ANNELERE İLK DERS
Toplantıda konuşan Gümüşhane Kültür Eğitim ve Dayanışma Derneği Başkanı Seviye Turhan, okur- yazar olan anne ve anne adaylarını daha kültürlü daha nitelikli bir yaşam standardına kavuşturmayı hedeflediklerini söyledi.
Anneye Yatırım geleceğe Yatırım
Turhan, beşeri sermayenin gelişmesinde, “Annenin katkısı nasıl artırılabilir”, düşüncesinden hareket ederek Anne Üniversitesi fikrini hayata geçirdiklerini belirterek, “En önemli sermaye olan çocuklarımızın eğitiminde anne etken bir faktördür. Bu sebeple annelerimizin eğitimine yapacağımız yatırım, aslında geleceğimize yaptığımız bir yatırımdır” şeklinde konuştu.
Yeryüzünde İslam dininin annelere vermiş olduğu değeri de dile getiren Turhan, “Hiçbir din ve kültür, bizim dinimizin anneye verdiği değeri vermemiştir. Dinimiz anneyi korumuş ve kutsallaştırmıştır” dedi.
Annelerin kendilerini ve çocuklarını yetiştirmede ihtiyaç duydukları temel eğitimlerin Anne Üniversitesi’nde verileceğini ifade eden Turhan, şunları söyledi:
“Katılımcılarımızla sürekli diyalog içerisinde olarak karşılaştıkları sorunlara çözüm arayacak, bilmediklerini öğretecek, bildiklerini yeniden gözden geçirmelerini sağlayacağız. Bilgilerini güncellemiş, birikimlerini artırmış olarak bu anlamlı üniversiteden 4. Haftanın sonunda sertifikaları ile ayrılacaklardır. Bu konuda bize yardım eden ve kapılarını açan ve desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum.”
Kadın, Toplumdaki hak Ettiği Yeri Almalı
TSO Başkanı İsmail Akçay ise Gümüşhane’de ilk olan bir projeyi hayata geçirmek üzere bir araya geldiklerini söyleyerek, “Bu kadar önemli bir projeyi düşünüp hayata geçirilmesiyle alakalı bizden yardım ve destek isteyen derneğin yönetim kurulu başkanı ve üyelerine çok teşekkür ediyorum. Ayrıca büyük bir sorumluluk içerisinde bu projeyi önemseyerek katılımcılara da teşekkür ediyorum. Projenin amacına ulaşması sizlerin katılımına bağlıydı. Projenin adı anne üniversitesi olduğu için biz de Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın’la görüşerek yardım istedik ve yardımlarını esirgemeyeceklerini söylediler. Kendisine de çok teşekkür ediyorum” dedi.
Akçay, konuşmasında daha sonra şunları ifade etti: “Toplumdaki kadınımız hak ettiği yerde mi değil mi? Son günlerde ve zamanlarda bunu daha yüksek seslerle ve çeşitli platformlarda hep beraber konuşmaya başladık. Toplumdaki kadınımızın mevcut bulunduğu yere biz erkekler olarak razı değiliz. Pozitif ayrımcılık yaparak kadın bugünkü bulunduğu yerden daha üst seviyelere layık olduğunu söylüyorum ve bunu hep beraber önümüzdeki aylarda gerçekleştireceğiz.”
İsmail Akçay, konuşmasının ardından 36 yıllık iş hayatında edindiği deneyimler ve Girişimcilik hakkında, Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celalettin Vatandaş ise Anne –Çocuk İletişimi konusunda hakkında sunum gerçekleştirdiler.
Eğitim Programında ise İnsan İlişkileri ve iletişim, Sağlık Bilgisi ve Bilinci, Çocuk Gelişimi Süreçleri, Girişimcilik, Hukuk Okuryazarlığı, Eğitimin Önemi, Toplum ve Çevre, Medya Okuryazarlığı dersleri ile ilgili eğitimleri verildikten sonra Anne Üniversitesi katılımcılarına 4. Haftanın sonunda Gümüşhane Üniversitesi’nde düzenlenecek olan “Kep Atma” töreninde sertifikaları verileceği belirtildi.
Ramazan Yetim
Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim