• BIST 9685.49
  • Altın 2813.908
  • Dolar 33.8863
  • Euro 37.5669
  • Gümüşhane : 17 °C
  • Trabzon : 24 °C

GÜMÜŞHANE BELEDİYE BAŞKANI VEDAT SONER BAŞER: "GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN BU YANA BELEDİYEMİZİ BORÇLANDIRMADIK"

27.08.2024 12:36
GÜMÜŞHANE BELEDİYE BAŞKANI VEDAT SONER BAŞER:  "GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN BU YANA BELEDİYEMİZİ BORÇLANDIRMADIK"
Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer, belediyenin mali durumu ve harcama politikaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Başer, göreve geldikleri ilk günden itibaren Gümüşhane Belediyesi'ne hiçbir borç yükü bindirmediklerini belirterek,

GÜMÜŞHANE BELEDİYE BAŞKANI VEDAT SONER BAŞER:

"GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN BU YANA BELEDİYEMİZİ BORÇLANDIRMADIK"

Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer, belediyenin mali durumu ve harcama politikaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Başer, göreve geldikleri ilk günden itibaren Gümüşhane Belediyesi'ne hiçbir borç yükü bindirmediklerini belirterek, "Belediyemize alınacak en küçük malzemenin dahi fiyatı, İhale ve Satın Alma Birimi tarafından titizlikle araştırıldıktan sonra alınıyor" dedi.

Başer, önceki yönetim döneminde her müdürlüğün kontrolsüz şekilde alım yapabildiğini, ancak kendi dönemlerinde bu sürecin Destek Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı İhale ve Satın Alma Birimi tarafından yürütüldüğünü ifade etti. Başkan Başer, yapılacak her alımın detaylı bir şekilde incelenip, kendi onayının ardından gerçekleştirildiğini vurguladı. Özellikle Gümüşhane esnafının tercih edildiği malzeme alımlarında, 1. sınıf kaliteli ürünleri en uygun fiyata temin etmek için geniş kapsamlı bir araştırma yapıldığını da sözlerine ekledi.

Başkan Başer, önceki yönetim döneminde yapılan mal alımlarında birçok yanlışın tespit edildiğini belirterek, "Yaptığımız fatura incelemelerinde, mal alımlarında piyasa fiyat araştırma tutanağı olmadığı, olanların da imzasız olduğu görüldü. Bu hatalar, Gümüşhane Belediyesi'ni ciddi anlamda zarara uğratmıştır" şeklinde konuştu.

Zorlu mali koşullara rağmen, göreve geldikleri günden itibaren Gümüşhane Belediyesi'nin esnaf alacaklılara ödemelerini düzenli olarak gerçekleştirdiğini belirten Başer, göreve başladıklarında 83,5 milyon TL olan esnaf borcunu 56 milyon TL’ye düşürdüklerini açıkladı. Beş aylık görev süresi boyunca belediyenin hiçbir şekilde borçlanmadığını ve tüm alımların ücretlerinin hemen ödendiğini de vurguladı.

Başkan Başer, yapılan tüm bu tasarruf tedbirleri ve ekonomik açıdan atılan doğru adımlar sayesinde, personel maaşlarının düzenli olarak yatırıldığını ve hizmetlerin ara vermeden sürdürüldüğünü söyledi.

"Esnafımızı Belediyeyi İcraya Vermeleri İçin Kışkırttılar"

Başkan Başer, bazı kimselerin belediyenin piyasa borçları nedeniyle esnafları kışkırtarak, belediyeyi icraya vermeye zorladıklarını belirtti. Bu durumun belediyeyi zor durumda bırakmak ve şahsını yıpratmak amacıyla yapıldığını ifade eden Başer, "Biz söz verdik, esnafımıza olan bütün borcumuzu en kısa zamanda bitireceğiz. Belediyemize gereksiz hiçbir şey almıyor ve gereksiz harcama yapmıyoruz. Aldığımız her şeyin ödemesini de hemen yapıyoruz. Görev süremiz boyunca belediyemizi bir kuruş bile borçlandırmadık. Devletimizin ve vatandaşımızın her kuruşuna sahip çıkıyoruz" dedi.

Başkan Başer, kendisini ve belediyeyi yıpratmak isteyenlerin esnafları kışkırtarak icra yoluna gitmeleri için baskı yaptıklarına dikkat çekerek, "Bu bilgiyi bize bizzat bu olaya şahit olan bazı esnaflar paylaştı. Bunlar çok üzücü şeyler. Kimse bizi vatandaşlarımız ve esnafımızla karşı karşıya getiremez. Hemşehrilerimizin bize emanet ettiği bu görevi Allah rızası için yine vatandaşımızın lehine kullanmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim