• BIST 9751.45
  • Altın 2818.586
  • Dolar 34.0293
  • Euro 37.9164
  • Gümüşhane : 19 °C
  • Trabzon : 25 °C

GÜMÜŞHANE TURİZMİ İÇİN ÖNEMLİ ZİYARET

13.09.2024 12:42
GÜMÜŞHANE TURİZMİ İÇİN ÖNEMLİ ZİYARET
Akademisyenler Prof. Dr. Raif Kandemir, Prof. Dr. Coşkun Erüz, Prof. Dr. Sercan Erol, Dr. Yücel Dursun’dan oluşan akademik heyet ile Trabzon Turizm İşletmecileri ve Seyahat Acenteleri Derneği (TİSAD) Başkanı Murat Çavga ve turizmci Haydar Akbulut Gümüşhan

GÜMÜŞHANE TURİZMİ İÇİN ÖNEMLİ ZİYARET

Akademisyenler Prof. Dr. Raif Kandemir, Prof. Dr. Coşkun Erüz, Prof. Dr. Sercan Erol, Dr. Yücel Dursun’dan oluşan akademik heyet ile Trabzon Turizm İşletmecileri ve Seyahat Acenteleri Derneği (TİSAD) Başkanı Murat Çavga ve turizmci Haydar Akbulut Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever’i ziyaret etti.

Ziyarette heyet, Vali Tanrısever’e jeopark ve kültür rotalarıyla ilgili sunum ve Gümüşhane’de bulunan kültürel varlıkların 2025 yılında Çinli seyahat acenteleriyle buluşturulması üzerine bilgi aktardı.

Ziyaretin ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Vali Alper Tanrısever, “Trabzon Turizm İşletmecileri ve Seyahat Acenteleri Derneği (TİSAD) Başkanı Murat Çavga ve değerli heyetini Valilik makamında ağırlayarak turizmin bölgesel kalkınmadaki önemi üzerine verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Şehrimizin turizm potansiyelini daha da ileriye taşımak adına gerçekleştirdikleri nazik ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

“Hedefimiz, şehrimizi yılın her döneminde ziyaretçilerin ilgi odağı haline getirmek ve turizmde sürdürülebilir bir büyüme sağlamaktır”

Gümüşhane’nin benzersiz doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle yerli ve yabancı turistler için cazibe merkezi olma yolunda hızla ilerlediğini kaydeden Vali Tanrısever, “Bu doğrultuda, turizm profesyonellerinin tecrübeleriyle Gümüşhane’nin turizmde hak ettiği yere ulaşması için önemli projeler üzerinde durduk. Görüşmemizde, özellikle Gümüşhane’nin doğa turizmi, yayla turizmi ve kültürel mirasının öne çıkarılması gerektiğini vurguladık. Hedefimiz, şehrimizi yılın her döneminde ziyaretçilerin ilgi odağı haline getirmek ve turizmde sürdürülebilir bir büyüme sağlamaktır. Nazik ziyaretlerinden dolayı Sayın Murat Çavga ve değerli ekibine teşekkür ediyor, Gümüşhanemizin turizmine katkı sağlayacak projelerinde başarılı çalışmalar diliyorum” diye konuştu.

“Gümüşhane’nin uluslararası alanda daha fazla tanıtılması gerektiğine inanıyoruz”

Gümüşhane turizmine dair paylaşımların yapıldığı ziyaretin ardından Vali Tanrısever’e kabulü ve misafirperverliği için teşekkür eden TİSAD Başkanı Murat Çavga ise “Bu ziyaret bölgenin turizm potansiyelini daha iyi tanıma fırsatı sundu. Gümüşhane’nin sahip olduğu zengin kültürel miras, doğal güzellikler ve eşsiz tarihi dokunun uluslararası alanda daha fazla tanıtılması gerektiğine inanıyoruz. Özellikle, Gümüşhane’nin tarihi varlıklarını ve doğal güzelliklerini Çinli seyahat acentelerine tanıtmak amacıyla, 2025 yılına yönelik önemli projeler planlıyoruz. Sayın Valimizin bu süreçteki desteği ve vizyonu, bu projelerin hayata geçmesinde büyük bir rol oynayacak” ifadelerini kullandı.

“Çinli seyahat acentalarıyla yapacağımız iş birliği, bölge turizmine ivme kazandıracaktır”

Amaçlarının Gümüşhane’nin saklı kalmış turistik değerlerini dünya çapında daha fazla bilinir kılmak ve bu eşsiz coğrafyanın hak ettiği turizm potansiyeline ulaşmasını sağlamak olduğunu vurgulayan Çavga, “Bu doğrultuda, Çinli seyahat acentalarıyla yapacağımız iş birliği, bölge turizmine ivme kazandıracaktır. Kültürel mirasımızın ve doğal zenginliklerimizin tanıtımı için güçlü bir adım atacağımıza inanıyoruz. Sayın Valimizin liderliğinde bu hedefe ulaşmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Vali Tanrısever’in ardından İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Nihal Sürmeli’yi ziyaret eden turizmci ve akademisyen heyet Gümüşhane ve bölge ile ilgili çalışmalar, kaynak değerler, çalışması yapılmış tanıtıma hazır Kültür Rotaları, Gümüşhane Jeosit ve Jaopark potansiyeli, antik madenler-madenci kentler, sürdürülebilir doğa turizmi potansiyeli çalışmaları konusunda sunumlar yaparak geleceğe dönük, sürdürülebilir turizm için Gümüşhane ve bölge olarak yapılması gerekenler, sürdürülebilir turizm için kamu, üniversite, STK ve sektör işbirliği konusunda  görüş alışverişinde bulundu.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim