BAŞARILI BİR YIL
Gümüşhane Üniversitesi kurulduğu yıldan bugüne şehir ile bütünleşmesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın atamasıyla 25 Ocak 2017’de Rektörlük görevine başlayan Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ile gerçekleşti.
Rektörlük görevini yaklaşık 1 yıldır yürüten Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, şehrin her platformunda yer alarak üniversitenin şehirle bütünleşmesine büyük katkı sağladı.
Fevzipaşa Sorunu Çözüldü
Ulaşılabilir bir Rektör olarak görev yapan Prof. Dr. Zeybek, göreve başladıktan sonra yıllardır çözüme kavuşturulamayan ve kampüs alanı içerisinde kalan Fevzipaşa İlkokulu/Ortaokulu sorununu çözerek, kamuoyunun yıllardır beklediği şekilde Gümüşhane Üniversitesi’ne devredilmesi sürecinin hızlanmasına destek oldu.
Profesör Sayısı Hızla Arttı
Rektör Zeybek, görevi devraldıktan sonra Gümüşhane Üniversitesi’nde büyük bir eksiklik olan profesör sayısını hızla artırarak rekor seviyeye ulaştırdı. Önceki dönemde 2 profesörü bulunan üniversitede profesör sayısı 17’ye kadar çıktı. Uzun yıllar üniversitenin profesör sayısında artış olmaması Gümüşhane Üniversitesi’nde lisansüstü programların açılmasını engellemiş ve diğer üniversitelerle yarışta üniversiteyi bir adım geride bırakmıştı. Rektör Prof. Dr. Zeybek göreve gelir gelmez attığı adımlarla üniversitede hızla normalleşmeyi sağlamış ve lisansüstü programların açılmasının önünü açarak Gümüşhane Üniversitesi’ni de yarışa dahil etti.
MYO’larda Artış Sağlandı
Rektör Prof. Dr. Zeybek ile birlikte Meslek Yüksek Okullarına(MYO) eğilim, Gümüşhane Üniversitesi’nin MYO’larda da parlamasını sağladı. Gümüşhane Üniversitesi’nde yaklaşık 20 bin öğrenci bulunurken öğrencilerin 3’te biri MYO’larda eğitim görüyor. Yeni program ve MYO’ların açıldığı Gümüşhane Üniversitesi’nde 9 MYO ve 1 Besyo olmak üzere ilçelerle birlikte toplam 10 MYO bulunuyor. Bu MYO’larda toplam 6 bin 711 öğrenci eğitim görüyor. Öğrenci sayısının giderek arttığı Gümüşhane Üniversitesi’nde yeni programlar da hızla açılıyor.
Kelkit’in Fakülte isteği MYO ile çözüldü
Uzun yıllardır Kelkit’in istediği fakülte de Rektör Zeybek döneminde çözüme kavuşturuldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Gümüşhane ziyareti sırasında fakülte isteğinin dile getirilmesine Cumhurbaşkanı Erdoğan kayıtsız kalmadı. Erdoğan’dan alınan talimatla birlikte Gümüşhane heyeti YÖK Başkanı’nı ziyaret ederek fakülte isteklerini dile getirdi. YÖK Başkanı da Gümüşhane heyetini geri çevirmeyerek Fakülte için aranan şartların sağlanamaması nedeniyle 4 yıllık MYO sözünü verdi. 4 Yıllık MYO, önümüzdeki dönemlerde şartların sağlanmasıyla Merkezi Gümüşhane’de olmak kaydı ile Kelkit’te faaliyete geçecek.
Gümüşhane’de İlkleri Gerçekleştirdi
Rektör Zeybek, şehir ile üniversitenin bütünleşmesi kapsamında ilklerin gerçekleşmesini sağlayarak, “1.Uluslararası Gümüşhane Sempozyumu” ve “Pestil-Köme Çalıştayı”nı gerçekleştirdi.
İletişim Fakültesi Ödülleri Topladı
Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi de yaptığı başarılı çalışmalarda katıldığı ulusal ve uluslararası yarışmalarda üniversiteyi temsil ederek son bir yılda 17 ödül toplamayı başardı.
BAŞARILI BİR YIL GEÇİRDİK
2017 yılını gazetemize değerlendiren Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, “Öğrencilerimizin donanımlı olarak yetişip mezun olmalarını bir taraftan arzu ederken diğer taraftan vatanperver, yetiştiği topraklara bağlı, aidiyet duygusu güçlü fertler olarak yetişmelerini hedefledik. Başarılı bir yıl geçti. Birçok birimimiz ulusal ve uluslararası alanda çeşitli ödüller kazandılar. 2017 yılı Gümüşhane Üniversitesi adına başarılı bir yıl olarak değerlendirilebilir.”
2018’de Yatay ve Dikey Büyüme Hedefi
Rektör Prof. Dr. Zeybek, “2018 yılı için hedeflerimiz öncelikle üniversitemizi yatay ve dikey olarak büyütmek. Yatay büyüme noktasında Yüksek Öğretim Kurumumuz çok yayılma noktasına sıcak bakmıyor. İhtiyacımız olan ve bize güç katacak birimlerimiz noktasında YÖK’ten destek taleplerimiz devam edecek. Dikey büyümede ise amacımız mevcut birimlerimizdeki kaliteyi artırmak. Bunu nitelikli öğretim üyesi sayımızı artırarak yapabilmek. Öğrenci sayımızı lisans ve lisansüstü düzeyde artırmak. Artık öğrencilerimiz Şubat döneminde de lisansüstü öğrenim için başvuru fırsatı bulabilecek. Lisansüstü programlarımızı da hızla yaygınlaştırmaya devam ediyoruz” diye konuştu.
Uluslararası Açılımı Güçlendirmek
Açıklamasında uluslararası açılım vurgusu yapan Prof. Dr. Zeybek, “Yatay ve Dikey Büyüme dışında amacımız uluslararası açılımı güçlendirmek. Biz Gümüşhane sokaklarında dünyanın çeşitli ülkelerden öğrencilerimizi de görmek istiyoruz. Siyahi öğrencilerimizi de görmek istiyoruz. Mümkünse Güney Amerika’dan da öğrenciler görmek istiyoruz. Öncelikli hedefimiz Kafkaslar, Balkanlar gibi bizim tarihi hinterlandımız içinde bulunan üniversitelerle ikili anlaşmalarla işbirliğini güçlendirerek hem öğretim üyesi hem de öğrenci değişimini sağlamak istiyoruz. Genel anlamda öğrenci sayımızı artırmak dışında çeşitlendirmek ve farklı ülkelerden öğrencilerimizi de Gümüşhane Üniversitesi’nde ve Gümüşhane’de ağırlamak istiyoruz” şeklinde konuştu.
Ek Bina Yatırımı Devam Ediyor
“Fiziki anlamda 2018’de yeni yatırımlarımız olmayacak” diyen Rektör Zeybek, “Öğrenci bazlı hedeflerimiz dışında şu anda devam eden Sağlık Bilimleri Ek Bina yatırımız var. Kampüs alanımızda yen inşaat alanımız olmadığı için binalara ilişkin yatırımlarımızı mevcut binalara dokunarak yapmak durumundayız” ifadelerini kullandı.
İnovasyon Merkezi Hedefi
Gümüşhane Üniversitesi’nde özel sektöre de hizmet verebilecek potansiyelde İnovasyon Merkezi kurmak istediklerini kaydeden Rektör Zeybek, “ Hedeflerimiz arasında yeni bir İnovasyon Merkezi kurmak var. Araştırma faaliyetlerinin Merkezi Araştırma Laboratuvarı dışında özel sektöre de hizmet verebilecek, çeşitli projelerin üretildiği, kendi öz bütçesi olabilecek bir kurum hedefliyoruz. Belki bir DOKAP ile işbirliği içerisinde Kuluçka Merkezi hazırlığımız olabilir” açıklamasında bulundu.
Gümüşhane Üniversitesi Vakfı Kuruluyor
Gümüşhane Üniversitesi Vakfı’nı kurmak için çalışmalara başladıklarını anlatan Rektör Zeybek, şunları söyledi: “Hem Bilimsel Araştırma Projelerinde kullanılmak hem de üniversite öğrencilerine burs verme imkanını sağlayacak bir Gümüşhane Üniversitesi Vakfı kurmayı hedefliyoruz. Bizim üniversitemizde okuyup da burs alan öğrencimiz çok az. Burada okuyan öğrencilerimize de burs imkanları oluşturmalıyız. Başarılı öğrencilerimiz için de bir hazırlık yaparak onlara da burs vermeliyiz. Bu vakıf ile bunu sağlamayı hedefliyoruz.”
3 Uluslararası Sempozyum Gerçekleştireceğiz
Bilimsel faaliyetlerin de 2018’de hızla devam edeceğini ifade eden Prof. Dr. Zeybek, açıklamalarına şöyle devam etti:
“Eylül ayında 2, Ekim ayında da 1 tane olmak üzere toplam 3 uluslararası sempozyum gerçekleştireceğiz. Eylül ayı içerisinde ‘Uluslararası Turizm Kongresi’ni gerçekleştireceğiz. Turizm, son dönemlerde Gümüşhane gündeminden düşmeyen konular arasında yer alıyor. Turizmde de emekleme aşamasındayız. Sadece Gümüşhane turizmi ile ilgili değil dünya turizmindeki tecrübeleri de Gümüşhane’ye taşıyacağız.
Bir diğer uluslararası sempozyumumuz ise Acil Yardım ve Afet Yönetimi ile ilgili. Girne Amerikan Üniversitesi ile ortak yapacağımız sempozyum çok geniş katılımlı bir sempozyum olacak. Sempozyum öncesinde de öğrencilerimizin uygulama yapabileceği bir tatbikat merkezi oluşturmaktayız. Onun hazırlıklarını da sürdürüyoruz.
Bir diğer sempozyumumuzu ise “Aliya İzzet Begoviç” ile ilgili gerçekleştireceğiz.”
Dekan Atamaları Gerçekleşti
15 Temmuz sonrası tüm Dekan atamaları vekaleten yapılmaktaydı. Artık asaleten dekan atamaları gerçekleşmeye başladı. İlk atamalar ise gerçekleşti. Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Hüseyin Demir atandı. Edebiyat Fakültesi Dekanlığına ise Prof. Dr. Bayram Nazır atandı. Görev süresi boyunca profesör sayısında 40’a ulaşmayı hedefleyen Rektör Zeybek, Eğitim Fakültesi olmayan Gümüşhane Üniversitesi’nde yaşanan formasyon sorunun çözülmesi için 2018 yılı içerisinde girişimlerde bulunacağını açıkladı.
Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim