KELKİT YEREL BASININDAN KURUM YETKİLİLERİNE UYARI; "SORULARIMIZ YANITSIZ KALIYOR"

KELKİT YEREL BASININDAN KURUM YETKİLİLERİNE UYARI; "SORULARIMIZ YANITSIZ KALIYOR"
Gümüşhane'nin en büyük ilçesi olan Kelkit'te yerel basın, maruz kaldığı tutumlar nedeniyle yazılı açıklama yaparak tepkisini dile getirdi.
Gümüşhane'nin en büyük ilçesi olan Kelkit'te yerel basın, maruz kaldığı tutumlar nedeniyle yazılı açıklama yaparak tepkisini dile getirdi. "Kelkit’te Yerel Basın Neden Yok Sayılıyor?" başlıklı yazıda ilçede görev yapan kamu görevlilerinin bilgi paylaşımında bulunmadıklarını dile getirerek ilçenin sorunları hakkında muhatap bulamadıklarını kaydetti.
Yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi;
Yerel basın, bir şehrin gözüdür, kulağıdır. Halkın sorunlarını duyurur, yöneticilerin icraatlarını takip eder, kamuoyuna şeffaf bilgi sunar. Ancak ilçeyi yöneten durumdaki kamu görevlileri hiç de öyle değiller. Göreve geldiklerinden bu yana yerel basını tamamen görmezden geliyor.
Gazeteciler, ilçedeki gelişmelerle ilgili bilgi almak istediklerinde muhatap bulamıyor, basın açıklamaları düzenlenmiyor, sorular yanıtsız kalıyor. Kelkit’in yerel medyası, kamu yönetiminden neredeyse tamamen dışlanmış durumda. Oysa bir yönetici için basın, bir yük değil, aksine halkla sağlıklı iletişim kurmanın en güçlü araçlarından biridir. Ancak ilçeyi yönetenler, sanki ilçede basın diye bir şey yokmuş gibi davranıyor.
Basını yok saymak, aslında halkı yok saymaktır. Çünkü gazeteciler, yalnızca kendileri için değil, halk adına soru sorar, halk adına cevap ister. Ancak Kelkit’te basının görüşleri, talepleri ve eleştirileri dikkate alınmıyor. Bunun yerine, tüm kararlar kapalı kapılar ardında alınıyor, uygulamaya konduktan sonra halkın haberi oluyor.
Oysaki basını yok saymak yerine, onu bir paydaş olarak görmek gerekir. Eleştirilerden kaçmak değil, onlara kulak vermek gerekir. Şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim, basını düşman gibi değil, kamu hizmetinin bir parçası olarak kabul eder. İlgililerin bu yaklaşımı sürdürmesi, sadece basın mensuplarını değil, halkı da rahatsız ediyor. Kelkit’in yerel basını, dikkate alınmayı, sorularına yanıt almayı ve ilçenin yönetim sürecine katkı sağlamayı hak ediyor. Unutulmamalıdır ki, basın susturulamaz, görmezden gelinemez ve yok sayılamaz. Basın her zaman gerçeği yazar ve gerçek, er ya da geç herkesin karşısına çıkar.
İlçe halkı Kelkit'i yönetenler özellikle ilçe kaymakamı göreve geldiğinden beri ilçede nezaket ziyaretleri gerçekleştiriyor öyle olunca da vatandaşlar kaymakam beye misafir perverlik göstererek şehirdeki olumsuzlukları dile getirmekten kaçınıyorlar. İlçede var olan sorunların ise ilçe basını aracılığıyla kaymakamlık makamına iletilmesini talep ediyorlar. Bu talebin karşılanması için ise gerekli zemini yani basın toplantısı, basın bildirgesi, röportaj gibi oluşumlara yer verilmiyor. Kaymakamlık sürekli kendi dilediği konuları sosyal medya hesabından paylaşarak vatandaşa ulaşmaya çalışıyor. Oysaki kaymakam bey, ilçe halkının talep ve isteklerini hali hazırda var olan yerel basınla paylaşmasına fırsat vermelidir.
İlçe kaymakamına buradan soruyoruz 40 bini aşkın nüfusu bulunan ilçede yerel basın toplantısı kaç sefer düzenlenmiş, yada kaç defa basın bülteni paylaşılmıştır. Kamu kurumlarında yönetici konumunda kaç kişi var yerel gazete okuyan? O nedenle İlçede yayın yapan bir gazete kentte muhatap bulamamış olacak ki İlin valisine hitaben sayın vali kul hakkına giriyorsun. İlçede üretilen tatlılar yetkisiz kişilerce üretiliyor bunları kimler denetleyecek diye habere konu yapmış bizde arkadaşımıza katılıyoruz ve diyoruz ki, ilçede var olan sorunları kiminle paylaşacağız?
Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.






Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim