• BIST 9317.24
  • Altın 4074.566
  • Dolar 37.9464
  • Euro 43.137
  • Gümüşhane : 22 °C
  • Trabzon : 11 °C

DEMİREL: BU ÇARŞAMBA’NIN PAYLAŞIMINI YAPTI

18.10.2023 12:10
DEMİREL: BU ÇARŞAMBA’NIN PAYLAŞIMINI YAPTI
Daha önce yaptığı açıklamada Gümüşhane’nin sorunlarını ve çözüm önerilerini her Çarşamba günü kamuoyu ile paylaşacaklarını açıklayan Tüketici ve Çevre Haklarını Koruma Derneği Başkanı Eyyüp Demirel bu Çarşamba günü için belirledikleri Gümüşhane’nin sorun

DEMİREL: BU ÇARŞAMBA’NIN PAYLAŞIMINI YAPTI

Daha önce yaptığı açıklamada Gümüşhane’nin sorunlarını ve çözüm önerilerini her Çarşamba günü kamuoyu ile paylaşacaklarını açıklayan Tüketici ve Çevre Haklarını Koruma Derneği Başkanı Eyyüp Demirel bu Çarşamba günü için belirledikleri Gümüşhane’nin sorun ve çözüm önerilerini açıkladı.

Tüketici ve Çevre Haklarını Koruma Derneği Başkanı Eyyüp Demirel, Gümüşhane Valiliğinin girişimleriyle kentte Turizm Çalıştayı ve Tarih Sempozyumu düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

Yaptığı açıklamada Gümüşhane’nin madencilik kimliği ile ön planda olduğunu fakat coğrafi yapısı, konumu, doğal ve kültürel değerleri ile sahip olduğu yüksek turizm potansiyelinin geri planda kaldığını savunan Demirel, turizm çeşitliliğinin değerlendirilmesi, turizm kaynaklarının daha etkin nasıl kullanılabileceğinin ele alınması, farklı kesimler arası iş birliklerinin çerçevesinin çizilmesi ve ildeki kurumların turizme yönelik gündemlerine temel teşkil etmek üzere çalıştay planlanması gerektiğini belirtti.

Turizm ve ilişkili faaliyet alanlarında kurumların gündemini ortak bir hedef çerçevesinde şekillendirmek, turizm alternatifleri bazında kaynak tespiti ve gelişim önerilerini ortaya çıkarmak üzere Gümüşhane Valiliği’nin girişimi ile “Gümüşhane Turizm Çalıştayı” organize edilmesi gerektiğini belirterek, “Organizasyon Gümüşhane Belediyesi, Gümüşhane Üniversitesi ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı ile oluşturulan iş birliği ile şekillendirilmeli ve geçmiş dönem çalışmaları değerlendirilmeli, gelecek çalışmalarına altlık teşkil eder nitelikte planlanmalıdır” dedi.

Demirel, Gümüşhane’nin yazılmış bir tarihi olmadığını da belirterek tarih sempozyumunun da kentin geçmişinin tespit edilmesine ışık tutacağını vurgulayarak, şunları söyledi: “Gümüşhane tarih sahasında yapılan çalışmaları bilimsel tertiplemeli. Gümüşhane Valiliği girişimi ile Gümüşhane Tarih Sempozyumu organize edilmelidir. Organizasyon Gümüşhane Belediyesi, Gümüşhane Üniversitesi ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı ile oluşturulan işbirliği ile şekillendirilmeli. Sempozyum, yurt içi ve dışından konuyla ilgili akademisyen ve araştırmacıların katılımına açık olmalı, bilim adamları bildiri ve sunumlarıyla katkı sağlamalı bildiride sayfa sayısı belirtilmemeli bir kısıtlama getirilmemelidir. Bu sempozyum kent-üniversite etkileşiminin pekiştirilmesi bağlamında önemli bir role de sahip olmalı” dedi.

Haber: Ebuzer Yapar

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim