• BIST 9774.49
  • Altın 2817.367
  • Dolar 34.0942
  • Euro 37.9234
  • Gümüşhane : 12 °C
  • Trabzon : 22 °C

CHP İL BAŞKANI DEMİR'DEN KYK YURT İHALESİYLE İLGİLİ SERT SORULAR

16.09.2024 12:21
CHP İL BAŞKANI DEMİR'DEN KYK YURT İHALESİYLE İLGİLİ SERT SORULAR
CHP Gümüşhane İl Başkanı Özgür Deniz Demir, son günlerde kentte tartışma yaratan KYK Yurtları’nın lokanta ve kantin işletmeciliği aday seçimleriyle ilgili çarpıcı iddialarda bulundu. Demir, konuyla ilgili AK Parti Gümüşhane milletvekiline ve il başkanına

CHP İL BAŞKANI DEMİR'DEN KYK YURT İHALESİYLE İLGİLİ SERT SORULAR

CHP Gümüşhane İl Başkanı Özgür Deniz Demir, son günlerde kentte tartışma yaratan KYK Yurtları’nın lokanta ve kantin işletmeciliği aday seçimleriyle ilgili çarpıcı iddialarda bulundu. Demir, konuyla ilgili AK Parti Gümüşhane milletvekiline ve il başkanına sorular yönelterek, kamuoyunun bilgilendirilmesini istedi.

Demir, yaptığı basın açıklamasında, kendilerine gelen bilgilerin oldukça ciddi olduğunu belirterek şunları söyledi: “Son günlerde şehir gündeminde büyük yankı uyandıran KYK Yurtları'nın lokanta ve kantin işletmeciliği seçimleriyle ilgili aldığımız duyumlar son derece endişe verici. Biz de bu olayda ismi geçen AKP milletvekiline ve il başkanına şu soruları yöneltiyoruz:

Sayın Vekil,

KYK işletmeci aday seçimlerinde herhangi bir şekilde taraf oldunuz mu?

Eğer olduysanız, bu firma ile ilgili resmi ya da gayri resmi maddi veya manevi bir bağlantınız var mı?

Eğer bir bağlantınız yoksa, öğrencilerden CİMER’e gittiği söylenen binlerce şikâyete, onlarca olumsuz Google yorumuna ve il müdürlüğüne yapılan şikâyetlere rağmen, bu firmaya olumlu referans olarak sürecin tamamlanmasında etkili oldunuz mu?

Demir, ayrıca Gümüşhane’de 10’a yakın yemek firmasının bulunmasına rağmen bu işin tek bir firmaya verilmesiyle ilgili milletvekiline şu soruyu da yöneltti: “Aylık fatura bedeli 30 milyon TL olan bu işin şehir esnafına bölünmek yerine tek bir firmaya verilmesinde gücünüzü ve yetkinizi sonuna kadar kullandınız mı? Bu şehirdeki esnaf zor şartlarda ticaret yapmaya çalışırken, bu rantı bir kişiye adrese teslim vermek için mücadele ettiniz mi?”

AK Parti İl Başkanına da Sorular

Demir, AK Parti Gümüşhane İl Başkanı'na da seslenerek şunları sordu: “Sayın Başkan, işletmeci seçimleri için sürece dâhil olup sizden destek isteyen bir esnaf arkadaşımıza, ‘Bu işe dâhil olabilmek için mevcut firma yetkilisinin koltuğunun altından geçip ondan icazet alman gerekiyor’ dediniz mi? Eğer bu ifadeyi kullandıysanız, sizin bu firma ile nasıl bir ilişkiniz var?”

Demir ayrıca AK Parti il başkanına, “Bu süreçte Gençlik ve Spor Bakanlığı’na ya da Gençlik Spor Genel Müdürlüğü’ne gidip ‘Bu firma partimizin finansörüdür, başka bir firmaya verilmesini istemiyoruz’ şeklinde bir bilgi notu paylaştınız mı?” sorusunu yöneltti.

"Bu Memlekete İhanet Değil Midir?" CHP Gümüşhane İl Başkanı Özgür Deniz Demir, açıklamasının sonunda, bu iddiaların doğru olması durumunda, Gümüşhane halkına ve esnafına büyük bir haksızlık yapıldığını vurgulayarak, “Eğer söylenildiği gibiyse, bu yapılanlar bu memlekete ve insanına ihanet değil midir?” diyerek yetkililerden kamuoyuna açıklama yapmalarını talep etti.

Demir, halkın vicdanını yaralayan bu usulsüzlük iddiaları karşısında tüm kamuoyunu aydınlatmaları gerektiğini belirterek, “Sizlerden ricamız, halkımızı bu konuyla ilgili bilgilendirmeniz ve şeffaf bir süreç işletmenizdir” dedi.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim