EVİNİN BAHÇESİNİ SANAT GALERİSİNE DÖNÜŞTÜRDÜ
dönüştürdü.
Ömrünü kapı kapı dolaşıp mektup dağıtmakla geçiren ve Gümüşhane’de dağcılık sporunun duayenlerinden olan ve şehirde Cemil Dayı ve Postacı Cemil olarak tanınan PTT emeklisi Cemil Atay (59), yaklaşık 3 ay önce babasının evine taşınınca bahçede kendisine uğraş aramaya başladı.
Karaer mahallesindeki evinde gaz betondan maketler yapmaya başlayan Atay, avlusunun her duvarını şehrin simgeleri olan tarihi Gümüşhane evleri, tüneller, köprü ve kalelerle donattı.
“TUTKU HALİNE DÖNÜŞTÜ”
Eşinin desteği ile kısa zamanda tutku haline dönüşen gaz betondan maket yapma işini büyüten ve tüm zamanını bu işe ayıran Atay, bir arkadaşının tavsiyesi ile bu kez kentteki istinat duvarlarına konulmak üzere tarihi Gümüşhane evlerine benzeyen kuş evleri yapmaya başladı.
Bugüne kadar eli yatkın olmasına rağmen daha önce yaşadığı yerdeki imkanlarının kısıtlı olması nedeniyle başlayamadığı maket işine baba evine taşındıktan sonra fırsatı değerlendirerek başladığını kaydeden Atay, geniş bahçeli evde gaz betondan Gümüşhane’yi tanıtım amaçlı evler, hanlar, hamamlar, kaleler yapmaya çalıştığını söyledi.
Yaptığı hobiyle ilgili bir eğitim almadığını ifade eden Atay, akşama kadar kahve köşelerinde oturmak yerine tüm zamanını maket yapmakla geçirdiğini belirterek, ilerleyen zamanlarda daha değişik eserler yapmayı planladığını kaydetti.
GÜMÜŞHANE EVLERİ FORMUNDA KUŞ EVLERİ
Bir arkadaşının tavsiyesi ile Osmanlı döneminde köşk, saray, cami, mescit, türbe, han, çeşme gibi yapıların duvarlarına oturtulan, merhamet ve sevgi gibi yüce duyguları sembolize eden kuş evlerini yapmaya başladığını dile getiren Atay, tarihi Gümüşhane evlerine benzettiği kuş evlerini tamamlayınca şehrin yüksek duvarlarına yerleştirileceğini belirtti.
TORUNLARI İÇİN TÜNEL VE VİYADÜKLER İNŞA ETTİ
Evinin bahçesini yaptığı eserlerle süsleyen Atay, eserlerinden birisinin adını torunlarının adı olan “Betül” ve “Tudya” adını verdi. Gümüşhane’nin tarihi evlerini, köprülerini ve kuş evlerini gaz betona işleyen Atay, en beğendiği eserinin yine torunlarının üzerinde oyun oynama fırsatı bulduğu tünel ve viyadükler ile Gümüşhane evleri ve köprüler olduğunu sözlerine ekledi.
Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim