• BIST 9639.77
  • Altın 2938.015
  • Dolar 34.6322
  • Euro 36.5915
  • Gümüşhane : -6 °C
  • Trabzon : 8 °C

Yrd. Doç. Dr. Taşkın Kılıç: Nasıl Başardılar?

13.04.2015 14:22
Yrd. Doç. Dr. Taşkın Kılıç: Nasıl Başardılar?
Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Taşkın Kılıç'ın dördüncü kitabı Nasıl Başardılar? Az kitap tarafından yayımlandı.

İki bölümden oluşan kitaba Marka Uzmanı, Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç.Dr Emre S Aslan, nasıl marka olunur, markalaşma sürecinde dikkat edilmesi gerekenler gibi konulardan oluşan bir bölüm yazarak kaktı sağladı.

Gelişmiş batılı ülke markalarının başarı hikayelerinin bu güne kadar insanların önüne koyulduğunu hatırlatan Kılıçx Türkiye’den de dünya çapında başarı yakalayabilmiş firma yada markamız var mıdır? Sorusundan yola çıkarak kitabı yazdığını dile getirdi. Kılıç, kitabı yazma amacının girişimcileri desteklemek olduğunu belirterek, “Genç girişimcilerin, işletmelerin girişimcilik ruhunu desteklemek, özgüvenlerini arttırmak, doğru örnekleri onların önüne koyabilmek için, Bunlar başardıysa biz neden başarmayalım demelerine vesile olmak amacı ile kitabı kaleme aldım” diye konuştu.

Kitabın ilk bölümünde Anadolu’dan çıkıp globalleşen Türk markaları tespit edip, markların yöneticileri ile röportaj yaptığını belirten Kılıç, markaların başarı sırlarını, girişimciliklerini, marka olma stratejilerini öğrenerek kitaba aktardığını ifade etti.

Kılıç, Kahramanmaraş’tan çıkan Mado, Dünya’nın en çok noktasına giden ve dört yıldır Avrupa’nın en iyi havayolu seçilen Türk Hava Yolları (THY), Amerika’dan Arabistan’a çeşitli ülkeler de üç yüz’e yakın şubesi olan Simit Sarayı, Trabzon’da Akçabat Köftesini markalaştıran Cemil Usta, Avusturya’dan Çin’e kadar kestane şekeri satan Kafkas gibi Anadolu’dan çıkan beş dünya çapında Türk markası’nın başarı hikayelerine kitabında yer veriyor.

Kitabı okuyanların, THY’nın bu seviye’ye ulaşmasında insan gücünü oluştururken en eğitimli donanımlı insanları tercih etmesi, devlet ve milletin ortak noktada buluşması, tüm havayolu firmaları 2008 yılında Afrika pazarından çekilirken risk alarak bu pazara THY’nın girmesi, rakamlarla bilimsel yönetimin gerçekleştirilmesiyle beraber hatayı minimuma çekmek gibi kritik noktalara ulaşabileceğini aktaran Kılıç, Simit Sarayı’nın sahibi Haluk Okutur’un ise “İnsanlar kaliteli ürüne teveccüh ediyor” dediğini belirterek Simit Sarayı’nın ise profesyonel düşünce, konsept kurarak, özgün düşünerek ve innovatif hareket ederek başarılı olduğunu bildirdi.

Kitabın ikinci bölümün ise girişimciler ve işletmeciler için girişimcilik, liderlik, yönetim konuları, davranış bilimleri konularına yer verdiklerini bildiren Kılıç,“Kitap hem teoriyi hem uygulamayı sentezleyen bir yapıda ortaya çıktı” diye konuştu.

Gümüşhaneli bir esnafın kitabı alarak, kitaba göre yatırım yapacağını söylediğini ifade eden Kılıç, “Kitabın yeni ve mevcut girişimcilere yeni ufuklar açaçağını düşünüyorum. Ben belirttiğim beş marka’nın üst düzey yöneticileri görüşerek markaların 10 yıllarca 100 yıllarca biriktirdiği bilgileri kitabıma taşıdım. Çok önemli deneyimler var kitapta. Kitap doğru analiz edilip okunursa ciddi sonuçlar ve kazanımların elde edilebileceğini düşünüyorum” dedi.

Kitabın yeni yayınlanmasına rağmen İrandan bir üniversitenin kitabı farsçaya, İspanyadan bir üniversitenin ise kitabın ispanyolcaya cevrilmesi için bir teklif aldıklarını belirten Kılıç, Libya’dan kitap ile ilgili bir seminer teklifi aldıklarını belirtti.

Kitap severler kitabı internetten şipariş edebilir, D&R'lar dan satın alabilirler.

 

 

Mert ZIMBA

            

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim