• BIST 9774.49
  • Altın 2817.367
  • Dolar 34.0942
  • Euro 37.9234
  • Gümüşhane : 12 °C
  • Trabzon : 22 °C

YEMENCİ'DEN İLK YARDIMIN ÖNEMİ ÜZERİNE AÇIKLAMA

16.09.2024 12:26
YEMENCİ'DEN İLK YARDIMIN ÖNEMİ ÜZERİNE AÇIKLAMA
İl Sağlık Müdürü Necip Yemenci, ilk yardımın hayat kurtarıcı rolü ve toplumsal sorumluluğun artırılmasındaki önemine dair açıklamalarda bulundu. Yemenci, acil durumlarda profesyonel tıbbi yardım gelene kadar yapılan ilk yardım müdahalelerinin hayati önem

YEMENCİ'DEN İLK YARDIMIN ÖNEMİ ÜZERİNE AÇIKLAMA

İl Sağlık Müdürü Necip Yemenci, ilk yardımın hayat kurtarıcı rolü ve toplumsal sorumluluğun artırılmasındaki önemine dair açıklamalarda bulundu. Yemenci, acil durumlarda profesyonel tıbbi yardım gelene kadar yapılan ilk yardım müdahalelerinin hayati önem taşıdığını vurguladı.

Yemenci, ilk yardımın tanımını yaparak, “İlk yardım, kazalar, ani hastalıklar veya yaralanmalar gibi acil durumlar karşısında profesyonel tıbbi yardım gelene kadar yapılan hayati müdahaleleri içerir. Doğru bir şekilde yapılan ilk yardım, hayat kurtarıcı olabilir ve bu nedenle temel ilk yardım bilgilerine sahip olmak büyük bir önem taşır.” dedi.

İlk yardımın, sadece ağır yaralanmaların etkisini hafifletmekle kalmayıp, aynı zamanda iyileşme sürecini hızlandırabileceğine dikkat çeken Yemenci, “Temel ilk yardım bilgisi, kişinin durumu kötüleşmeden sağlık ekiplerinin müdahalesine olanak tanır. Bu, hem bireysel sağlık hem de toplumsal güvenlik açısından kritik bir faktördür.” şeklinde konuştu.

Yemenci, ilk yardımın toplumsal sorumluluk duygusunu artırmada da önemli bir rol oynadığını belirtti. “Her bireyin ilk yardım becerilerine sahip olması, afetler ve ani olaylar karşısında toplumun daha güçlü ve dayanıklı olmasını sağlar. Bu nedenle, ilk yardım eğitimi almak ve bu bilgiyi gerektiğinde uygulamak, hem bireylerin hem de toplumun sağlığını korumak için son derece kritiktir,” ifadelerini kullandı.

İl Sağlık Müdürü, ilk yardım eğitiminin yaygınlaştırılmasının, toplumda acil durumlara karşı hazırlıklı olma bilincini artıracağını ve bu konuda daha fazla bireyin eğitim almasının önemini vurguladı. Eğitimlerin, vatandaşların acil durumlar karşısında etkili ve doğru müdahale yapabilme yeteneklerini geliştireceğini belirtti.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim