ARTABEL İÇİN YENİ ÇALIŞMA GRUPLARI OLUŞTURULACAK
ARTABEL İÇİN YENİ ÇALIŞMA GRUPLARI OLUŞTURULACAK
Gümüşhane’nin Torul ilçesi sınırlarında birçok faaliyet potansiyelini kapsayan Artabel Gölleri Tabiat Parkı için DOKA tarafından hazırlattırılan turizm konsept master planının odak çalışma grubu toplantısı gerçekleştirildi.
Torul Kaymakamlığı toplantı salonunda Kaymakam Muhammet Kılıçaslan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda bundan sonraki süreç için eğitim, tanıtım ve altyapı çalışma grupları oluşturulmasına karar verildi.
Geçtiğimiz Aralık ayı başında Artabel Gölleri Tabiat Parkının olduğu alanın turizm potansiyelini ortaya çıkarmak ve geleceğe dair vizyon belirlemek amacıyla “Artabel Buzul Göllerinin büyülü dünyasında keşfe çıkın” sloganıyla Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından hazırlattırılan Artabel Gölleri Tabiat Parkı Yaratıcı Turizm Konsept Master Plan tanıtım toplantısı yapılmıştı.
Eşsiz doğası, zengin biyoçeşitliliği ve 20’den fazla gölüyle "Yüksek zirvelerin cenneti" olarak adlandırılan Artabel Gölleri Tabiat Parkının da içerisinde olduğu alanla ilgili hazırlanan planın katılımcıların görüşlerine sunulmasının ardından Torul Kaymakamı Muhammet Kılıçaslan’ın talimatıyla oluşturulan odak çalışma grubu planda belirlenen konulardan hangilerinin yapılabileceği konusunda çalışma yaptı.
İlçeye bağlı Gülaçar, Gümüştuğ ve Dağdibi köylerinin karşılama merkezi olarak belirlendiği proje için düzenlenen toplantıda planda yer alan otantik yayla evleri, pansiyonlar, kolay, orta ve zor yürüyüş parkurları, Osmanlı-Rus savaşı kalıntıları, tur kayağı, meteor yağmuru festivalleri, kuş gözlemi ve binicilik yapılabilecek alanlarla ilgili ön çalışma yapıldı.
Turizm, AFAD, DKMP, GÜDAK temsilcilerinin katıldığı toplantıda DOKA heyeti katılımcıların tekliflerini raporlara ekledi.
Uygulama projeleri için neler yapılabilir konusunun masaya yatırıldığı toplantıda Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Gümüşhane Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Esra Tunç planın kısa bir sunumunu yaptı.
Plana genel bakış, cazibe noktaları, dağcılık ve doğa yürüyüşleri, master planda bahsi geçen faaliyetler, destek ve teşvikler, alanda geliştirilerek projelerde yer alabilecek kurumlar ve olası roller hakkında bilgi veren Tunç, öncelikli alanların tespiti, öncelikli faaliyetlerin tespiti, rollerin ve görev dağılımlarının netleştirilmesi, eylem planı oluşturulması konularında katılımcıları bilgilendirdi.
Toplantıda konuşan Kaymakam Muhammet Kılıçaslan, “Bu bir anda olacak iş değil. Önce hedef belirlememiz gerek. Süreç kaybı yaşamamak için katılımcılıkla hedef kitlemizi doğru belirlememiz lazım. Burada olduğum sürece bu işi sahipleneceğim” ifadelerini kullandı.
Toplantıda bahse konu Gülaçar, Gümüştuğ ve Dağdibi köyleri sakinlerinin mutlaka sürece katılmaları gerektiği vurgulanarak eğitim, tanıtım, altyapı çalışma grupları oluşturulmasına karar verildi.
Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim