• BIST 9549.89
  • Altın 3002.717
  • Dolar 34.5123
  • Euro 36.1711
  • Gümüşhane : -3 °C
  • Trabzon : 6 °C

GÜSİAD VE GÜMÜP TÜRKİYE'DEKİ MÜHENDİSLİK EĞİTİMLERİNİ KONUŞTU

29.04.2024 12:48
GÜSİAD VE GÜMÜP TÜRKİYE'DEKİ MÜHENDİSLİK EĞİTİMLERİNİ KONUŞTU
Gümüşhane Sanayici ve İş insanları Derneği (GÜSİAD) ve Gümüşhaneli Mühendisler ve Mimarlar Platformu (GÜMÜP) inşa sektörünün en hareketli ülkelerinden bir tanesi olan Türkiye’de önemli bir konu başlığını masaya yatırdı.

GÜSİAD VE GÜMÜP TÜRKİYE'DEKİ MÜHENDİSLİK EĞİTİMLERİNİ KONUŞTU

Gümüşhane Sanayici ve İş insanları Derneği (GÜSİAD) ve Gümüşhaneli Mühendisler ve Mimarlar Platformu (GÜMÜP) inşa sektörünün en hareketli ülkelerinden bir tanesi olan Türkiye’de önemli bir konu başlığını masaya yatırdı.

Zeytinburnu İBB Çırpıcı Sosyal Tesislerinde sektörün önemli isimlerini ağırlayan ve dinleyen GÜMÜP katılım sağlayan genç mühendis adaylarına ve halen sektörde faaliyet gösteren mühendislerin ajandasına önemli bilgileri de ekletmiş oldu. Panelin moderatörlüğünü GÜSİAD Genel Başkanı Dr. Yüksel Yalçın üstlendi

KRK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Karakullukçu, Yüksel Proje Yönetim Kurulu Başkanı Celal Akın, Prof. Dr. Kenan Aydın ve İBB İştirakleri Teknoloji Grup Başkanı Nihat Narin bilgi ve birikimlerini detaylı sunumlarıyla katılımcılarla paylaşırken, çok değerli bilgilerini günümüz ölçeğinde değerlendirerek ifade ettiler.

Platform üyesi Ahmet Muhammet Yılmaz ve GÜMÜP Başkanı Yasin Kadakal, GÜMÜP Üyesi Yüksel Hamzaoğlu’nun açılış konuşmalarının ardından Cahit Karakullukçu söz aldı.

Karakullukçu, mühendislik bilimi üzerine üniversiteye gelen veyahut üniversiteye yeni başlayan adayların dört işlemi dahi bilmediğini kaydederek verilen eğitimlerin yetersizliğini gözler önüne serdi.

Karakullukçu, üniversite sayısının fazlalığı, verilen eğitimin yetersizliğinin etkilerini dile getirdiği konuşmasında halen öğrenim gören çok sayıda öğrenci sayısının da eğitime olan etkilerinden söz etti.

Karakullukçu, mühendis adaylarından ve mühendislerden öğrenmeye açık olmalarını, yabancı dil bilmeleri, meslek içi eğitimleri öğrenmesi gerektiğini, bilgisayar programlarına hâkim olması noktasında donanımlı olmasının sağlamalarının şart olduğunu yapmaları gereken en iyi işi yapmaları gerektiğini ve meslek icabıyla en iyisini yapmaya çalışmaları sergilemelerinin şart olduğunun altını çizdi.

Yüksel Proje Yönetim Kurulu Başkanı Celal Akın’da öğrencilik yıllarının geçtiği Türkiye’nin en saygın üniversitelerinden bir tanesi olan Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde üniversite hakkında ve sürecine ilişkin olarak çok önemli bilgileri edindiğini söyledi.

Haftalık yayın yapan bir gazeteden okuduğu makaleden örnekler vererek konuşmasını sürdüren Akın, ülkemizde mevcut 208 üniversitede var olan öğrenci sayısının eğitimin kalitesini düşürdüğünden söz etti.

Bu konuya yabancı ülkelerdeki üniversite ve öğrenci sayısı ile karşılaştırarak cevap veren Akın, en çarpıcı detayı Gümüşhane Üniversitesindeki öğrenci sayısını dile getirerek ortaya koydu. Akın, Gümüşhane Üniversitesindeki öğrenci sayısının 23246 olduğunu vurgulayarak bu sayının rekor olduğunu ifade etti

Sektörde söz sahibi önemli bir şirketin sahibi olarak üniversiteden mezun olanlara diploma verilmesine karşı olduğunu ifade eden Akın, mezun olan öğrencinin bir nevi yeterlilik elde edebilmesi adına çeşitli sınavlara tabi tutulması gerekliliğini vurguladı.

Prof. Dr. Kenan Aydın’da akademisyen kimliği ile mühendislik eğitimi üzerine geniş kapsamlı bir sunuma bulunarak çeşitli rakamlar verdi.

İBB İştirakleri Teknoloji Grup Başkanı Nihat Narin’de İstanbulkart ile ilgili olarak yaşanan teknolojik dönüşüm ve yenilikler hakkında bilgiler sundu

Panel, soru cevap bölümü ile devam etti.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim