HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRLERİ TOPLANTISI YAPILDI
HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRLERİ TOPLANTISI YAPILDI
Gümüşhane’de İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın başkanlığında Halk Eğitim Merkezi Müdürleri değerlendirme toplantısı yapıldı.
Halk Eğitimi Merkezi Salonu’nda yapılan toplantıya şube müdürü Özgür Şahin, il ve ilçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürleri katıldı. Toplantıda 2023 yılında açılacak kurslarla ilgili planlama yapıldı.
Toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Gümüşhane merkez ve ilçeler dahil olmak üzere 6 Halk Eğitimi Merkezinin yapılacak toplantılarla il genelinde Hayat Boyu Öğrenme faaliyetlerinin verimli bir şekilde sürdürülebilmesi için işbirliği ile hareket etmesi gerektiğinin altını çizdi.
“Çalışmaların titiz bir şekilde yapılması gerekiyor”
Türk Halk Müziği korolarının tüm Halk Eğitim Merkezleri tarafından kurulması gerektiğini söyleyen Yalçın, “Merkez ve ilçeler dâhil olmak üzere 6 Halk Eğitimi Merkezimiz bulunuyor. Bu yapacağımız toplantılarda ilimizde Hayat Boyu Öğrenme faaliyetlerinin verimli bir şekilde sürdürülebilmesi için işbirliği ile hareket edilmesi için gerekli kararların alınması ve uygulanması sağlanacaktır. İlimizin ve kurumlarımızın çeşitli sebeplerden dolayı oluşan kısıtlı ortamlarından etkilenmeden faaliyetlerimizi en iyi şekilde yerine getirmeliyiz ve vatandaşlarımızın taleplerini karşılamak için çalışmalarımızı buna göre dizayn ederek başarılı hizmetler vermemiz gerekmektedir. Bunun için çalışmalarımızın titiz bir şekilde yapılmasını sizlerden istiyorum. Son iki yıldır Hayat Boyu Öğrenme Kurumlarının iş yükü arttı. Bu yılda Aile Okulu Projesi, Türk Halk Müziği Koroları, Köy Yaşam Merkezleri ile ilgili projeler hazırlanarak uygulamaya sokuldu ve bunların iş ve işlemleri Halk Eğitimi Merkezleri tarafından yürütülüyor. Kurs çeşitliliğinin artırılması, 7 den 77 ye bütün vatandaşlarımızın taleplerinin karşılanması ve hayatın her alanına dokunacak bir hizmet anlayışı ile hareket edilmesi gerekiyor. Türk Halk Müziği korolarının bütün halk eğitimi merkezleri tarafından oluşturulması gerekmektedir. Her ne şartta olursa olsun bu koroların kurulması için gerekli adımların atılması gerekiyor” dedi.
“Usta öğreticilerin niteliklerinin yükseltilmesi gerekmektedir”
Kurum binasının imkânlar doğrultusunda kullanılarak hizmet verdiğini ifade eden Merkez Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hasan Taş, 1974 yılında taşınıldığı ve o günden beri hizmet verildiğini belirterek “Bu öğretim yılında şu ana kadar 7 Okuma-Yazma kursu açılmış ve 37 kursiyer, 14 Aile Okulu Eğitici Eğitimi Kursu açılmış ve 286 kursiyer, 33 Aile Okulu Veli kursu açılmış Eğitimi 618 kursiyere, 99 Genel Kurs açılmış 2119 kursiyere, 52 Mesleki ve Teknik Kurs açılmış 1477 kursiyere eğitimler verilmiştir. Halk Eğitimi Merkezleri Hayat Boyu Öğrenme Kurumları olarak faaliyetlerini Okuma-Yazma Kursları, Genel Kurslar, Mesleki ve Teknik Kurslar olmak üzere 3 ana başlıkta yürütmektedir. İlimizde bulunan bütün kamu kurum ve kuruluşları, özel şirketler, sivil toplum kuruluşları, belediye ve üniversite ile işbirliği yapılarak kurslar düzenlenmektedir. Aile Okulu Eğitici Eğitimleri ve Veli Eğitimleri kursları açılarak devam etmektedir. Ayrıca Övündü Köyü ve Akocak Köyü Köy Yaşam Merkezleri açılarak buralarda kurslar açılarak köylülerimizin eğitimleri gerçekleştirilmektedir. Kurumumuz tarafından bu yıl mezunlara yönelik olarak Eşit Ağırlık kursu açılmış ve 13 kursiyer eğitim almaktadır. Kurslarda verimin artırılması ve kalitenin yükseltilmesi için; istihdama yönelik kursların açılması ve ücretli usta öğreticilerin niteliklerinin yükseltilmesi gerekmektedir” diye konuştu.
“7 bin 312 kursiyer ve öğrenci eğitim aldı”
Kelkit Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Yıldıray Özgür Meral ise 2022-2023 Eğitim Öğretim yılının yoğun bir şekilde devam ettiğini belirterek, “3 Aile Okulu Eğitici kursu açılmış 134 kursiyer, 27 Aile Okulu Veli Eğitimi kursu açılmış, 1475 kursiyer, 6 Bilişim teknolojileri Kursu açılmış, 155 kursiyer, 1 Okul Öncesi Çocuk Gelişimi Kursu açılmış, 60 kursiyer, 43 Din Eğitimi Kursları açılmış, 780 kursiyer, 21 El Sanatları Kursları açılmış, 326 Kursiyer, 2 Zeka oyunları Kursu açılmış, 45 kursiyer, 10 Giyim Üretim Teknolojisi Kursu açılmış, 181 kursiyer, 3 Güvenlik Hizmetleri Kursu açılmış, 96 kursiyer, 7 Hayvan Yetiştiriciliği Kursları açılmış, 153 kursiyer, 11 Kişisel Gelişim Kursları açılmış, 281 kursiyer, 1 Muhasebe ve Finansman Kursu açılmış, 21 kursiyer, 13 Müzik ve Gösteri Sanatları Kursu açılmış, 342 kursiyer, 5 Okuma-Yazma Kursu açılmış, 11 kursiyer, 1 Ormancılık Kursu açılmış, 15 kursiyer, 6 Öğretmenlik ve Öğretim Kursu açılmış 192 kursiyer, 8 Sağlık Kursları açılmış, 238 kursiyer, 11 Sanat ve Tasarım Kursları açılmış, 208 kursiyer, 76 Sosyal Hizmetler ve Danışmanlık Kursları açılmış, 1912 kursiyer, 8 Spor Kursları açılmış, 169 kursiyer, 2 Tarım ve Teknoloji Kursları açılmış, 34 kursiyer, 2 Tesisat ve teknolojisi kursu açılmış, 42 kursiyer, 3 Ulaştırma Hizmetleri Kursu açılmış, 77 kursiyer, 6 Yabancı Diller Kursları açılmış, 255 kursiyer, 4 Yiyecek İçecek Hizmetleri Kursları açılmış 100 kursiyer, 2 DYK Kursu açılmış, 67 öğrenci olmak üzere toplamda 279 kurs açılmış ve bu kurslardan 7312 kursiyer ve öğrenci eğitim almışlardır” ifadelerini kullandı.
“Köylülerimizde çeşitli kurs ve faaliyetler düzenleniyor”
Torul Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Bayram da “Şu ana kadar 7 Okuma Yazma Kursu açılmış, 16 kursiyer, 74 Genel Kurs açılmış, 709 kursiyer, 47 Mesleki ve Teknik Kurs açılmış 1017 kursiyere eğitim verilmiştir. 5 Aile Okulu Eğitici Eğitimi Kursu açılmış, 148 kursiyer, 33 Aile Okulu Veli Eğitimi Kursu açılmış ve 531 kursiyere eğitim verilmiştir. Altınpınar, Zigana, Harmancık ve Yıldız köylerinde Köy Yaşam Merkezleri açılarak köylülerimize çeşitli kurs ve faaliyetler düzenlenmektedir” dedi.
“2017 yılından itibaren kendi binamızda hizmet veriyoruz”
Köse Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Talat Asan ise 2017 yılından itibaren kendi binalarında hizmet vermeye başladıklarını belirterek, “Kurumumuz 3 derslik, 1 bilişim teknoloji sınıfı, kafeterya, çocuk oyun odası, kuaför salonu, müzik salonu, spor salonu olmak üzere birimlerin vatandaşlarımızın hizmetine sunulmaktadır. Spor salonlarında bayanlara yönelik olarak kurslar düzenlenmektedir. Kafeteryadan ise kursiyerlerimiz ve köylerden ilçeye gelen vatandaşların faydalandığını söyledi. 1 Okuma-Yazma Kursu açılmış ve 1 kursiyer, 49 Genel Kurs açılmış, 739 kursiyer, 14 Mesleki ve Teknik Kurs açılmış, 206 kursiyer, Salyası Köyü Yaşam Merkezi açılmış ve burada 11 kurs açılmış, 142 kursiyere eğitim verilmiştir. Aile Okulu Eğitimleri olarak 25 kurs açılmış ve bu kurslardan 396 kursiyer faydalanmıştır. Türk Halk Müziği korosu müzik öğretmeni bulunamadığından oluşturulamamıştır. DYK Kursları talep olmadığından dolayı açılamamıştır. Kursların sayısı ve niteliğinin artırılmasının, kursların tanıtımlarının geniş kitlelere aktarılması ile birlikte artacak” diye konuştu.
“632 Kursiyer Eğitim Aldı”
Şiran Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Zahit Kaya da 2016 yılından itibaren kendi binalarına taşındıklarını ve hizmet vermeye başladıklarını söyleyerek, “2022-2023 Eğitim Öğretim yılının 3 Ekim 2022 itibarıyla başladığını; 10 Okuma Yazma Kursu açılmış, 60 kursiyer, 92 Genel Kurs açılmış, 3704 kursiyer, 116 Mesleki ve Teknik Kurs açılmış 4099 kursiyer eğitim almıştır. 2 Aile Okulu Eğitici Eğitimi Kursu açılmış, 89 kursiyer, 8 Aile Okulu Veli Eğitimi Kursu açılmış, 632 kursiyer eğitim almıştır. Akbulak Köy Yaşam Merkezi, Yeşilbük Beldesi Köy Yaşam Merkezi açılmış ve buralarda köylü vatandaşlarımıza kurs ve diğer faaliyetler gerçekleştirilmektedir” açıklamasında bulundu.
“Usta öğretici ve öğretmenler açılan kurslara gitmiyor”
Programda son olarak söz alan Kürtün Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mustafa Koç ise 2019 yılından itibaren kendi binalarında hizmet vermeye başladıklarını belirterek “2022 – 2023 Eğitim Öğretim Yılında şu ana kadar 125 Genel Kurs açılmış, 3779 kursiyer, 38 Mesleki ve Teknik Kurs açılmış, 886 kursiyer, 2 Destekleme ve Yetiştirme Kursu açılmış, 170 öğrenci, 1 Okuma-Yazma Kursu açılmış, 5 Kursiyer, 4 Aile Okulu Eğitici Eğitimi Kursu açılmış, 78 kursiyer, 14 Aile Okulu Veli Eğitimi Kursu açılmış 405 kursiyer eğitim almıştır. Yeşilköy ve üçtaş Akköy Köy Yaşam Merkezi açılarak vatandaşlarımıza hizmet verilmektedir. Kurslar açılırken eğitici şartlarını taşıyan usta öğretici bulunamaması, personel eksikliği, kurs malzemelerinin pahalı olması, okuma-yazma kursları için vatandaşların isteksiz olmaları, usta öğretici ve öğretmenlerin ilçe haricinde açılan kurslara gitmek istememeleri gibi sıkıntılar vardır” dedi.
Toplantı İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın'ın Halk Eğitim Merkezi Müdürlerine çalışmalarından dolayı teşekkür etmesiyle sona erdi.
Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim