GÜBAP PROJE SÖZLEŞMESİ YAPILDI
Gerçekleştirilen törende yapılan açıklamaya göre; GÜBAP destek ofisine sunulan 58 proje arasından 40 projenin kabul gördüğü; ayrıca 4 projenin hakem değerlendirilmesinde, 4 projenin revize aşamasında, 1 projenin de GÜBAP Komisyonu’nda olduğu ve 9 projenin de reddedildiği bilgisi paylaşıldı.
Sunulan projelerin üniversitemizin gelişmesi açısından önemine değinen Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, katkı sunan ve değer katan herkese teşekkürlerini ileterek şu açıklamalarda bulundu:
“Sunulan bu projeler gayet memnuniyet vericidir. Umarız önümüzdeki dönemlerde de bu sayı giderek artar. Biz üniversite olarak daima bu projelerin destekçisi ve takipçisi olacağız. Üniversitemizin imkânları belli. Bilimsel araştırma yapabilmek tek başına üniversite imkânıyla ilgili değildir. Her şeyden önce bizlerin vizyonuyla, akademik camiadan beklentilerimizle ilgilidir. Üniversite olarak bu projelerin yaygınlaşması için Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden 3 öğretim üyemiz ile birlikte bir eğitim programı gerçekleştirdik. Son derece sınırlı kaynaklara sahibiz. Yeni bir üniversite olmamıza rağmen bizden daha köklü ve bütçeleri bizden çok daha fazla olan üniversiteler ile yarışmak durumundayız. Bizim bu yarıştan başarılı bir şekilde çıkabilmemizin tek yolu daha fazla üretebilmek, kamu dışında başka kaynaklardan da bu araştırmalar için proje desteği taleplerinde bulunabilmektir. Bizler en üst düzeyde bilginin kullanıldığı üretildiği ve yayıldığı aynı zamanda üretime, teknolojiye dönüştürüldüğü kurumun mensuplarıyız. Bunların en önemli ayağını da projeler oluşturmaktadır. Bundan sonraki süreçlerde gayretlerinizin artarak ilerleyeceğine inanıyorum. BAP Koordinatörlüğü’nün çalışmaları şu ana kadar iyi gidiyor. Katkı sağlayan bütün arkadaşlarımızı ve projelerinizden dolayı da siz öğretim elemanlarımızı kutluyorum.”
GÜBAP tanıtımı ve sunduğu eğitim faaliyetleri hakkında kısa bir sunum gerçekleştiren Koordinatör Doç. Dr. Nafiz Maden konuşmasında, “GÜBAP olarak amacımız; ulusal ekonomiye ve bilimsel birikime katkı sunan, toplumun sorunlarına çözüm üretme potansiyeli olan, Evrensel veya yerel düzeyde olma özelliği ile uluslararası alanda Türkiye’nin öncü konuma gelmesine katkı sunan, ülkenin bilimsel ve teknolojik araştırma gücüne, bilim insanı yetiştirilmesi ve yeni projeler üretme potansiyeli olan projeler yapmaktır.” dedi.
Tören sonrasında projelerin değerlendirilmesinde yer alan konusunda uzman, üniversite öğretim üyesi ve elemanı hakemleri ile proje değerlendirme komisyonlarında bulunan öğretim üyelerine işbirliği ve katkılarından dolayı teşekkür belgeleri takdim edildi.
Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim