YALÇIN, GÜSİAD’IN FAALİYETLERİNİ ANLATTI
Güsiad Genel Başkanı Yüksel Yalçın, Güsiad’ın son bir yılda gerçekleştirdiği faaliyetler ve etkinlikler hakkında bilgi verdi. Başkan Yalçın’ın faaliyetleri şöyle özetledi:
Gümüşhaneli Akademisyenler, Hukukçular, Hekimleri Topladık
Günümüz iş dünyası işlem hacmini artırmak, daha kaliteli ürün ve hizmet üretmek, en önemlisi ihracat odaklı iş planları kurmak zorundadır. Buna destek sağlayacak ürün teknolojileri ve yönetim sistemleri uzmanları akademisyenleri, iş dünyası ile buluşturmak istedik. Girişimci fikirleri güçlendirmek, iş dünyasında nitelikli fikirleri harekete geçirecek dinamikleri etkilemek istedik.
Gümüşhaneli Akademisyenler Platformunu Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemal Işık başkanlığında kurup, Ocak ayında bir araya geldik. 50’yi aşkın bilim insanıyla iş dünyasını buluşturduk. İlk görüşmede çalışma biçimlerimizi değerlendirdik, bundan sonra da çok daha verimli programlarla bir araya geleceğiz. Gümüşhane Üniversitesi ile işbirliği programları yaptık. GÜ Vakfının kurulum sürecinde Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ve heyeti ile çalışmalar yaptık, Güsiad üyelerimizle maddi manevi destekler sağladık, hedefimiz üniversite vakfımıza sürdürülebilir finansal kaynaklar sağlayarak marka bir Üniversite vizyonuna destek olmaktır. Medikal sektöre iş yapan üretim yapan firmalarımız var. Kurucu üyelerimizden hekimler var. Gümüşhaneli hekimlerimizi bir araya getirdik. İş dünyası ile Sağlık Sektörünün işbirliği fırsatlarını değerlendirdik. Platform Başkanımız Prof. Dr. Özkan Ateş başkanlığında nitelikli etkinliklerimiz devam edecektir. İş dünyasının, , patent, marka, tasarım gibi fikri mülkiyet haklarının yanında Türk Ticaret Kanunun iş dünyasındaki hukuksal yükümlülüklerinde hukukçularımıza ihtiyaç vardı. Bundan hareketle, Gümüşhaneli Hukukçular Platformunu kurup Av. Süleyman Aydın başkanlığında bir araya geldik. Oldukça verimli bir toplantı olmuştur. 150 civarında avukat, hakim, savcı hemşerimizin envanterini oluşturduk. Üye firmalarımızla hukukçularımızın işbirliklerini değerlendirdik.
Genç GÜSİAD’ı Kurduk
Genç Güsiad’ımızı oluşturduk. Yener Beyaz arkadaşımız başkanlığında 20 kişilik genç grubumuz oluştu. Şimdiye kadar muhtelif başlıklardaki etkinliklerde bir araya geldik. Kendilerini Güsiad’ımızın gelecekleri olarak tarif ediyoruz.
GÜNÖP Öğrenci Topluluğumuza Destek Veriyoruz
Her yıl 250 civarında Gümüşhaneli üniversite öğrencimizi muhtelif programlarda bir araya getiriyoruz. Üniversiteli gençlerimiz , bizim geleceğimiz. Onlara etkinlik destekleri, staj destekleri, iş desteği sağlıyor, kılavuzluk yapıyoruz. Geçtiğimiz günlerde 20 kişilik bir Solid Works Eğitim programını YTÜ ile orta gerçekleştirip, sertifikalarını takdim ettik. Yılda ortalama 200 hemşeri öğrencimize burs veriyoruz.
Temsilciliklerimizi Oluşturuyoruz
Güsiad’ın Türkiye genelinde hemşerilerimizin yoğun yaşadıkları yerlerde Kocaeli, Bursa, Samsun, İzmir, Konya, Çanakkale, Antalya gibi illerimizde temsilciliklerimizi oluşturmaya ve güncelleştirmeye başladık. Süreç tamamlandığında Türkiye genelinde Gümüşhaneli İş Dünyasını daha büyük bir envanter ile buluşturmuş olacağız.
2018-2019 Yılını Enerji Yılı İlan Ettik
Gümüp ile birlikte 4 programımızı Enerji konulu yaptık. Rüzgar, Güneş Enerjisi, Enerji Yatırımları, Enerji Yönetimi ve Akıllı Bina Sistemleri konularını işledik. Konusunun uzman Türkiye’nin en büyük yatırımcılarını, EPDK yetkililerini, bilim insanlarını bir araya getirdik. Enerji yatırımcılarımızın sayılarını artırmaya dönük programlar yaptık. Halen Türkiye’nin güneş enerjisi yatırımlarında iyi seviyede olan üyelerimiz var. Türkiye’nin dış ticaret açığındaki en büyük kamburu olan enerji konusunun peşini bırakmayacağız. İnşaat sektörümüzün büyük oyuncuları başta olmak üzere hangi alana yatırım yapmalıyız?, diyen yatırıcılarımızı fırsat yatırım sektörü olan enerji alanına yönlendiriyoruz.
Gümüşhane’ye İş İnsanlarımızın Sahip Çıkmasını Bekliyoruz
Gümüşhane’nin en eski ve ulusal markalarından Gümüşsu’nun yeniden açılışı hepimizi sevindirmiştir. Bu konuda gayret eden Gümüşhane Belediye Başkanımız sayın Ercan Çimen’e özellikle teşekkür ediyoruz. Gümüşhane’ye mal olmuş bu markanın daha da gelişimi için hep birlikte destek vermemiz gerekiyor. Turizme destek vermeliyiz. Artabel Milli Parkına yatırım desteği gerekiyor, tamamlanmayan yolları var, tesis desteği vermemiz gerekiyor. Abdal Musa Tepesinin güzergahı olan Musalla Deresinin geçiş koridorunu daha da canlandırmamız gerekiyor. Havaalanı yatırımı devam ediyor, şehrimizin havaalanına hazır olması için neler yapmamız gerektiğini tartışmalıyız. Arkadaşlarımızla görüştük, Gümüşhane’de hazır çalışan bir metal atölyesine destek vererek bisiklet üretebiliriz. Ülke olarak üretime destek vermemiz gerekiyor. Belli başlıklarda küçük atölyelerde katma değeri yüksek ürünler yapmayı tartışabiliriz, son notumuz şudur ülkemizin ekonomisini güçlü kılmak için yerel yeteneklerimizi güçlendirmemiz gerekiyor. Devlet, endüstriyel yeteneklerimizi üretimi yerlileştirme gayretinde biz de, yerelleştirme gayretinde olalım.”
Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim