• BIST 9751.45
  • Altın 2818.586
  • Dolar 34.0293
  • Euro 37.9164
  • Gümüşhane : 19 °C
  • Trabzon : 25 °C

ŞEHİR GEÇİŞİ İHALESİ: 291 MİLYON TL

11.09.2024 12:43
ŞEHİR GEÇİŞİ İHALESİ: 291 MİLYON TL
AK Parti Gümüşhane Milletvekili Av. Celalettin Köse, Gümüşhane Şehir Geçişi Projesi'nin ihalesinin yapıldığını ve projenin 291 milyon 965 bin TL bedelle alındığını açıkladı. İki yıldır Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın programında olan projenin, Gümüşhan

ŞEHİR GEÇİŞİ İHALESİ: 291 MİLYON TL

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Av. Celalettin Köse, Gümüşhane Şehir Geçişi Projesi'nin ihalesinin yapıldığını ve projenin 291 milyon 965 bin TL bedelle alındığını açıkladı. İki yıldır Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın programında olan projenin, Gümüşhane'nin ulaşım yükünü önemli ölçüde hafifleteceği belirtiliyor.

Bölgenin Ulaşım Sorununa Kalıcı Çözüm

Gümüşhane’nin en büyük ulaşım projelerinden biri olan Şehir Geçişi Projesi, özellikle transit trafiği rahatlatacak ve şehir içindeki trafik yoğunluğunu azaltacak. Milletvekili Köse, ihalenin yaklaşık maliyetinin 426 milyon TL’nin üzerinde olduğunu, ancak yapılan ihale sonucunda bedelin 291 milyon TL’ye çekildiğini belirtti. Köse, 41 firmanın ihaleye katıldığını ve bunun da projenin büyüklüğünü ve bölge için ne kadar önemli olduğunu ortaya koyduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Gümüşhane Ziyaretinde Başlayan Süreç

“Projenin gerçekleşmesindeki en önemli aşamalardan biri, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Gümüşhane ziyareti sırasında İl Başkanımız Mehmet Emin Erdoğdu ve dönemin Belediye Başkanımız Ercan Çimen ile hep birlikte konuyu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a arz ettik ve zati devletlerine bir dosya sunduk, sürecin bu şekilde başlamış oldu” diyen Köse, “Gümüşhane’nin Cumhurbaşkanımıza verdiği destek hiçbir zaman karşılıksız bırakılmamıştır. Cumhurbaşkanımız Gümüşhane’ye ve Gümüşhanelilere her zaman büyük destek ve önem vermiştir. Şehrimize verdikleri önemi bir kez daha göstermişlerdir ve bu projenin gerçekleşmesinde bize tam destek vermişlerdir.” şeklinde konuştu.

Vatandaşlarla Sürekli Temas

Milletvekili Köse, Gümüşhane halkıyla her zaman yakın temas halinde olduklarını ve vatandaşların taleplerini yakından takip ettiklerini ifade etti. Köse, Ankara’da ki mesaisinin çoğunu bakanlık ve bürokrat düzeyinde şehrin sorunlarına çözüm ararken, fırsat buldukça Gümüşhane’ye gelip Ak Parti Gümüşhane İl Başkanı Mehmet Emin Erdoğdu ve teşkilat mensuplarıyla birlikte hemşehrileriyle buluşmayı ihmal etmediğini belirtti. “Gümüşhaneli hemşehrilerimizle bir araya gelmek, onların sorunlarını ve beklentilerini doğrudan dinlemek bizim için çok önemli. Sadece projeleri takip etmekle kalmıyoruz, halkımızın istek ve şikayetlerini de yerinde görüp çözüm üretmeye çalışıyoruz.” dedi.

Köse, son dönemde Gümüşhane’de gerçekleştirdiği ziyaretlerde hem projelerle ilgili bilgilendirmelerde bulunmuş hem de vatandaşlarla bir araya gelerek onların taleplerini dinlemişti. Şehir merkezi, ilçe ve köylerde düzenlediği buluşmalarla halkın desteğini almaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Köse, “Gümüşhane halkı, her zaman bizlere büyük destek verdi. Biz de onların güvenine layık olabilmek için elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Gümüşhane İçin Yoğun Mesai

Köse, sadece Gümüşhane Şehir Geçişi Projesi değil, şehrin diğer sorunları için de Ankara’da yoğun bir şekilde çalıştıklarını vurguladı. “Ulaşım, eğitim, sağlık gibi birçok alanda şehrimizin ihtiyaçlarını karşılamak için bakanlıklar ve ilgili birimlerle sürekli temas halindeyiz. Şu an Gümüşhane için önemli projelerin takipçisiyiz ve bu projelerin hayata geçmesiyle şehrimiz çok daha iyi bir noktaya ulaşacak.” dedi.

 

Proje Türkiye’nin En Modern Yollarından Biri Olacak

Projenin tamamlanmasıyla birlikte Gümüşhane Şehir Geçişi Yolu’nun Türkiye genelinde örnek gösterilecek modern bir yapıya kavuşacağını vurgulayan Köse, “Bu proje, şehrimize ulaşım alanında çağ atlatacak. Yolun hem toprak işleri hem de sanat yapılarıyla, üst yapı düzenlemeleriyle Gümüşhane’de modern bir geçiş noktası oluşturacağız. Şehir geçişi, sadece Gümüşhane için değil, bölgenin diğer illeriyle bağlantı kuranlar için de büyük bir kolaylık sağlayacak.” ifadelerini kullandı.

İhaleyi Alan Firmadan Söz Alacağız, İşler Hızlanacak
Milletvekili Köse, ihaleyi kazanan firmayla yer teslimi yapıldıktan sonra görüşeceklerini, projeye hızlı bir şekilde başlanması ve belirlenen süre içerisinden önce bitirilmesine dair firma yetkililerinden söz alacağını belirtti. “Projeyi kazanan firma yetkilileriyle bizzat görüşerek sürecin hızla başlaması için anlaşacağız. İhalenin resmî onayının ardından firma, şantiyeyi kurup çalışmalara vakit kaybetmeden başlayacak. Ayrıca, belirlenen sürenin de öncesinde projenin tamamlanması için çalışacaklar ve bizde bu sürecin yakından takipçisi olacağız inşallah.” dedi.

Milletvekili Köse’den Teşekkür
AK Parti Gümüşhane Milletvekili Av. Celalettin Köse, projenin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere özel bir teşekkür iletti. “Tasarruf tedbirlerine rağmen böyle büyük ve stratejik bir projenin ihalesinin yapılabilmesi, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Gümüşhane’ye olan özel ilgisi ve desteği sayesinde mümkün olmuştur. Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Abdulkadir Uraloğlu da sürecin her aşamasında büyük bir titizlikle konuyu takip etti. Bu süreçte emeği geçen tüm bakanlık yetkililerine, bürokratlara, AK Parti Gümüşhane İl Başkanımız Sayın Mehmet Emin Erdoğdu’ya ve projeye katkı sunan herkese Gümüşhane halkı adına teşekkürlerimi sunuyorum. Bu proje, Gümüşhane’nin kalkınmasında önemli bir kilometre taşı olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Gümüşhane Şehir Geçişi Projesi’nin tamamlanmasıyla birlikte şehrin gelişmiş bir ulaşım altyapısına kavuşması ve trafik sorunlarının büyük ölçüde çözülmesi bekleniyor. Proje, sadece şehir içi ulaşımı değil, aynı zamanda bölgeyi birbirine bağlayan ana arterlerin entegrasyonunu da güçlendirecek. Haber: Ebuzer YAPAR

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim