AKTİF SPORUN İÇİNDEYİM
Tan, gazetemize yaptığı açıklamada, kendisinin beden eğitimi bölümü mezunu olduğunu, ilkokuldan itibaren sporun içinde bulunduğunu söyledi.
“Ben dokuz yaşından beri aktif olarak spor yapıyorum. Aslında bir çok branş denedim. Spor yapmak ayrı, öğretmek farklı bir şey. Birinci ligde masa tenisi sporcusuyum. Bu spora 7 yıl devam ettim. Beden eğitimine geçince salon sporlarını kendime daha elit ve daha yakın gördüm. Ancak bunların içerisinde en heyecanlı ve en uygun olanın basketbola karar verdim ve bu dalda uzmanlaşmaya karar verdim. 2009’da mezun oldum 2010 yılından beri gençlik sporda antrenörlük yapıyorum.”
Meraklı çok
“Gümüşhane’de basketbola daha çok 9 yaş sonrası erkek çocukların ilgi gösterdiği bir alan. Aslında kız çocukları ve kız öğrenciler de çok meraklı ama daha çok dediğim gibi minik ve yıldız gurubuyla çalışma yapıyoruz. Pilot okul olarak İmam Hatip Ortaokulu, Atatürk Ortaokulu ve Gazipaşa Ortaokulu beden eğitimi hocalarından destek alıyoruz ve beraber çalışıyoruz. Kulüpleşme olarak bakarsanız, bizim kurumun Gençlik Spor Kulübü var, oraya daha çok sporcu yetiştiriyoruz. Bir dönem Polis Gücü vardı, sanırım onlara da sporcu yetiştirdiğimiz oldu. Onlarla birlikte de çalıştık ama aktif olarak şimdi Gençlik Spor Kulübü var.”
Herkese lisans çıkarmıyoruz
“Sporcu sayımız yıllık olarak aslında yaz okullarını da dahil ederseniz 3 aylık kayıt olarak 100-150 arası. Yıl içerisinde zaten 200’ü buluyor fakat biz herkese lisans çıkarmıyoruz, sporcu kartı çıkartıyoruz. Özellikle yarışmacı olarak götürdüğümüz sporculara lisans çıkarıyoruz. Gümüşhane’de dediğimiz gibi Gençlik Spor olarak varız, Polis Gücü bir de Gençlik Sporun Torul’daki ilçe müdürlüğünün bir kulübü var, toplamda 3 kulübüz. Mahalli ligler düzenliyoruz, onun haricinde ekstra bir takımımız yok. Bakanlığımızın Anadolu Yıldızlar kategorisinde Tokat ilinde,Şubat ayında düzenlenen müsabakaya katıldık. Samsun iline milli takım seçmeleri için gittik. Bunun dışında zaman zaman dışarıdaki aktivitelere de katılıyoruz.”
Hedefim iyi ahlaklı sporcu yetiştirmek
“Benim hedefim bir çocuk basketbolcu olmaktan ziyade nasıl davranacağını ve ne kadar sosyal olabileceğini, bir topluluk içerisindeki davranışlarını tavrı ve duruşlarını öğrenebilmesi. İkinci olarak, kendi adıma bir antrenörün yetişme10-11 yıllık bir süre alıyor. Bir hedef koyarsanız, kendimi geliştirmek ve ilerde daha iyi bir kulüpte özel kulüplerde antrenörlük yapmak istiyorum.”
Bilinçli aile çok önemli
“Gümüşhane adına burada bu işler tabi söylemesi zor ama ailelerin desteği çok önemli. Bilinçli aile, eğitimli aile çok önemli. Ailelerin çocuklarını spora teşvik etmesi önemli. Gümüşhane’de en çok sevilen branş futbol. Bizimkisi daha çok kolej sporuna yönelik oluyor. Elit insanların yaptığı spor. O yüzden dediğim gibi Gümüşhane bu konuda biraz aileler bilinçlendirilmeli. Sporcu bulmakta zorluk çekmiyoruz, devamlılıkta zorluk çekiyoruz. Gelip kayıt yaptırıyorlar 1 ay antrenman yapıp gidiyorlar, bunun da en büyük nedeni öğrencilerin sınavları oluyor.
Sıkıntımız yok
“Salon ve ya malzeme olarak hiçbir sıkıntım yok zaten, tek sıkıntımız devamlılık. Geri kalan sıkıntılar aşılamayacak gibi değil. 5 yıl önce geldiğim zamanla bu zaman arasında çok büyük farklar var. Açıkçası sezonumuz da kapalı olduğu için lig dönemi değil, yaptığımız çalışma sadece yaz okulu. Kulüpleşmek bilirsiniz ekonomik destekle alakalı bir durum. Özel kulüpler yok burada, rekabet söz konusu değil. Bizim kulübümüzün 2 ya da 3 takım çıkartmasıyla olabilecek bir şey değil. Een önemlisi bence spor salonlarında kulüpleşmek. Sporcu, fair-play ahlakını bu yaşlarda alırsa kendiliğinden sporcu oluyor ve yürüyor. Spor ahlakı çok farklı bir şey. Yetenekli çocuklarımız var.”
İbrahim Özdemir-Figen Tok
Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim