Gümüşhane Üniversitesi Hedefini Belirledi.
“Doğu Karadeniz Bölgesinin İlk Üç Yükseköğretim Merkezinden Biri Olmak” hedefini belirleyen Gümüşhane Üniversitesinin bu vizyonu gerçekleştirmek için Temel Politikaları ve Öncelikleri Şu şekildedir:
1. Eğitim-öğretimde kalite gözetilecek ve evrensel standartlar dikkate alınacaktır.
2. Artan yükseköğretim programı sayısına ve öğrenci sayısına bağlı olarak ortaya çıkan öğretim üyesi gereksinimi hızla karşılanacaktır.
3. Akademik ve bilimsel özgürlüğü genişletici uygulamalar benimsenecektir.
4. Bilimsel faaliyetlerdeki sürekliliği, yararlılığı ve kaliteyi artırmak esas alınacaktır.
5. Kurum kimliğini ve kültürünü geliştirmek için katılımcı bir yönetim anlayışı benimsenecek, başarılı öğrenci ve personeli teşvik edilecek, açık ve şeffaf yönetişim modelleri uygulanacaktır.
6. Bölgesel ve ulusal kalkınmaya daha fazla katkıda bulunmak amacıyla ürün ve hizmetlerin geliştirilmesinde paydaşların çıkarları gözetilecek, işgücü piyasası ile Üniversitemiz arasındaki işbirliği artırılacaktır.
7. Üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesinde lokomotif rol üstlenmek, bölgede bulunan sanayi kuruluşlarının teknolojik gelişimine ve Ar-Ge çalışmalarına katkıda bulunulacaktır.
8. Ar-Ge’ye dayalı üretim yeteneğini güçlendirmek amacıyla uygulama ve araştırma merkezlerimiz ile merkezi araştırma laboratuarlarımız geliştirilecektir.
9. Girişimcilik ruhu ile bölgenin yararına olacak aktivitelerde en üst düzeyde rol alınacak, esnek, gelişime açık ve toplumla özdeşleşen projeler geliştirilecek ve desteklenecektir.
10. Üretilen bilginin teknolojiye dönüşümünü sağlayacak ulusal ve uluslararası platformlarda proje geliştirilecektir.
Kurumsal Kabiliyet ve Kapasitenin değerlendirmesi başlığı atında Gümüşhane Üniversitesi’nin üstünlükleri ve zayıflıkları ele alındı.
Gümüşhane Üniversitesi’nin üstünlükleri arasından Hizmet binalarındaki çalışma odaları ve dersliklerin çağdaş donanımına sahip olması, Uygulamalı eğitimi destekleyen laboratuarlar ve atölyelerin bulunması, Akademik kariyerde yönlendirici ve motive edici yönetim anlayışı, Teknolojik kaynakların yeni ve bilişim hizmet kalitesinin yüksek olması gibi maddeler öne çıktı.
Üniversitenin zayıf yönlerinden, Kurumsallaşmanın ve kurum kültürünün henüz oluşamamış olması, Öğrencilere yönelik sosyal ve kültürel faaliyetlerin yetersizliği, Fiziki yapıların üretim maliyetinin yüksek olması maddeleri dikkat çekti.
Yayınlanan idari faaliyet raporuna göre; Sosyal ve kültürel eksikliklerden yakınan öğrenci sorunlarının üniversitenin fiziki yapılanmasını tamamlamasıyla son bulması bekleniyor.
Haber: Mert ZIMBA
Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim