• BIST 9951.86
  • Altın 2815.506
  • Dolar 34.0562
  • Euro 38.0071
  • Gümüşhane : 18 °C
  • Trabzon : 24 °C

DARCANLAR SÜLALESİ, GELENEKSEL 13.PİKNİĞİ DÜZENLEDİ

17.09.2024 12:16
DARCANLAR SÜLALESİ, GELENEKSEL 13.PİKNİĞİ DÜZENLEDİ
Darcanlar Geleneksel Aile Pikniği’nin 13. sü Eskişehir Orman Fidanlığı mesire alanında yapıldı.Toplantıya katılım yoğundu.Eskişehirdeki Gümüşhaneliler Derneği yönetim kurulu Başkanı İrfan Ataman ile yönetim kurulu üyeleride pikniğe katıldılar.

DARCANLAR SÜLALESİ, GELENEKSEL 13.PİKNİĞİ DÜZENLEDİ

Darcanlar Geleneksel Aile Pikniği’nin 13. sü Eskişehir Orman Fidanlığı mesire alanında yapıldı.Toplantıya katılım yoğundu.Eskişehirdeki Gümüşhaneliler Derneği yönetim kurulu Başkanı İrfan Ataman ile yönetim kurulu üyeleride pikniğe katıldılar.

Darcanlar ailesi olarak köklerimize bağlı, aile bireyleri arasında dayanışma ve yardımlaşmanın en üst düzeyde olduğu böylesi bir etkinliğe öncülük ettiğini belirten  tertip komitesi başkanı Prof.Dr.Cihan Darcan açılış konuşmasında şunları söyledi: “Bizler Darcan sülalesi olarak aile mefhumuna büyük önem veriyoruz. Bu etkinlikle ailelerin bir arada birbirlerine sıkı bağlarla bağlı olmasını sağlamak, çocuklarımızın birbirini tanıması, hangi akrabasının kim olduğunu bilmesi  adına tanışma ve kaynaşma amacıyla yılda bir kez bu organizasyonu yapıyoruz ve çok önemsiyoruz. Bu yıl 13.sünü düzenliyoruz.Her yıl arkadaşlarımızla birlikte bu organizasyonu geliştirerek devam ettiriyoruz. “ dedi

Bu sene soy ağacımızı çıkardık ve QR kod uygulaması ile oradan yedi nesil geriye giderek akrabalık bağlarımızı,kimlerle yakın akraba olduğumuzu kolayca öğrenebileceğiz diyen Prof.Dr. Cihan Darcan konuşmasını şu cümlelerle sürdürdü.”Bu pikniğin başlangıcını sağlayan Mustafa Darcan amcama huzurlarınızda teşekkür ediyorum.Darcansülasesi.com uygulamasını  hayata geçirdik. Buradan sülalenin haber akışını takip edebileceksiniz.Biz aile olarak devletine ve milletine bağlı bir sülaleyiz. İftiharla belirtmem gerekir ki bu noktada hiçbir yanlış bir durum bugüne kadar çıkmamıştır. Bundan sonrada çocuklarımızı da bu minvalde yetiştireceğiz. Davetimize icabet eden tüm akrabalarımıza,hemşehrilerimize ve misafirlerimize ayrı ayrı hoş geldiniz diyorum.Hepinize iyi eğlenceler diliyorum” Dedi.

Pikniğe katılanlara yemek ikramının yanında Gümüşhane’den getirilen yöresel ürün olan pestil-köme ikram edildi.

Eskişehirdenhaber.net’e özel açıklamalarda bulunan ve pikniğin  düzenlenmesinde öncü ve yol gösterici olan İş İnsanı Mustafa Darcan: “Bizler Darcanlar sülalesi olarak köklerimize bağlı bir aileyiz. Yaklaşık 180 yıl önce Gümüşhane’den Eskişehir’e gelmiş bir dedenin torunlarıyız.  Ama biz hiçbir zaman geldiğimiz yeri ve köklerimizi unutmadık. Bugün burada hep birlikte piknik yapıyoruz. Tüm hemşehrilerimize akrabalarımıza en içten teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Etkinlikte birçok karşılıklı yarışmalar ve oyunlar da oynandı. Şairler; Bilal Şahin ile Fatma Darcan Güler’in yazıp okudukları şiiler pikniğe katılan davetlilere duygu dolu anlar yaşattı

Horonların oynanıp halayların çekildiği pikniğe katılanlar, doyasıya eğlenerek güzel bir gün geçirdiklerini ifade ederek tertip komitesine teşekkür ettiler.

 Piknik çekilen aile fotoğrafı ile sona erdi.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim