• BIST 9771.16
  • Altın 2725
  • Dolar 33.9708
  • Euro 37.6168
  • Gümüşhane : 15 °C
  • Trabzon : 23 °C

BAŞKAN AKÇAY: KAPATILAN KARAKOLLARIMIZ TEKRAR HİZMETE AÇILMALIDIR

25.07.2024 12:19
BAŞKAN AKÇAY: KAPATILAN KARAKOLLARIMIZ TEKRAR HİZMETE AÇILMALIDIR
Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı İsmail Akçay, Ankara’da İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın katılımı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde düzenlenen istişare toplantısına katılarak

BAŞKAN AKÇAY: KAPATILAN KARAKOLLARIMIZ TEKRAR HİZMETE AÇILMALIDIR

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı İsmail Akçay, Ankara’da İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın katılımı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde düzenlenen istişare toplantısına katılarak talepleri aktardı.

TOBB çatısı altındaki 365 Oda / Borsa’nın Yönetim Kurulu Başkanlarının katılımıyla gerçekleştirilen istişare toplantısına katılarak Gümüşhane iş dünyasının taleplerini Bakan Yerlikaya’ya aktaran GTSO Başkanı İsmail Akçay, toplantıda kayıt dışı istihdamla mücadele ve ihtiyaç duyulan bölgelerde karakolların yeniden açılması konusunu gündeme getirdi.

Toplantıda Türkiye’ye kaçak yollarla gelen göçmenlere yerleşme politikalarına aykırılık oluşturulmayan çalışma politikalarının üretilmesi gerektiğini ifade eden Başkan Akçay, işletmelerde kayıt dışı yabancı istihdamının önüne geçilebilmesi için yapılması gereken çalışmalar hakkındaki görüşlerini aktardı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan kırsal bölgelerde hizmet veren ancak geçmiş dönemlerde kapatılan askeri karakolların yeniden açılmasını da talep eden Başkan Akçay, “Değerli Bakanım. Gümüşhane iş dünyası olarak PKK terör örgütü başta olmak üzere yasadışı örgütlerle yürütmüş olduğunuz başarılı mücadeleyi gururla takip ediyor, takdirle karşılıyoruz. Sizlerin ve değerli ekibinizin bu özverili başarısı her türlü takdirin üzerindedir. İlimizde de güvenlik en üst seviyede ve emniyet güçlerimiz özveri ile görevlerini yerine getirmektedir. Son yıllarda devletimizin yaptığı önemli yatırımlar ile köylerimizdeki altyapı sorunları giderilmiş ve artık köylerimizde tıpkı şehirlerimizde olduğu gibi belirli bir yaşam standardına kavuşmuştur. Bu yaşanan gelişimle köylerimize önemli ölçüde geri dönüşler var. Daha önceden kırsal nüfusun azalması ve güvenlik tedbirleri gerekçe gösterilerek bulunduğu köye ve bölge köylerimize hizmet veren karakollarımız kapatılmıştı. Köylerimiz ve bölgede yaşayan halk için önemli bir dayanak olan bu karakollarımızın yeniden hizmete açılmasını talep ediyoruz” dedi.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim