• BIST 9317.24
  • Altın 4074.566
  • Dolar 37.9464
  • Euro 43.137
  • Gümüşhane : 20 °C
  • Trabzon : 11 °C

MİLLETVEKİLİ KÖSE'DEN ANJİYO ÜNİTESİ MÜJDESİ

23.11.2023 12:25
MİLLETVEKİLİ KÖSE'DEN  ANJİYO  ÜNİTESİ MÜJDESİ
AK Parti Gümüşhane Milletvekili Celalettin Köse, yaptığı açıklamada, Gümüşhane Devlet Hastanesi'ne anjiyo ünitesi kurulacağını duyurdu.

MİLLETVEKİLİ KÖSE'DEN

ANJİYO  ÜNİTESİ MÜJDESİ

AK  Parti Gümüşhane Milletvekili Celalettin Köse, yaptığı açıklamada, Gümüşhane Devlet Hastanesi'ne anjiyo ünitesi kurulacağını duyurdu.

Köse, yaptığı açıklamada, "Göreve geldiğimiz 6 aylık zaman içerisinde ilçelerimizin doğalgaz sorununu ve bölgemiz açısından çok önemli turizm potansiyeline sahip olan Satala Antik Kenti'nin yatırım kısmını Allah'ın izniyle hallettik. Son olarak, Gümüşhanemizin sağlık alanında çevre illere olan bağımlılığını azaltmak için yapmış olduğumuz çalışmalar meyvesini verdi. Dün gece Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca ile yaptığım görüşme neticesinde, anjiyo ünitesi çok kısa bir süre içerisinde Gümüşhane Devlet Hastanesi'nde kurulacak inşallah. Hayırlı uğurlu olsun." dedi.

Köse, Anjiyo ünitesinin kurulmasıyla birlikte, Gümüşhaneli vatandaşların kalp hastalıklarının tanı ve tedavisi için çevre illere gitmelerine gerek kalmayacak ifadelerini kullandı.

Anjiyo ünitesi nedir?

Anjiyo, kalp damarlarının görüntülenmesine ve tedavi edilmesine olanak sağlayan bir işlemdir. Anjiyo işleminde, hastanın damarına bir kateter yerleştirilir ve kateter aracılığıyla damarlara boya verilir. Boya, damarların görüntülenmesini sağlar. Anjiyo işlemi ile tıkalı veya daralmış damarlar tespit edilebilir ve tedavi edilebilir.

Gümüşhane'de anjiyo ünitesi neden önemli?

Gümüşhane'de anjiyo ünitesinin kurulmasıyla birlikte, kalp hastalığı olan Gümüşhaneli vatandaşlar, kalp damarlarının görüntülenmesi ve tedavisi için çevre illere gitmekten kurtulacak. Bu durum, hastaların tedaviye ulaşımını kolaylaştıracak ve tedavinin maliyetini düşürecektir.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim