• BIST 9771.16
  • Altın 2725
  • Dolar 33.9708
  • Euro 37.6168
  • Gümüşhane : 15 °C
  • Trabzon : 23 °C

OSB’NİN SORUNLARI MASAYA YATIRILDI

18.07.2024 12:23
OSB’NİN SORUNLARI MASAYA YATIRILDI
Gümüşhane’de Vali Alper Tanrısever başkanlığında yapılan toplantıda Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) faaliyet gösteren firmaların sorunları ve çözüm önerileri ele alındı.

OSB’NİN SORUNLARI MASAYA YATIRILDI

Gümüşhane’de Vali Alper Tanrısever başkanlığında yapılan toplantıda Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) faaliyet gösteren firmaların sorunları ve çözüm önerileri ele alındı.

Toplantıya OSB Müteşebbis Heyeti üyeleri İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Genel Sekreter Yardımcısı Kemalettin Demirkıran, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (GTSO) İsmail Akçay, OSB Bölge Müdürü Metin Şeker ve firma temsilcileri katıldı.

Toplantıda daha önce oluşturulan OSB İştirak Heyeti’nin hazırladığı rapor aynı zamanda MÜSİAD Gümüşhane Başkanı olan Cihan Canlı tarafından sunuldu. Canlı, ortalama 500 kişinin istihdam edildiği OSB’de toplam 93 parsel olduğunu belirterek karşılaşılan sorunları ve çözüm önerilerini içeren sunumunu gerçekleştirdi.

Yapılan sunum kapsamında bahse konu sorunların çözümü için ilk Müteşebbis Heyeti toplantısında konuların gündeme alınması kararlaştırıldı.

Toplantıda konuşan Vali Alper Tanrısever, “Daha önce Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) düzeni ve yapılanması hakkında bir toplantı gerçekleştirmiş ve iş dünyasından temsilcilerle bir çalışma heyeti oluşturmuştuk. Bu heyet, kendi gözlem ve değerlendirmelerini sundu. Toplantımızda hem bu tespitleri dinledik hem de OSB'yi nasıl daha ileriye taşıyabileceğimizi ve Gümüşhane'miz için nasıl daha verimli hale getirebileceğimizi derinlemesine istişare ettik. Amacımız, bölgemizin ekonomik kalkınmasına ve istihdamına daha güçlü bir katkı sağlamaktır” dedi.

Toplantının ardından Vali Tanrısever ve beraberindeki heyet 1974 yılından bugüne Türkiye’de pestil ve kömeyi bir sektör haline getiren ve Gümüşhane’nin ilk pestil-köme fabrikalarından olan Kral Pestil Köme fabrikasında incelemelerde bulunarak firma sahibi Nurcan Özdemir’den bilgi aldı, ürünleri inceledi.

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim