• BIST 9577.46
  • Altın 2820.34
  • Dolar 34.0022
  • Euro 37.839
  • Gümüşhane : 15 °C
  • Trabzon : 24 °C

GÜMÜŞHANE’DE UÇURTMA ŞENLİĞİNDE KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELEYE DİKKAT ÇEKİLDİ

04.09.2024 12:19
GÜMÜŞHANE’DE UÇURTMA ŞENLİĞİNDE KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELEYE DİKKAT ÇEKİLDİ
Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazanılan Büyük Zafer’in 102’nci yıl dönümü, Gümüşhane’de büyük bir coşkuyla kutlandı. Resmî törenlerin ardından, Gümüşhane Valiliği öncülüğünde çocuklara yönelik olarak Zigana Dağı’nda İl Milli Eğitim Müdürlüğü tar

GÜMÜŞHANE’DE UÇURTMA ŞENLİĞİNDE KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELEYE DİKKAT ÇEKİLDİ

Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazanılan Büyük Zafer’in 102’nci yıl dönümü, Gümüşhane’de büyük bir coşkuyla kutlandı. Resmî törenlerin ardından, Gümüşhane Valiliği öncülüğünde çocuklara yönelik olarak Zigana Dağı’nda İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Gümüşhane Belediye Başkanlığı tarafından desteklenen bir uçurtma şenliği düzenlendi.

Bu özel etkinlikte, Gümüşhane İl Jandarma Komutanlığı da kadına yönelik şiddetle mücadele faaliyetlerini sürdürdü. 2024 yılı kadına yönelik şiddetle mücadele faaliyet planı kapsamında, şenliğe çocuklarıyla katılan ailelere yönelik önemli bir farkındalık çalışması yapıldı. “Kadına El Kal-Ka-Maz” ve “Kadına Şiddet İnsanlık Suçudur” mottoları ile kadına karşı şiddetin önlenmesi, şiddet mağdurlarının korunması ve güçlendirilmesi amacıyla toplumsal farkındalığı artırmayı hedefleyen bilgilendirmeler gerçekleştirildi.

Bu kapsamda, 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun ve KADES (Kadın Destek Uygulaması) hakkında ailelere detaylı bilgiler verildi. Ayrıca, etkinlikte katılımcılara bu konuları içeren broşürler dağıtıldı.

Gümüşhane İl Jandarma Komutanlığı’nın bu anlamlı çalışması, toplumda kadına yönelik şiddetle mücadelenin önemini bir kez daha vurguladı. Uçurtma şenliğine katılan aileler, hem çocuklarıyla keyifli vakit geçirme imkânı bulurken hem de toplumsal farkındalık konusunda önemli bilgiler edindiler.

Etkinlik, kadına yönelik şiddetin son bulması için tüm toplumun el birliğiyle çalışması gerektiği mesajını güçlü bir şekilde verdi.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim