• BIST 9771.16
  • Altın 2725
  • Dolar 33.9708
  • Euro 37.6168
  • Gümüşhane : 12 °C
  • Trabzon : 23 °C

NECMETTİN ÖĞRETMEN’İN ŞEHADETİNİN 7. YILI

16.07.2024 12:25
NECMETTİN ÖĞRETMEN’İN ŞEHADETİNİN 7. YILI
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine bağlı Çiftçibaşı köyü İlkokulu'nda öğretmenlik yapan Necmettin Yılmaz, yaz tatili için memleketi Gümüşhane’nin Torul ilçesi Demirkapı köyüne giderken, 16 Haziran 2017 tarihinde Tunceli Pülümür Vadisi'nde PKK terör örgütünün

NECMETTİN ÖĞRETMEN’İN ŞEHADETİNİN 7. YILI

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine bağlı Çiftçibaşı köyü İlkokulu'nda öğretmenlik yapan Necmettin Yılmaz, yaz tatili için memleketi Gümüşhane’nin Torul ilçesi Demirkapı köyüne giderken, 16 Haziran 2017 tarihinde Tunceli Pülümür Vadisi'nde PKK terör örgütünün saldırısına uğramıştı.

 Aracının kurşunlanıp yakılması sonrasında şehit edilen Yılmaz’ın naaşı, 12 Temmuz 2017 tarihinde Pülümür Çayı’nda bulunmuştu.

Şehit öğretmen, 16 Temmuz 2017’de Torul ilçe merkezinde düzenlenen dini törenin ardından Demirkapı köyünde defnedildi. Yılmaz’ın şehadetinin 7. yılında ailesi, acılarını hala ilk günkü tazeliğiyle yaşıyor. Baba Hamit Yılmaz, her gün oğlunun kabri başında Kur'an-ı Kerim okuyarak dua ediyor ve oğlunun hatırasını yaşatmaya çalışıyor.

Acı İlk Günkü Gibi Taze

Baba Hamit Yılmaz, 7 yıldır evlat acısıyla yaşadığını belirterek, "Yaşadığımız acının tarifi yok, 7 yıl geçmesine rağmen hala ilk günkü gibi taze. Necmettin’i yokluklar içinde okuttum. Onunla gurur duyuyorum. Necmettin, Allah’ın isimlerini ezbere bilen, kendini yetiştirmiş bir evlattı. Onun kaybı bizim için büyük bir acı. Rabbim onu nurlar içinde yatırsın” dedi.

Türk Milletinin Evladı

Necmettin Yılmaz’ın şehit olduktan sonra artık sadece kendi evlatları değil, tüm Türk milletinin evladı olduğunu söyleyen Baba Yılmaz, "Allah razı olsun, Necmettin unutulmuyor. Her yerde anılıyor. Türk milletinin bir ferdi olmaktan şeref duyuyorum. Allah Türk milletini korusun ve bayrağımızı ilelebet dalgalandırsın” ifadelerini kullandı.

Katillerine Hak Ettikleri Ceza Verildi

Baba Yılmaz, oğlunun katillerinin öldürüldüğünü ve kanının yerde kalmadığını belirterek, "Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, o günün ve bugünün tüm yetkililerine teşekkür ediyorum. Evladımı katledenlere hak ettikleri cezayı verdiler” diye konuştu.

Her Yıl Anma Merasimi Düzenleniyor

Necmettin Öğretmen’in defnedildiği 16 Temmuz günü, her yıl Torul ilçesi Demirkapı köyündeki kabri başında anma töreni düzenleniyor. Şehit öğretmen, Türkiye’nin her yerinde, özellikle okulların kütüphanelerinde ve çeşitli etkinliklerde anılmaya devam ediyor.

Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz Kimdir?

Necmettin Yılmaz, 14 Aralık 1993 tarihinde Gümüşhane’nin Torul ilçesi Demirkapı köyünde doğdu. İlkokul eğitimini Demirkapı İlköğretim Okulu'nda, ortaokulu Gümüşhane Yatılı Bölge Ortaokulu'nda, liseyi ise Gümüşhane Ali Fuat Kadirbeyoğlu Anadolu Lisesi'nde tamamladı. Artvin Çoruh Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü’nden mezun oldu.

Meslek hayatına 2015-2016 eğitim öğretim yılında Torul’un Altınpınar İlkokulu’nda ücretli sınıf öğretmenliği yaparak başladı. 2016 yılında Şanlıurfa’nın Siverek ilçesindeki Çiftçibaşı İlkokulu’na atandı. Necmettin Yılmaz, 8 aylık öğretmenken PKK terör örgütü tarafından şehit edildi. Şehit öğretmenin adı, Gümüşhane Üniversitesi kampüsü önündeki üst geçide verilerek yaşatılmaya devam ediliyor.

Haber: Ebuzer Yapar

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim