAN'DA ÇIKAN YANGINDA 20 HEKTARLIK ALAN KÜLE DÖNDÜ
Gümüşhane’nin Şiran ilçesine bağlı Seydibaba Köyünde çıkan yangında 6 hektarı orman olmak üzere toplam 20 hektarlık alan küle döndü.

Gümüşhane’nin Şiran ilçesine bağlı Seydibaba Köyünde çıkan yangında 6 hektarı orman olmak üzere toplam 20 hektarlık alan küle döndü.

Edinilen bilgiye göre bugün saat 15 sıralarında Seydibaba Köyünün Kale mezrasında henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangın rüzgarın etkisiyle de kısa sürede yayıldı.

İhbar üzerine bölgeye çok sayıda personel ve araç sevk edilirken kısa sürede yayılan yangın ormanlık alana da sıçradı.

Orman İşletme, Şiran ve Yeşilbük Belediyelerinin İtfaiyeleri, İlçe Özel İdare Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı ve Komando ekipleri, AFAD ve vatandaşların müdahale ettiği yangın yaklaşık 2 saatlik yoğun çalışmayla kontrol altına alındı.

Çok sayıda araç ve makineyle müdahale edilen yangında soğutma çalışmaları devam ederken yangın sonucu 6 hektarı ormanlık alan olmak üzere toplam 20 hektarlık alan küle döndü.

Şiran Kaymakamı Mehmet Alperen Başkapan ve diğer yetkililerle yangının olduğu bölgeye giderek incelemelerde bulunan Şiran Belediye Başkanı Abdulbaki Kara, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İlçemiz Seydibaba Köyü Kale mezrasında çıkan orman yangını alanındaki çalışmaları yerinde inceledik. Yangına müdahale ederek kontrol altına alınmasını sağlayan Şiran Belediyesi İtfaiye ekiplerimize, Yeşilbük Belediyesi İtfaiyesine, Şiran İlçe Özel İdaresi ekiplerine, İlçe Jandarma Ekiplerine, ilçe sağlık personelimize, orman muhafaza memurlarımıza, emniyet güçlerimize ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Rabbim memleketimizi ve milletimizi her türlü felaketlerden korusun inşallah" ifadelerini kullandı.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim