• BIST 9771.16
  • Altın 2725
  • Dolar 33.9708
  • Euro 37.6168
  • Gümüşhane : 15 °C
  • Trabzon : 23 °C

BAŞKAN KARA'DAN DSİ YETKİLİLERİ İLE YERİNDE İNCELEME

18.07.2024 12:14
BAŞKAN KARA'DAN DSİ YETKİLİLERİ İLE YERİNDE İNCELEME
Şiran Belediye Başkanı Abdulbaki Kara, Devlet Su İşleri (DSİ) yetkilileriyle birlikte ilçede yapılması gereken çalışmalar hakkında yerinde incelemelerde bulundu. Bugün gerçekleştirilen ziyaret sırasında DSİ Bölge Müdür Yardımcısı Ümit Yayla ve DSİ Gümüşha

BAŞKAN KARA'DAN DSİ YETKİLİLERİ İLE YERİNDE İNCELEME

Şiran Belediye Başkanı Abdulbaki Kara, Devlet Su İşleri (DSİ) yetkilileriyle birlikte ilçede yapılması gereken çalışmalar hakkında yerinde incelemelerde bulundu. Bugün gerçekleştirilen ziyaret sırasında DSİ Bölge Müdür Yardımcısı Ümit Yayla ve DSİ Gümüşhane Şube Müdürü Baki Yalçın, Başkan Kara'ya eşlik etti.

Dere Temizliği ve Islah Çalışmaları Gündemde

İnceleme gezisi kapsamında, Şiran'da yapılması planlanan dere temizliği, dere ıslahları ve taşkın koruma çalışmaları detaylı bir şekilde değerlendirildi. Başkan Kara, "Bugün DSİ Bölge Müdür Yardımcısı Kıymetli hemşerimiz Ümit Yayla ve DSİ Gümüşhane Şube Müdürümüz Baki Yalçın ile birlikte ilçemizde yapılması gereken dere temizliği, dere ıslahları ve taşkın koruma taleplerimizi yerinde inceledik" dedi. Bu çalışmaların, özellikle yağışlı mevsimlerde yaşanabilecek sel ve taşkın risklerini azaltmaya yönelik olduğu vurgulandı.

Akbulak (Norşon) Göleti İçin Yol Haritası

Ayrıca, Akbulak (Norşon) göleti için bir yol haritası oluşturulduğunu belirten Kara, göletin ilçeye sağlayacağı faydalar üzerine de durdu. Göletin, su depolama kapasitesinin artırılması, sulama olanaklarının geliştirilmesi ve bölgedeki tarımsal faaliyetlere destek sağlanması açısından büyük önem taşıdığı ifade edildi.

Şiran’ın Her Noktasına Hizmet

Başkan Kara, ilçenin her noktasına hizmet götürmek için sınır gözetmeksizin çalıştıklarını ifade ederek, "Sınır gözetmeksizin ilçemizin her noktası için çabalıyoruz, Şiran için çalışıyoruz" dedi. Belediye olarak, vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak ve ilçenin altyapısını güçlendirmek amacıyla yoğun bir çalışma içinde olduklarını belirtti.

Doğal Afetlere Karşı Önlemler

Yapılan bu incelemeler ve planlamalarla birlikte, Şiran'ın altyapısının güçlendirilmesi ve doğal afetlere karşı korunması hedefleniyor. Dere ıslah ve temizleme çalışmaları ile taşkın koruma önlemleri, ilçenin güvenliği ve yaşam kalitesini artıracak adımlar olarak değerlendiriliyor.

Katılımcıların Görüşleri

DSİ Bölge Müdür Yardımcısı Ümit Yayla ve DSİ Gümüşhane Şube Müdürü Baki Yalçın da yapılan incelemeler sırasında, DSİ olarak Şiran'a her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirttiler. Yayla, "Şiran'daki çalışmalarımızı Belediye Başkanımız Abdulbaki Kara ile koordineli bir şekilde sürdüreceğiz" dedi.

Bu kapsamlı çalışmalar ve iş birliği, Şiran'ın geleceğine yönelik önemli adımlar atılmasına katkı sağlayacak. Haber: Ebuzer YAPAR

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim