• BIST 9771.16
  • Altın 2725
  • Dolar 33.9708
  • Euro 37.6168
  • Gümüşhane : 15 °C
  • Trabzon : 23 °C

GÜMÜŞHANE ORMANLARI ŞİFA KAYNAĞI OLABİLİR

25.07.2024 12:21
GÜMÜŞHANE ORMANLARI ŞİFA KAYNAĞI OLABİLİR
Gümüşhane, derin vadileri ve her iki yamacında uzanan gür ormanlarıyla, son yıllarda popülerlik kazanan "orman banyosu" için ideal bir destinasyon olma potansiyeli taşıyor. Japonya'da doğan ve tüm dünyaya yayılan bu doğa temelli terapi yöntemi, şehir stre

GÜMÜŞHANE ORMANLARI ŞİFA KAYNAĞI OLABİLİR

Gümüşhane, derin vadileri ve her iki yamacında uzanan gür ormanlarıyla, son yıllarda popülerlik kazanan "orman banyosu" için ideal bir destinasyon olma potansiyeli taşıyor. Japonya'da doğan ve tüm dünyaya yayılan bu doğa temelli terapi yöntemi, şehir stresinden bunalan insanlar için alternatif bir sağlık uygulaması olarak öne çıkıyor.

Orman banyosu, Japonya'da ortaya çıkan ve "shinrin-yoku" olarak bilinen, doğada bilinçli ve kasıtlı olarak zaman geçirerek doğanın iyileştirici etkilerinden faydalanmayı amaçlayan bir uygulama.

Gümüşhane'nin zengin orman örtüsü orman banyosu uygulamaları için büyük bir potansiyel sunarken bu doğa temelli terapi yöntemi, şehrin turizm çeşitliliğini artırmasının yanında aynı zamanda ziyaretçilere eşsiz bir sağlık deneyimi yaşatma fırsatı da verecek.

İlk olarak 1980'lerde Japonya'da popüler hale gelen bu uygulama, dünya genelinde kabul görerek yaygınlaşırken son yıllarda Türkiye’nin bazı şehirlerinde de uygulanmaya başladı.

Son yıllarda popüler hale gelen "orman banyosu" kavramının Gümüşhane'nin ormanlık alanlarında hayata geçirilebilecek eşsiz bir deneyim sunabileceğini kaydeden uzmanlar, kent merkezinde bu iş için Kent Ormanı, Karşıyaka Tabiat Parkı, Çamlıköy ve Gözeler Yaylasının kullanılabileceğini, ilçeler ve köyler hesaba katıldığında tüm ilçelerde bu uygulamaların yapılabileceğini kaydetti.

Orman banyosunun faydaları arasında stresin azalması, bağışıklık sisteminin güçlenmesi, uyku kalitesinin artması ve zihinsel yorgunluğun azaltılması gibi birçok yarar bulunmakta.

Bu alanlarda gerçekleştirilecek olan etkinlikler, ziyaretçilere hem fiziksel hem de mental açıdan şifa sağlamasının yanında yürüyüş, suyla ve bitkilerle temas, manzara seyri, meditasyon ve oturma-dinlenme gibi aktiviteler de orman banyosunun temel bileşenlerini oluşturuyor.

Orman banyosu yapmak için özel bir hazırlık gerekmemekle birlikte Gümüşhane'nin ormanlık alanlarında yavaş ve dikkatli bir şekilde yürüyüş yapmak, doğanın seslerine, kokularına ve manzaralarına odaklanmak yeterlidir. Bu deneyim sırasında teknolojiden uzak durmak ve doğa ile tam anlamıyla bağlantı kurmak önemlidir. Orman banyosu, şehrin stresli yaşamından uzaklaşmak ve doğanın sakinleştirici etkilerini hissetmek için mükemmel bir yol.

Doğal güzellikleriyle bilinen Gümüşhane’nin orman banyosu gibi yenilikçi uygulamalarla sağlık turizmi alanında da marka değeri kazanabileceğini ifade eden uzmanlar orman banyosunun Gümüşhane'nin doğal zenginliklerini keşfetmek ve doğanın iyileştirici gücünden faydalanmak isteyen herkes için harika bir fırsat olacağını sözlerine ekledi.

Doğa yürüyüşü yapan sporcular için eşsiz bir coğrafyaya sahip olan Gümüşhane, “Orman Banyosu” etkinliğiyle de ormanlarıyla sadece gözlere değil ruha da hitap eden bir destinasyon olma yolunda ilerleyebilir.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim