TOHUM TOPLARI SÜLEYMANİYE’DE TOPRAKLA BULUŞTU

TOHUM TOPLARI SÜLEYMANİYE’DE TOPRAKLA BULUŞTU
TEMA Vakfı Gümüşhane İl Temsilciliği, Cumhuriyetin 100. yıl etkinlikleri kapsamında Dumlupınar İlkokulu öğretmen ve öğrencilerinin katılımıyla Süleymaniye Mahallesinin yol kenarlarına 100’den fazla tohum topları atıldı.
Özellikle insan ulaşımının zor olduğu, toprağın kazınarak ekme şansının olmadığı yerler için uygun olan tohum topları Süleymaniye Mahallesinin yol kenarlarındaki dik yamaçlara atıldı.
Dumlupınar İlkokulu öğretmenlerinden Canan Taş, Elif Kolomuç, Esra Kayacı, Ayla Yaşar, Özlem Genç ile 120 öğrencinin katıldığı etkinlikte öğrenciler şarkılar ve marşlar söyleyerek okullarından Süleymaniye Mahallesine kadar yürüdü.
TEMA Vakfı Gümüşhane İl Temsilcisi Selami Öktem, etkinlik sırasında öğrencilere tohum toplarının nasıl toprağa karışacağını, nerelere tohum topu atılabileceğini, fidan dikmenin neden önemli olduğunu anlatırken TEMA Vakfı hakkında da bilgilendirme yaptı ve çalışmalarından bahsetti.
Etkinliğe Vakfın Merkez İlçe Sorumlusu ve İl Temsilci Yardımcıları ile birlikte katılan Öktem, çocuklarla birlikte şarkı söylemenin, birlikte doğa üzerine konuşmanın oldukça umut ve keyif verici olduğunu söyledi.
Etkinliğe öğrencileri ile katılan Özlem Genç te çocukların özellikle küçük yaşlarda kazandıkları doğa sevgisi daha kalıcı olduğunu ve kazandıkları davranışların hayat boyu etkili olduğunu belirterek hem okul olarak hem de kendi sınıfı olarak bu tür etkinlikleri önemsediklerini ve mümkün oldukça katıldıklarını ifade etti.
Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen’in de ziyaret ettiği etkinlik sırasında öğrencilerin mutluluğu gözlerinden okunurken, çocuklar etkinliğe katılan öğrencileri sinemaya götürme sözü veren Başkan Çimen’e teşekkür etti.
Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.






GÜMÜŞHANE’DE “OTİZM FARKINDALIK VE KORUYUCU AİLE” BİLGİLENDİRME ÇALIŞMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
KELKİT SADAK VE ŞİRAN KORULUK BARAJLARINDA TAM DOLULUK!
DR. MEHMET TAHA ÖZKAN'DAN KALP SAĞLIĞI HAFTASI MESAJI: "KALBİNİZİ KORUYUN, YAŞAMINIZI GÜÇLENDİRİN"
BELEDİYELERDEN VE KELKİT TSO’DAN GENÇ ÇİFTLERE GÜÇLÜ DESTEK
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim