ÜNİVERSİTEYİ ŞEHİRLE BÜTÜNLEŞTİRECEĞİZ
Gümüşhane Üniversitesi’ne rektör atamasında adı ön plana çıkan, Gümüşhaneli olması nedeniyle vatandaşlar tarafından da en çok istenilen Polis Akademisi Başkan Yardımcısı ve Güvenlik Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Köse, rektör olarak atanması halinde Gümüşhane ile birlikte çalışacağını, birlikte üreteceğini ve birlikte başaracaklarını söyledi.
Gümüşhane halkının da 8 yıldır beklediği üniversite-şehir işbirliği uyumunun sağlanmasında en büyük favori isim olarak gösterilen Köse, gazetemize yaptığı açıklamada, Gümüşhane Üniversitesi Rektörlüğü için aday olarak başvurusunu yaptığını hatırlatarak, “Yüksek Öğretim Kurulu başvuran adaylarla ilgili olarak bir tanışma toplantısı düzenledi. Ben de toplantıya çağrıldım. Gümüşhane’ye YÖK’ten gelen iki kişilik YÖK üyesi vardı. Başvuran adayların sicillerini aldılar. Katıldığım bu toplantıda ben de Gümüşhane Üniversite ile ilgili düşüncelerimi söyledim. Üniversite ile ilgili neler yapabileceğimi anlattım. Özellikle üniversite ile şehir birlikteliğini ön plana çıkardım” dedi.
DEĞERLENDİRME YAPILACAK
Gümüşhane’ye gelen iki YÖK üyesinin değerlendirme yapacağını ifade eden Prof. Dr. Köse, şöyle devam etti:
“Bu iki YÖK üyesi Gümüşhane’ye geldiklerini, adayların sicillerini aldıklarını belirterek, en son altı adayın adını YÖK’e verecekler. YÖK Genel Kurulu da bu adaylar arasından değerlendirme yaparak aday sayısını üçe düşürecek. Üçe düşürülen aday isimleri de Sayın Cumhurbaşkanımıza sunulacak. Sanırım bu isimler henüz daha Sayın Cumhurbaşkanımıza gitmedi. Benim tahminim 10-15 gün içerisinde bu çalışmalar bitecek.”
TEK KİŞİ YÖNETİMİ DEĞİL
Adaylığını açıkladıktan sonra Gümüşhane’ye geldiğini ve üniversiteyi dolaştığını ifade eden Köse, şunları kaydetti:
“Ben, üniversite için neler yapabileceğimi bu dönemde açıkladım. Bizim temel hedefimiz, üniversitede kurumsallaşmayı sağlamak olacak. Üniversite içinde tek kişi yönetimi değil de kurumsal bir yapı oluşturmaktır. Üniversite ile şehir birlikteliğini sağlamak olacaktır. Üniversite bir bölge üniversitesi, bölgede sesini duyuran bir üniversite ama Gümüşhane Üniversitesi, sesini Türkiye ve dünyaya duyuran bir üniversite olacak. Kalifiyeli hocalarımızı üniversitemize çekmeye çalışacağız. Üniversitenin kendi kabuğu içerisinde kapalı bir kabuk içinde yürümesi değil, şehirde sanayi, bürokrasi ile iç içe olan bir yapı ortaya koymaya çalışacağız.”
BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ
Prof. Dr. Osman Köse, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Gümüşhane Üniversitesi Rektörlüğüne atanması durumunda, Gümüşhane ile birlikte çalışacaklarının, birlikte üreteceklerinin ve birlikte başaracaklarının altını çizerek, şunları söyledi:
“Sayıları Türkiye'de bugün 193'e ulaşan bu üniversitelerden birisi de Gümüşhane Üniversitesi’dir. 2008 yılında kurulan Gümüşhane Üniversitesi’nin ileriye taşınması ve büyük başarılara imza atması için gerek üniversite akademisyenleri gerek bu üniversitede eğitim gören öğrenciler gerekse de tüm Gümüşhaneliler ile işbirliği içinde, birlikte hareket etmekle mümkün olacaktır. Hedefimiz, Gümüşhane Üniversitesi'nde sevgi, saygı ve güvene dayalı ilişkileri hakim kılmak, çıkar, korku, nefret ilişkisine ve yerelleşmeye fırsat tanımamaktır. Huzurlu bir çalışma ortamı kurarak başarıyı ödüllendiren ve teşviklerle üretkenliği geliştiren bir yaklaşım sergilenecektir.”
Prof. Dr. Osman Köse Kimdir
1967’de Gümüşhane’de doğdu. Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Tarih Bölümü’nden mezun oldu. 1992 yılında aynı Bölümde Araştırma Görevlisi oldu. Yüksek Lisans ve Doktora eğitimini burada tamamladıktan sonra aynı üniversitenin Fen–Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’ne Öğretim Üyesi olarak atandı. Kazakistan, Amerika ve Almanya’da araştırmacı ve misafir öğretim üyesi olarak bulundu. Balıkesir Üniversitesi ve Sakarya Üniversitesi’nde çalıştı. 2007 yılında Doçent, 2013 yılında Profesör oldu.
Yurt içinde ve yurt dışında çeşitli bilimsel araştırma projeleri ve idari görevlere ilaveten, 2013–2014 yılları arasında, 38. Madde ile Başbakanlıkta görevlendirildi.
2014 yılında Ankara Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesi Dekanlığına atandı. Fakültenin kapatılması ile yerine kurulan Polis Amirleri Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nün (PAEM) kurucu müdürlüğünü yaptı. Çalıştığı Üniversiteler ve Polis Akademisi’nde Anabilim Dalı Başkanlıkları, Bölüm Başkanlıkları, Dekan Yardımcılıkları, Yönetim Kurulu Üyelikleri gibi çok yönlü görevler üstlendi. Halen Polis Akademisi Başkan Yardımcılığı ve Güvenlik Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü’nü yürütmektedir.
Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında yer almıştır. Samsun Aydınlar Ocağı Başkanlığı, Cihannüma Derneği ve Türk Dünyası Parlamenterler Vakfı Kurucu üyeliği bunlardan bazılardır.
Çok sayıda bilimsel kitap ve makalelerin yanı sıra Osmanlı son dönemi Türk Dış Politikası, Türk–Rus İlişkileri, Balkanlar, Kafkasya, Terör ve Şehir Tarihi üzerine çalışmaları devam etmektedir.
Uluslararası düzeyde çok sayıda bilimsel sempozyum ve konferansın yürütücülüğünü yapmıştır. Bilimsel ve periyodik olarak yayınlanan uluslararası Journal of History Studies dergisinin sahibi ve editörüdür.
İbrahim Özdemir-Figen Tok
Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim