• BIST 9951.86
  • Altın 2815.506
  • Dolar 34.0562
  • Euro 38.0071
  • Gümüşhane : 18 °C
  • Trabzon : 24 °C

DSİ 22. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN ÜNLÜPINAR BARAJI İNCELEMESİ

17.09.2024 12:22
DSİ 22. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN ÜNLÜPINAR BARAJI İNCELEMESİ
Devlet Su İşleri (DSİ) 22. Bölge Müdürlüğü, bölgedeki tarımsal üretimi desteklemek amacıyla yürüttüğü projelerle dikkat çekiyor. Bu kapsamda, Gümüşhane'nin Kelkit İlçesi Eğlence Deresi üzerinde inşa edilen Ünlüpınar Barajı’nın ilerleme durumunu değerlendi

DSİ 22. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN ÜNLÜPINAR BARAJI İNCELEMESİ

Devlet Su İşleri (DSİ) 22. Bölge Müdürlüğü, bölgedeki tarımsal üretimi desteklemek amacıyla yürüttüğü projelerle dikkat çekiyor. Bu kapsamda, Gümüşhane'nin Kelkit İlçesi Eğlence Deresi üzerinde inşa edilen Ünlüpınar Barajı’nın ilerleme durumunu değerlendirmek üzere bölge müdürü Fatih Kişi, şantiyede incelemelerde bulundu.

Bölge Müdürü Fatih Kişi, baraj inşaatının %47 fiziki gerçekleşmeye ulaştığını belirterek, projedeki son durum hakkında yüklenici firma temsilcisinden brifing aldı. Kişi, barajın tamamlanmasıyla birlikte depolanacak suyun 10 bin 930 dekar zirai tarım arazisinin sulanmasını sağlayacağını vurguladı. Bu gelişme, bölgede tarımsal üretkenliğin artırılmasına önemli katkılar sunacak.

DSİ 22. Bölge Müdürlüğü, baraj, gölet ve sulama projeleri ile tarım arazilerinin sulanması ve verimliliğinin artırılması konusunda kararlı adımlar atmaya devam ediyor. Müdürlük, damlayı baraja, barajı tarlaya ve ürünü suya kavuşturma hedefini sürdürüyor.

İnceleme sırasında Fatih Kişi'ye, DSİ 22. Bölge Müdür Yardımcısı Ümit Yayla, Gümüşhane Şube Müdürü Baki Yalçın, Barajlar ve HES Şube Müdürü Süleyman Babur, Kalite Kontrol ve Laboratuvar Şube Müdürü Dr. Melike Sezer ve mühendis personel eşlik etti. Heyet, projede gelinen aşamayı ve gelecekteki adımları değerlendirdi.

Ünlüpınar Barajı, bölgenin tarımsal potansiyelini artırmayı ve su kaynaklarını etkin bir şekilde kullanmayı hedefleyen önemli bir proje olarak öne çıkıyor. DSİ’nin bu tür projeleri, yerel tarımsal kalkınma ve su yönetimi açısından büyük önem taşıyor. Haber: Ebuzer YAPAR

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim