• BIST 9047.59
  • Altın 2983.758
  • Dolar 34.2178
  • Euro 37.1139
  • Gümüşhane : 8 °C
  • Trabzon : 16 °C

KELKİT'TEN İLK GLUTENSİZ KARABUĞDAY İHRACATI GERÇEKLEŞTİ

21.08.2024 14:33
KELKİT'TEN İLK GLUTENSİZ KARABUĞDAY İHRACATI GERÇEKLEŞTİ
Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde faaliyet gösteren TAM Tarım A.Ş., Türkiye’nin ilk glutensiz karabuğday un ve bulgur üretim tesisinden gerçekleştirdiği ilk yurtdışı ihracatını büyük bir coşku ve gururla gerçekleştirdi.

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde faaliyet gösteren TAM Tarım A.Ş., Türkiye’nin ilk glutensiz karabuğday un ve bulgur üretim tesisinden gerçekleştirdiği ilk yurtdışı ihracatını büyük bir coşku ve gururla gerçekleştirdi. Irak'ın Erbil kentine gönderilen karabuğday yüklü ilk tır, düzenlenen törenle uğurlandı.

Törene Kelkit Kaymakamı Kadir Algın, Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, Şiran Belediye Başkanı Abdulbaki Kara, Öbektaş Belediye Başkanı Muharrem Kartal, Kelkit Ticaret ve Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Servet Daltaban, MÜSİAD Gümüşhane Şube Başkanı Cihan Canlı ve  Gümüşhane İl Tarım ve Orman Müdürlüğü personelleri katıldı.

Kelkit Kaymakamı Kadir Algın, ilçede gerçekleştirilen bu ilk ihracatın önemine vurgu yaparak, “Bugün burada bir ilki gerçekleştiriyoruz. Kelkit, üretim kapasitesini ve kalitesini artırarak sadece Türkiye’ye değil, dünya pazarlarına da açılıyor. Bu, ilçemizin ekonomik gelişimi açısından son derece kıymetli bir adım. Emeği geçen tüm kurumlarımıza ve çalışanlarımıza teşekkür ediyorum,” ifadelerini kullandı.

Törende konuşan Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, “İlk ihracat tırımızı uğurlamanın gururunu yaşıyoruz. Türkiye’nin ilk glutensiz karabuğday un ve bulgur üretim tesisinden yapılan bu ihracat, ilçemiz için büyük bir adım. Bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Şiran Belediye Başkanı Abdulbaki Kara ise yaptığı konuşmada, “Bu ihracat sadece Kelkit için değil, tüm bölge için gurur verici bir gelişme. Yerel üretimin uluslararası pazarlara ulaşması, bölgemizin potansiyelini göstermesi açısından büyük bir başarıdır. İnanıyorum ki bu adım, gelecek yıllarda daha büyük ihracatların kapısını aralayacaktır. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.” dedi.

MÜSİAD Gümüşhane Şube Başkanı Cihan Canlı da etkinlikte bir konuşma yaparak, “Gümüşhane’mizin adını uluslararası arenada duyurmak, bizler için büyük bir onur. TAM Tarım A.Ş. ile birlikte böylesine önemli bir ihracata imza atmak, şehrimizin ve bölgemizin ekonomik potansiyelini bir kez daha gösteriyor. İlerleyen süreçte, bu tür ihracatların artarak devam edeceğine inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Törenin ardından, ihracat tırı dualarla ve alkışlarla Erbil'e doğru yola çıkarıldı. İlk ihracatın, Kelkit ilçesi ve Gümüşhane’nin genelinde ekonomik kalkınmaya katkı sağlayacağı ve Türkiye genelinde glutensiz ürünlere olan talebi karşılayacağı ifade edildi. Bu ihracatın, gelecekte yapılacak yeni ihracatların da habercisi olduğu belirtildi. Haber: Ebuzer YAPAR

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim