• BIST 9685.49
  • Altın 2813.908
  • Dolar 33.8863
  • Euro 37.5669
  • Gümüşhane : 17 °C
  • Trabzon : 24 °C

KADES UYGULAMASI İLE KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI FARKINDALIK ARTIRILDI

29.08.2024 12:24
KADES UYGULAMASI İLE KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI FARKINDALIK ARTIRILDI
Gümüşhane Valiliği'nin başlattığı "Şehitlerin Yolunda" projesi kapsamında, Kürtün ilçesindeki Kabaktepe Şehitliği'nde düzenlenen anma programı, sadece şehitlerimizi anmakla kalmadı, aynı zamanda kadına yönelik şiddete karşı farkındalık oluşturma adına öne

KADES UYGULAMASI İLE KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI FARKINDALIK ARTIRILDI

Gümüşhane Valiliği'nin başlattığı "Şehitlerin Yolunda" projesi kapsamında, Kürtün ilçesindeki Kabaktepe Şehitliği'nde düzenlenen anma programı, sadece şehitlerimizi anmakla kalmadı, aynı zamanda kadına yönelik şiddete karşı farkındalık oluşturma adına önemli bir adım attı.

Harşit Savunması'nın simge duraklarından biri olan Kabaktepe Şehitliği'nde gerçekleştirilen etkinlikte, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Kürtün Kaymakamlığı ve Aile Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nün katkılarıyla şehitler anılırken, İl Jandarma Komutanlığı'nın Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Faaliyet Planı kapsamında KADES (Kadın Destek Uygulaması) hakkında katılımcılara bilgilendirme yapıldı.

KADES Uygulaması ile Güvenliğinizi Sağlayın

Programda görevli jandarma personeli, KADES uygulamasının şiddet mağduru kadınlar için hayati öneme sahip olduğunu vurgulayarak, uygulamanın nasıl kullanıldığını anlattı. Uygulama sayesinde kadınların acil durumlarda en hızlı şekilde yardım alabileceği hatırlatılarak, programda bulunan kadın katılımcıların cep telefonlarına KADES uygulamasını indirmeleri sağlandı. Bu adım, hem toplumsal farkındalığı artırmak hem de kadınların kendilerini daha güvende hissetmelerini sağlamak amacıyla atıldı.

KADES uygulamasının yaygınlaştırılması adına yapılan bu bilgilendirme çalışması, şehitlerimizin anıldığı bu anlamlı günde toplumsal bir farkındalık oluşturarak, kadına yönelik şiddetle mücadelede önemli bir adım olarak öne çıktı.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim