• BIST 9771.16
  • Altın 2725
  • Dolar 33.9708
  • Euro 37.6168
  • Gümüşhane : 15 °C
  • Trabzon : 23 °C

KÖSE VE KÖYLERİ DERNEK BAŞKANLARI İSTİŞARE TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

25.07.2024 12:22
KÖSE VE KÖYLERİ DERNEK BAŞKANLARI İSTİŞARE TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
İstanbul’da Gümüşhane’nin Köse ilçesi ve köylerinin gelişimi ve yapılacak faaliyetlerle ilgili önemli bir istişare toplantısı düzenlendi.

KÖSE VE KÖYLERİ DERNEK BAŞKANLARI İSTİŞARE TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İstanbul’da Gümüşhane’nin Köse ilçesi ve köylerinin gelişimi ve yapılacak faaliyetlerle ilgili önemli bir istişare toplantısı düzenlendi.

Bahçelievler Belediyesi Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen toplantıya Bahçelievler Belediyesi Başkan Yardımcısı Ayhan Kalkan ev sahipliği yaptı. Toplantıda, Köse Belediye Başkanlığı tarafından sunulan hizmetler ve kalkınma yol haritası masaya yatırıldı.

Köse Belediye Başkanı Turgay Kesler’in belediyenin son dönemde yaptığı hizmetler hakkında kapsamlı bir sunum yaptığı toplantıda Gümüşhane-Bayburt Havalimanı, Köse Dağı Tüneli, altyapı çalışmaları, yol yapım projeleri, su ve kanalizasyon hizmetleri gibi konular ele alındı, önümüzdeki yıllarda yapılması planlanan projeler ve kalkınma stratejileri de paylaşıldı.

Gelecek yıllarda köyler ve derneklerle yapılacak kültürel etkinlikler hakkında fikir alışverişinde bulunulan toplantıda yerel festivaller, sanat etkinlikleri ve spor müsabakaları gibi etkinliklerin planlanması ve organizasyonu konuşuldu. İstanbul'da yaşayan Köseliler ve köy dernekleri arasındaki bağları güçlendirmek amacıyla düzenlenecek buluşmalar üzerinde durulurken, bu buluşmaların, hemşehriler arasındaki dayanışmayı artırması ve köylere yönelik projelerin desteklenmesi açısından önemli olduğu vurgulandı. Toplantıya Köse ve çevresindeki köylerin dernek başkanları ve yöneticileri de katıldı.

Köse Belediye Başkanı Turgay Kesler, “Köse Dernekler Federasyonunu (KÖDEF) kuruyoruz. Sesimiz daha güçlü çıkacak. Birlik beraberlik içerisinde ilçemiz ve köylerimizin ihtiyaçlarını yorulmadan her ortamda her şartta savunacak ve birlikte yol yürüyeceğiz. Köse Havalimanımız, Köse Tünelimiz gibi konuları geniş bir pencereden ele aldık. Bu iki yatırımı hayata geçmesi ile Kösemiz bölgemizin incisi haline gelecek. İstanbul Köse ilçemiz ve köy dernekleri yemekli toplantımız Bahçelievler Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Ayhan Kalkan’ın ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Katılım yapan tüm başkanlarımıza teşekkür ederiz. Ayrıca 2025 yılında tüm köy derneklerimiz ile birlikte kurulacak KÖDEF başkanlığında ilçe merkezinde festivalimizi yapacağız. Şimdiden Köse Dernekler Federasyonu hayırlı olsun” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Gümüşhane’de basın mensupları ile bir araya gelerek Gümüşhane Dernekler Konfederasyonu kurma çalışmalarını başlayan Vahit Olgun ise yaptığı açıklamada, “Gümüşhane Köse ve Köyleri Dernek Başkanlarımız ile birlikte Köse Belediye Başkanımız Sayın Turgay Kesler’inde katılımları ile birlikte Bahçelievler Belediye Başkan Yardımcımız Sayın Ayhan Kalkan’ın ev sahipliğinde bir araya geldik. Köse Dernekler Federasyonu’nun kurulması yönünde karar verdik. Ülkemize, Gümüşhanemize ve Kösemize hayırlı olsun” diye konuştu.

Toplantının Köse ve çevresindeki köylerin kalkınmasına ve kültürel etkinliklerin artmasına büyük katkı sağlaması beklenirken Köse Belediye Başkanlığı ve köy dernekleri, bu tür toplantılarla işbirliğini güçlendirerek, bölgenin sosyal ve ekonomik gelişimini desteklemeyi hedefliyor.

Haber: Ebuzer YAPAR

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim