• BIST 9577.46
  • Altın 2820.34
  • Dolar 34.0022
  • Euro 37.839
  • Gümüşhane : 15 °C
  • Trabzon : 24 °C

ŞEHİT İSMAİL YAZICI ADINA YAPILAN ÇEŞME HİZMETE AÇILDI

16.08.2024 09:57
ŞEHİT İSMAİL YAZICI ADINA YAPILAN ÇEŞME HİZMETE AÇILDI
Kuzey Irak’ta yürütülen Pençe-Kilit Operasyonu sırasında şehit düşen Gümüşhane'nin Şiran ilçesi Telme köyü nüfusuna kayıtlı Şehit Piyade Onbaşı İsmail Yazıcı, düzenlenen anlamlı törenle anıldı.

Kuzey Irak’ta yürütülen Pençe-Kilit Operasyonu sırasında şehit düşen Gümüşhane'nin Şiran ilçesi Telme köyü nüfusuna kayıtlı Şehit Piyade Onbaşı İsmail Yazıcı, düzenlenen anlamlı törenle anıldı. Şehidin adını yaşatmak için yaptırılan çeşme, Telme köyünde gerçekleştirilen törenle hizmete açıldı.

Açılış törenine Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, Şiran Kaymakamı Mehmet Alperen Başkapan, Şiran Belediye Başkanı Abdulbaki Kara, Gümüşhane İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Serhat Demiral, Şiran İlçe Jandarma Komutanı Yusuf Altan Şahin, Şiran İlçe Müftüsü Basri Canpolat, şehidin ailesi, il ve ilçe kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, Telme köyü muhtarı Mesut Şahin, Telme Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Sezai Söğüt, İstanbul Tuzla Gümüşhaneliler İl Dernek Başkanı ve GÜDEF Başkan Yardımcısı Yusuf Yazıcı ile Telme köyü sakinleri katıldı.

Tören, 23 Aralık 2023 tarihinde Kuzey Irak’ta Pençe-Kilit Operasyonu sırasında şehit olan İsmail Yazıcı’nın mezarı başında başladı. Şiran Müftüsü Basri Canpolat’ın okuduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti ve yaptığı dua ile şehidin kabri başında anma gerçekleştirildi. Anma töreninin ardından, Telme köyü yaylasında, Şiran Kaymakamlığı ve Telme Köyü Muhtarı Mesut Şahin tarafından yaptırılan Şehit Piyade Onbaşı İsmail Yazıcı çeşmesi dualarla açıldı.

Çeşme, şehidin aziz hatırasını yaşatmak amacıyla inşa edildi ve köy halkının büyük desteğiyle hayata geçirildi. Törende, şehidin ailesi ve köylüler gözyaşlarıyla birlikte dualar ederek, vatan için canını feda eden İsmail Yazıcı’yı unutmayacaklarını bir kez daha vurguladılar. Törenin ardından, katılımcılar bir araya gelerek, şehidin anısına yapılan bu anlamlı eserin açılışını gerçekleştirdiler.

Bu anlamlı törende, şehidin ailesi ve köy halkı, Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever ve diğer katılımcılara teşekkür ederek, bu tür organizasyonların vatan sevgisinin canlı tutulması adına önemini bir kez daha hatırlattılar.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim