• BIST 9774.49
  • Altın 2817.367
  • Dolar 34.0942
  • Euro 37.9234
  • Gümüşhane : 12 °C
  • Trabzon : 22 °C

DSİ 22. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN ÇAMUR BARAJI İNCELEMESİ

16.09.2024 12:17
DSİ 22. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN ÇAMUR BARAJI İNCELEMESİ
Devlet Su İşleri (DSİ) 22. Bölge Müdürlüğü, Gümüşhane ilinde inşa edilen 53 metre yüksekliğindeki Çamur Barajı’ndaki çalışmaları yerinde inceledi. Bölge Müdürü Fatih Kişi, barajın inşaatında gelinen aşamayı değerlendirmek üzere şantiyede incelemelerde bul

DSİ 22. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN ÇAMUR BARAJI İNCELEMESİ

Devlet Su İşleri (DSİ) 22. Bölge Müdürlüğü, Gümüşhane ilinde inşa edilen 53 metre yüksekliğindeki Çamur Barajı’ndaki çalışmaları yerinde inceledi. Bölge Müdürü Fatih Kişi, barajın inşaatında gelinen aşamayı değerlendirmek üzere şantiyede incelemelerde bulundu.

Bölge Müdürü Fatih Kişi, Çamur Barajı’ndaki %48 fiziki gerçekleşmeye ulaşıldığını belirtti. Barajın tamamlandığında, temelden 53 metre yüksekliğiyle 14,35 hm³ su depolama kapasitesine sahip olacağını ifade etti. Çamur Barajı’nın, Gümüşhane ilindeki 56.500 dekar tarım arazisinin sulu tarıma kavuşturulması hedefini destekleyeceğini vurguladı.

İnceleme sırasında, DSİ 22. Bölge Müdür Yardımcısı Ümit Yayla, Gümüşhane Şube Müdürü Baki Yalçın, Barajlar ve HES Şube Müdürü Süleyman Babur, Kalite Kontrol ve Laboratuvar Şube Müdürü Dr. Melike Sezer ve mühendis personel de yer aldı. Heyet, şantiyede yüklenici firma temsilcisinden işin son durumu hakkında detaylı bir brifing aldı ve projede gelinen aşama hakkında bilgi aldı.

Çamur Barajı, bölgenin tarımsal üretkenliğini artırma ve su kaynaklarını daha etkin bir şekilde yönetme amacı doğrultusunda önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. DSİ'nin yürüttüğü bu proje, tarım alanında büyük bir etki yaratması ve su yönetimini iyileştirmesi beklenen projelerden biri olarak öne çıkıyor.

Bölge Müdürlüğü, barajın tamamlanmasıyla birlikte tarımsal arazilerin sulanması ve bölgesel kalkınmanın desteklenmesi için önemli katkılarda bulunmayı sürdürüyor.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim