• BIST 9685.49
  • Altın 2813.908
  • Dolar 33.8863
  • Euro 37.5669
  • Gümüşhane : 17 °C
  • Trabzon : 24 °C

DEMİR'DEN EMNİYET LOJMANLARI ELEŞTİRİSİ: "OYUN ALANI KONUTLA YOK EDİLDİ"

27.08.2024 12:38
DEMİR'DEN EMNİYET LOJMANLARI ELEŞTİRİSİ: "OYUN ALANI KONUTLA YOK EDİLDİ"
Saadet Partisi Gümüşhane İl Başkanı Av. Akın Demir, Gümüşhane’deki Emniyet Lojmanları içerisinde yer alan oyun ve park alanına yapılan konut inşaatına sert eleştirilerde bulundu. Demir, çocukluk yıllarının geçtiği bu lojmanlarda, geçmişte sosyal bir yaşam

DEMİR'DEN EMNİYET LOJMANLARI ELEŞTİRİSİ: "OYUN ALANI KONUTLA YOK EDİLDİ"

Saadet Partisi Gümüşhane İl Başkanı Av. Akın Demir, Gümüşhane’deki Emniyet Lojmanları içerisinde yer alan oyun ve park alanına yapılan konut inşaatına sert eleştirilerde bulundu. Demir, çocukluk yıllarının geçtiği bu lojmanlarda, geçmişte sosyal bir yaşam alanı olarak kullanılan parkın yerinin başmüdüre ait bir konut inşa edilmesiyle işlevsiz hale geldiğini belirtti.

Demir, açıklamasında, 1990’ların başında yapılan bu lojmanların, emniyet mensuplarının konut ihtiyacını karşılarken aynı zamanda aileler için bir sosyal alan sunduğunu ifade etti. Lojmanların içerisinde bulunan oyun ve park alanının, sadece çocuklar için değil, mahalledeki tüm aileler için önemli bir sosyalleşme ve komşuluk ilişkileri geliştirme mekanı olduğunu vurguladı. "Bu alan, ailelerin nefes aldığı, çocukların güvenle oyun oynadığı, mahalle sakinlerinin birbirleriyle kaynaştığı bir yerdi. Ancak bu alan, şimdilerde tamamen yok edilerek, başmüdüre ait bir konut inşa edilmiştir. Böylece bu güzelim alan, adeta öldürülmüştür," diye konuştu.

Bu tür alanların korunması gerektiğinin altını çizen Demir, "Ben, Türkiye'nin başka bir yerinde emniyet lojmanları içinde bulunan bir oyun alanına gecekondu misali konut yapıldığına şahit olmadım. Bu durum, ne hukuki ne de vicdani açıdan kabul edilebilir," dedi.

Demir, bu alanın yok edilmesinin yalnızca sosyal yaşamı etkilemekle kalmadığını, aynı zamanda olası bir deprem ya da felaket anında mahalle sakinlerinin toplanma merkezi olarak kullanabilecekleri bir alanı da kaybettiklerini belirtti. Gümüşhane'nin Kuzey Anadolu fay hattı üzerinde yer aldığını hatırlatan Demir, "Deprem anında insanların toplanabileceği alanların varlığı hayati bir önem taşır. Emniyet lojmanları içerisindeki bu alan, böyle bir durumda kullanılabilecek stratejik bir noktadır. Bu alanın yeniden eski haline getirilmesi, hem emniyet mensupları hem de mahalle sakinleri için hayati bir gerekliliktir," ifadelerini kullandı.

Yeni göreve başlayan Emniyet Müdürüne seslenen Demir, "Bu yanlışın bir an önce düzeltilmesini ve alanın eski işlevine kavuşturulmasını temenni ediyorum. Emniyet müdürleri gibi kamu kurum müdürlerinin atanması merkezi idarenin sorumluluğundadır. Bizim bu sürece doğrudan müdahil olmamız mümkün değildir. Ancak göreve gelen müdürlerden beklediğimiz, kamu yararını her şeyin önüne koymalarıdır. Makamlar geçicidir; önemli olan, kamunun faydasını gözetmek ve topluma hizmet etmektir," dedi.

Gümüşhane'de yaşanan bu durumu "sahipsizlik" olarak nitelendiren Demir, "Dünyanın hiçbir yerinde emniyet lojmanları içerisinde bir oyun ve park alanına konut inşa edilmemiştir, edilmesi de mümkün değildir. Ancak Gümüşhane'de gözlerimiz önünde böyle bir durum gerçekleşiyor. Bu hatanın bir an önce düzeltilmesi için yetkililere çağrıda bulunuyoruz," diyerek açıklamasını sonlandırdı.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim