VALİ’DEN HODRİ MEYDAN
Yavuz, Süleymaniye Mahallesi Koruma Amaçlı İmar Planı toplantısında yaptığı konuşmada, Gümüşhane kamuoyuna seslenerek, “Buradan Gümüşhane kamuoyuna duyuruyoruz. Siz yeter ki restorasyon çalışması yapın, hiçbir engel yok. Koruma Amaçlı İmar Planı onaylansın diye bekleyenler buyursun, ‘Hodri Meydan, hadi bakalım’. Biz buradayız, Vali, Belediye Başkanı, ilgili Vali Yardımcısı, herkes burada, izin vereceğiz, buyurun bakalım. Kim ne yapacaksa gelsin konuşalım. İzin vermek, takip etmek bizim görevimiz” dedi.
Onay Beklemeye Gerek Yok
Süleymaniye Mahallesi Koruma Amaçlı İmar Planının onaylanmasını beklemeye gerek olmadığını açıklayan Vali Yavuz, şunları söyledi:
“Bunu kamuoyu çok iyi bilsin. Süleymaniye Mahallesi’nde üçte ikilik alanda izinler çok kolay alınabiliyor ve yapılması gerekenler çok rahatlıkla hayata geçirilebiliyor. Bunun en güzel örneğini Vakıflar Genel Müdürlüğü, Gümüşhane Belediye Başkanlığı, Özel İdare yaptı, yapmaya da devam ediyor. Plan çerçevesinde altyapıya yönelik çalışmalar yapıldı, yapılıyor. ‘Ah plan onaylansaydı’ diye ortaya koyacak bir mazeretimiz yok. Ticari amaçlı konaklama tesisi yapımı, halihazırda tescilli olmayan ve ayakta olmayan yapı dışında bir yapı yapılacaksa imar planının onayı beklenecek.”
Üniteler Oluşturulabilir
Önümüzdeki turizm sezonunda Süleymaniye Mahallesi’ne gelmek isteyen ziyaretçilerin 100 metre yakınına kadar çok güzel ve şık bir yolla gelebileceklerine dikkat çeken Yavuz, “Özel İdare, Belediye ve DOKAP Yeşil Yol Projesi, Kalkınma Bakanlığının sağladığı kaynakla yolumuz yapılmış olacak. Süleymaniye Mahallesine genel haliyle bakıldığında insanlarımızın oturabileceği, dinlenebileceği, çayını ve kahvesini içebileceği, belki de yemek yiyebileceği ünitelerin oluşmasında hiçbir engel yok” diye konuştu.
Son Noktaya Gelindi
Vali Yavuz, Süleymaniye Mahallesi’nde erozyonla mücadelenin de yapılması kapsamında ağaçlandırma çalışması yapılacağını ve Orman İşletme Müdürlüğünün yaklaşık 500 bin liralık bir ihale yaparak ağaçlandırma çalışması yapılacağını belirterek, “Erozyonla mücadelenin de tamamlanması ile birlikte Süleymaniye Mahallesi İmar Planının onaylanmasında son noktaya gelişmiş olacağız. Ortada herhangi bir sorun kalmayacak. Bu plan onaylanmasa bile, kuruldan geçmiş şekliyle, Tabiat Varlıkları onaylamasa bile ‘şu binayı restore etmek istiyoruz’ denildiğinde hiçbir engel yok” dedi.
Tanıtım da Bizim Görevimiz
Tanıtım anlamında hiçbir sorunun olmadığını vurgulayan Yavuz, “Bugüne kadar bütün kurumlarımız görülmedik bir şekilde tanıtım kampanyası başlatacağız. Uçaklarda, turizm dergilerinde, fuarlarda her türlü tanıtımı yapacağız. Gümüşhane, son sistem, modernize edilmiş bir şekilde tanıtım anlamında ve ona bağlı altyapı ihtiyaçlarını karşılama anlamında biz belli bir noktaya geldik. Bundan sonra Gümüşhane kamuoyuna ‘hadi bakalım’ diyoruz” ifadelerini kullandı.
Dikmen Vadisi Gibi
Vali Yavuz, Süleymaniye Mahallesi’nin aşağısında bulunan vadinin Dikmen Vadisine benzediğini ve bu konuda Belediye Başkanı Ercan Çimen ile bu vadiye yapılması gerekenler konusunda görüş alışverişinde bulunduklarını belirterek, şöyle konuştu:
“Bu vadi ıslah edilerek, yürüyüş alanları ve belli bir dizaynla setler yapmak suretiyle, şelaleler şeklinde su birikintileri yapılması halinde muazzam bir mekan ortaya çıkarılabilir. Ankara Dikmen Vadisi örnek alınarak bir çalışma yapılması bölgeye çok daha güzel bir mekan oluşturulabilir.
Kar Kalınlığı 5 Metre
Gümüşhane’nin eski yerleşim yeri olan tarihi Süleymaniye Mahallesinin hemen bitişiğinde yapımı planlanan kayak merkezine kurulacak olan meteoroloji istasyonu için İl Özel İdaresi ekipleri bir hafta süren karla mücadele çalışması gerçekleştirdi. Türkiye’nin ve dünyanın sayılı kayak merkezlerinden birisi olması planlanan tesise giden 8 kilometrelik yayla yolunda yer yer 5 metreyi bulan kar kalınlığı nedeniyle adeta kardan tüneller açan ekipler tatil günlerinde de çalışarak yolu bir haftada ulaşıma açtı.
Zirvede Yol Açma Çalışması
İl Meteoroloji Müdürlüğünün destekleriyle Trabzon Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nden getirilecek olan seyyar meteoroloji ölçüm cihazının konulacağı bölgeye kadar Yaydemir ve Dörtkonak yayla yollarından yolu ulaşıma açan ekipler, 2 bin 230 metre rakımlı zirveye ulaştı.”
İki ayrı iş makinesiyle gerçekleştirilen çalışmaların ardından aşırı kar ve çamur nedeniyle yolun arazi tipi araçlarla ulaşabilecek hale getirildiğini kaydeden İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, kurum olarak 5302 sayılı yasanın kendilerine verdiği görevler ve Vali Yücel Yavuz’un talimatları doğrultusunda hizmet çeşitliliğini artırdıklarını söyledi.
Karla Mücadele
Özel İdare’de oluşturulan bir ekiple birlikte Süleymaniye Kayak Merkezinde kurum olarak kendilerine verilen görevleri ve talimatları gerçekleştirdiklerini dile getiren Akdoğan, “Sayın Valimiz Yücel Yavuz’un geçtiğimiz hafta yaptığı görüşmelerin ardından kayak merkezi için önemli meteorolojik verileri toplayacak olan seyyar meteoroloji istasyonu kurulması kararı verildi. Bizde bu bağlamda hemen ekiplerimizi oluşturarak Yaydemir ve Dörtkonak yayla yollarından istasyonun kurulacağı alana kadar ciddi karla mücadele çalışması yaptık. Yol arazi tipi araçların ulaşabileceği duruma getirildi. Birkaç gün içerisinde Trabzon’dan gelecek olan ekip istasyonu bölgeye kuracak” dedi.
İnsansız Meteoroloji İstasyonu
Gümüşhane Meteoroloji Müdür Vekili Rıdvan Yılmaz ise Trabzon Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden gelen teknik ekiple 2 bin 230 rakımlı zirveye rüzgarın hızını, yönünü, hava sıcaklığı ve nemi ölçen aletler getirildiğini belirterek, “Mart ayı süresince bu bölgede meteorolojik veriler alınacak. Gerektiğinde bölgeye teleferik kurulacak. Bu nedenle bölgeye insansız meteoroloji istasyonu kurulması planlanıyor. Mart ayı sonuna kadar alınan veriler değerlendirilecektir” açıklamasında bulundu.
İbrahim Özdemir-Figen Tok
Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim