GÖĞÜS CERRAHİSİ UZMANI OP. DR. HİLMİ KESKİN GÖREVE BAŞLADI
Gümüşhane Devlet Hastanesi’ne atanan Göğüs Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Hilmi Keskin poliklinik hizmeti vermeye başladı.
Tıp eğitimini 2013 yılında Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamlayan Op. Dr. Hilmi Keskin 2013- 2017 yılları arasında Erzurum Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi bünyesinde pratisyen hekim olarak erişkin acil servis, palyatif(yaşlı bakım) servisi, çocuk acil servisi ve yeni doğan yoğun bakım servislerinde görev aldıktan sonra 2017-2022 arasında Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Göğüs Cerrahisi Anabilim dalında uzmanlık eğitimini tamamladı.
Op. Dr. Hilmi Keskin Göğüs Cerrahisi hangi hastalıklarda cerrahi müdahaleler yapar. Sorusu hakkında bilgilendirmede bulundu.
Göğüs Cerrahisi hangi hastalıklara bakar?
Göğüs Cerrahisi, göğüs boşluğunda yerleşen kalp hariç diğer organ ve dokulara ait hastalıkların cerrahi tedavileri ile ilgilenen branştır.
Hangi ameliyatlar yapılır?
Özofagus kanseri:
Yutaktan başlayıp mideye kadar uzanan yaklaşık 25 cm uzunluğundaki yemek borusunda meydana gelen kanserler yemek borusu kanseri veya özofagus kanseri olarak isimlendirilir.
Akciğer kanseri:
Akciğer kanseri, yapısal olarak normal akciğer dokusundan olan hücrelerin ihtiyaç ve kontrol dışı çoğalarak akciğer içinde bir kitle (tümör) oluşturmasıdır.
Akciğer Kist Hidatik:
Kist hidatik, Ekinokokus gronulozus dediğimiz bir parazitin neden olduğu ve toplumda köpek tenyası kisti diye de bilinen bir hastalıktır. Ülkemizde dünya ortalamasının üstünde, yaklaşık 10 bin kişide 1 gibi bir yaygınlığı vardır. Parazitin esas kaynağı köpek, kurt, tilki gibi et yiyen hayvanlardır. Ancak ülkemizde parazit kaynağı esas itibariyle köpeklerdir.
Pnömotoraks:
Akciğerler ile göğüs duvarı arasındaki plevral boşlukta hava birikmesine ve buna bağlı akciğer sönmesine denir.
Plevral Efüzyon:
Plevra (akciğer zarı), akciğer ve göğüs boşluğunu örten 2 adet zardır. Akciğer dış yüzünü ve göğüs duvarı iç yüzünü saran bu zarlar arasında kalan boşlukta çeşitli içeriklerde su birikmesine plevral efüzyon denir.
Göğüs Duvarı Deformiteleri:
Pektus ekskavatum; en sık görülen ön göğüs duvarı deformitesi olup tüm doğumsal göğüs duvarı deformitelerinin %90’ını oluşturur halk arasında kunduracı göğüs olarak geçer göğüs kafesinin içe çökük olmasıdır
Pektus karinatum, 2.sık görülen deformite olup göğüs duvarının dışa çıkık olmasıdır halk arasında güvercin göğsü ve tavuk göğsü olarak bilinir.
Primer Hiperhidrozis:
Primer hiperhidroz, sistemik bozukluklarla ilişkili olmaksızın lokalize bölgelerde ( avuç içi, ayak tabanı ve/veya koltuk altı) olan aşırı terleme olarak tanımlanır.
Daha nadir görülen; Özofagus Benign Tümörleri, Özofagus Stent Ve Dilatasyon (Darlık,Perforasyon, Fistül ), Ampiyem Ve Akciğer Apsesi, Özofagus Motilite Bozuklukları / Divertikül / Akalazya, Hiyatus Ve Diyafragma Hernileri, Diyafram Evantrasyonu (Yükselmesi), Plevral Biyopsi / Akciğer Wedge (Kama) Biyopsi, Bronşektazi, Medıastinoskopi, Timoma ve Medıastinal Kist Ve Tümörler, Metastaz Cerrahisi Metastazektomi, Trakea (Soluk Borusu ) Cerrahisi ( Dilatasyon / Rezeksiyon / Anastomoz), Mezotelyoma, Göğüs Duvarı Tümörleri, Göğüs Duvarı Apse Ve Hematomları, Şilotoraks, Supraklavikular Lenf Nodu Biyopsisi operasyonları yapılabilmektedir.
Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim