• BIST 9006.55
  • Altın 3060.438
  • Dolar 34.2719
  • Euro 37.2152
  • Gümüşhane : 5 °C
  • Trabzon : 14 °C

İL BAŞKANI ZİYA NAS, ŞEHRİN SAHİPSİZLİĞİNİ SİYASİ TERCİHLERE BAĞLADI “TOPRAKLARIMIZ KAPANIN ELİNDE KALIYOR”

30.07.2024 12:29
İL BAŞKANI ZİYA NAS, ŞEHRİN SAHİPSİZLİĞİNİ SİYASİ TERCİHLERE BAĞLADI  “TOPRAKLARIMIZ KAPANIN ELİNDE KALIYOR”
Yeniden Refah Partisi Gümüşhane İl Başkanı Ziya Nas, Gümüşhane’nin siyasi bir yalnızlık içerisinde olduğunu belirterek bu yalnızlığın son dönemlerde milletvekili olmuş isimlerden kaynaklandığını kaydetti.

İL BAŞKANI ZİYA NAS, ŞEHRİN SAHİPSİZLİĞİNİ SİYASİ TERCİHLERE BAĞLADI

“TOPRAKLARIMIZ KAPANIN ELİNDE KALIYOR”

Yeniden Refah Partisi Gümüşhane İl Başkanı Ziya Nas, Gümüşhane’nin siyasi bir yalnızlık içerisinde olduğunu belirterek bu yalnızlığın son dönemlerde milletvekili olmuş isimlerden kaynaklandığını kaydetti.

Gümüşhane’nin siyaseten hak ettiği noktadan uzaklaştığına vurgu yapan İl Başkanı Ziya Nas, kuruluşundan beri Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM)’de Gümüşhane’yi temsil eden isimlerin öne çıktığını ancak son yıllarda şahit olunan olayların da gösterdiği üzere bu durumun değiştiğini söyledi.

Gümüşhane’nin hayırlarla yad ettiği bazı isimlerin Zeki Kadirbeyoğlu, Oltan Sungurlu, Lütfü Doğan olduğuna dikkat çeken Başkan Ziya Nas, “Bunların dışında birçok isim daha güçleri nispetinde meselelere eğilmeye, halkımızın bireysel ve toplumsal meselelerine duyarlı olmaya çalıştılar. Ne zaman ki Gümüşhane'nin coğrafyasını bilmeyen, havasını bizzat teneffüs etmeyen, suyunu içmeyen, sokağında gezmeyen insanları vekil olarak gönderdik, işte o zaman siyaseten Gümüşhane temsil noktasından uzaklaştı. Çünkü halkın gündemi ile onların gündemi aynı olmadı. Maalesef bu isimlerin arasına son dönem milletvekillerimiz de dahil oldu. Mevcut milletvekillerimizin farklı partilerden olmaları hasebiyle, farklı olabileceklerini umut etmiştik. Maalesef aradan geçen süre zarfında bu beklentilerimiz karşılık bulmadı” dedi.

Son dönemlerde ili yakından ilgilendiren konularda Gümüşhane Milletvekillerinin pasif kaldığını, geçmişten gelen sorunlara çözüm üretmekten ziyade yeni sorunların bizzat kaynağı konumuna geldiklerini dile getiren Başkan Nas, “Gümüşhane’nin siyasi yalnızlığını gören komşu iller, hak ve hukuk normlarını hiçe sayarak kendi çıkarları doğrultusunda hareket etmektedir. Gümüşhane coğrafyasında istedikleri gibi at koşturmaktadır. Merkezi hükümetten aldıkları maddi imkanlarla Gümüşhane’nin kaynaklarını kendi menfaatleri doğrultusunda kullanmakta, gerektiğinde siyasi ağırlıkları ile de Gümüşhane’nin topraklarını kendi sınırlarına dahil etmektedirler. Daha da üzüntü verici olanı ise Gümüşhane adına tahsis edilen ekonomik kaynakların da Gümüşhane’nin Gümüşhanelilerin faydasına değil Komşular için kullanılıyor olmasıdır. Kazıkbeli Yaylasında, Kadırga Yaylasında ve son olarak Taşköprü Yaylasında olduğu gibi” diye konuştu.

Günyüzü ve Üçtaş köylerinin Giresun’a bağlanma taleplerinde olduğu gibi siyasi yetersizliğin benzer bir çok durumda gün yüzüne çıktığını ifade eden Başkan Nas, “Kırgeriş, Bağlama, Damlı köylerimizin toprakları Trabzon’a bağlanırken yoktular, Kadırga yaylasının tartışmaya açıldığında kendi ikballerinin peşindeydiler. Şimdi Taşköprü' den Çakırgöl’e kadar uzanan bir sınır problemi oluştu. Görünen o ki vekillerimizin biri “Giden gitsin yalnız benden bilinmesin” mantığıyla hareket ederken diğeri ise “Küstüm, oynamıyorum” minvalinde sessizliğini korumayı tercih ediyor” şeklinde konuştu.

Hizmet anlamında yaşanan mağduriyetin giderilmesini beklediklerini aktaran Başkan Nas, “Sayın vekillerin sessiz kalması sanki geçmişi yol belleyecekler gibi izlenimler veriyor bize. Özel gündemlerinize karışmıyoruz ama Gümüşhane’mizin gündemleri ile alakalı tatmin edici açıklamalar bekliyoruz ve soruyoruz;

 Kadıga Yaylasından geçen "Yeşil Yol Projesi" Trabzon, Şalpazarı ve Erikbeli istikametinden Kadırga Yaylasına kadar devam geldi, Zigana yoluna neden bağlanmadı?

Zigana Kadırga yolu arasını Gümüşhane’den gidenler kullanıyor, Erikbeli tarafını ise Trabzon'dan gelenler kullanıyor. Aynı yolun devamı Karaca Mağarası, İmera Manastırı Çakır göl ve Taşköprü. Bu güzergahta beton yol çalışmaları neden İmera Manastırından başlamayıp Kulat boğazından Taşköprü istikametine devam ediyor?  Üstelik Gümüşhane İl Özel idaresi yaptırıyor.

Aynı bağlamda Sümela manastırı, İmera manastırı ve Karaca Mağarası turizm grup hattı daha önceki yıllarda Karayolları ağına alınması için müracaat edilmesine rağmen, Neden Gümüşhane bölümü çıkartılarak Maçka Taşköprü istikametine çevrildi ve cami boğazına kadar Karayolları ağına aldırıldı? 

Deveboynu gayri resmi olarak Çakırgöl boru hattına aktarılmış kimsenin haberi bile yok. Çakır Göl suyu geçmişte 120 km mesafeden Trabzon’a akıtıldı. Türkiye'nin en kaliteli suyu olan Deveboynu kaynak suyu Gümüşhane' ye 37 km mesafede neden Gümüşhane’ye akıtılmıyor? 

Aktutan köyünde yapılan barajın yetersiz olan suyunu köylülerin tepkisine rağmen tünelle büyük bir maliyetle Bahçecik Barajına bağlamak düşünülürken neden Deveboynu suyu ile alakalı tek kelime gündem olmuyor?

Çakırgöl kayak tesisleriyle alakalı toplantılar yapılıyor da halkımıza doyurucu bir açıklama neden yapılmıyor?

Neden turistik mekânların ulaşım noktasında çukurlarla dolu yollarla bir gideni bir daha gitmeye pişman ediyoruz?

Komşu ilimiz tarafından; Çakırgöl Projesini Gümüşhane gündeminden düşürmek için, Çakırgöl’den Taşköprü’ye kadar uzanan hattı Gümüşhane’den koparmak için bir gayret olduğunu biliyoruz. Biz buna neden suskun kalıyoruz?

Gümüşhane Çakırgöl bölgesinden koparılmaya çalışılıyor. Bu yüzden mevcut bağlantı yollarımızda bakım yapılmazken mevcut hat üzerindeki beton yol çalışması yine aynı bölgede neden bizim kurumlarımız tarafından yapılıyor?” şeklindeki sorulara cevap beklediklerini dile getirdi.

Yaşanan sorunlar ile ilgili kendi çözüm önerilerini de açıklayan Başkan Nas, “Yapılması gereken Maçka istikametinden gelen ve cami boğazına kadar Karayolları ağına alınan yolun İmera Manastırı ve Karaca Mağarasını kapsar bir şekilde ağa dâhil edilmesidir. Özel idarenin Kulat boğazı, Cami boğazı arasındaki beton yolu İmera Manastırından başlamasıdır. Ayrıca, gayri resmi olan Deveboynu suyunun Çakır Göle aktarılmasının iptal edilmesi ve ilimize akıtılma çalışmalarının başlatılması Çakırgöl Taşköprü bölgesi sorunlarımızı çözecektir. Bu konuda siyasilerimizin, Belediye Başkanı ve Valimizin atacakları her adımda yanlarında oluruz. Her konuda destek veririz. Bundan kimsenin endişesi olmasın” ifadelerini kullandı.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim