İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY’U ANMA GÜNÜ MESAJLARI
İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY’U ANMA GÜNÜ MESAJLARI
12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla yayınlanan mesajlar.
BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN:
“İstiklal Marşı, milletimizin ortak vicdanı, ortak sesi ve ortak haykırışıdır.
İstiklal Marşımız TBMM’de 12 Mart 1921 tarihinde kabul edilmiştir. İçinde bulunduğumuz 2024 yılı ise, İstiklal Marşımızın kabul edilişinin 103. Yıl dönümüdür.
103 yıldır Türk Milletinin gönlünden, zihninden ve ağzından düşürmediği milli birlik ve beraberlik sözleşmemiz olan İstiklal Marşımız bu vatanın bir tapusu olarak kıyamete kadar varlığını devam ettirecektir.
Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Savaşı’nda kanla yazılan bir kurtuluş destanını İstiklal Marşı ile mısralara dökerek bir daha unutulmamak üzere Türk Milleti’ne armağan etmiştir.
İstiklal Marşımız, vatana her zaman ve her şartta sahip çıkma bilimcimizin bir haykırışıdır. Bu bağlamda İstiklal Marşımızdan güç ve kuvvet alarak vatanımızı, devletimizi, bayrağımızı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da dediği gibi “Tek Millet, Tek Devlet, Tek Vatan, Tek Bayrak” idealleri ile koruyup kollayacağız. Vatanımıza göz diken her türlü iç ve dış düşmanlarla ve terör örgütleriyle kanımızın son damlasına kadar mücadele azim ve kararlılığında olacağız.
İstiklal Marşımızın kabulünün 103. yıl dönümünde, Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyorum.”
REKTÖR PROF. DR. HALİL İBRAHİM ZEYBEK
“Bugün, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin sembolü haline gelen İstiklal Marşı’nın kabulünün 103’üncü yıldönümünü kutlamanın gurur ve coşkusunu yaşıyoruz. İstiklal Marşı, Türk milletinin milli mücadele ruhunu, vatan sevgisini ve birlik beraberlik duygusunu en güzel şekilde yansıtan bir eserdir. Mehmet Akif Ersoy sadece bir şair değil, aynı zamanda bir milletin hislerini en güzel şekilde ifade eden bir dava adamıdır. İstiklal Marşı, onun kalemiyle kaleme alınmış, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin simgesi olmuştur. Bu kutsal eserin kabul edilişinin yıldönümünde milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ve onun eşsiz eserini bir kez daha anıyor, hatıralarını ve değerlerini gelecek nesillere aktarmak adına önemli bir fırsat buluyoruz. İstiklal Marşı’nın kabulü Türk milletinin birlik ve beraberliğini pekiştirmek, milli değerlerimize olan bağlılığımızı yeniden hatırlamak için önemli bir fırsattır. Zor şartlar altında kazanılan bu vatanı korumak, İstiklal Marşı’na sahip çıkmak bizlerin en büyük vazifesi olarak görmekte ve gelecek nesillerimizi yetiştirmekteyiz.
Bu vesileyle 12 Mart 1921 tarihinde milli marş olarak kabul edilen İstiklal Marşımızın kabulünün 103’üncü yıldönümünü kutluyor; bize böylesi anlamlı bir marş hediye eden milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ve bütün İstiklal kahramanlarımızı rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”
Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim