• BIST 9685.49
  • Altın 2813.908
  • Dolar 33.8863
  • Euro 37.5669
  • Gümüşhane : 17 °C
  • Trabzon : 24 °C

TÜM UYARILARA RAĞMEN HAVAYA ATEŞ AÇANLAR AFFEDİLMİYOR

29.08.2024 12:26
TÜM UYARILARA RAĞMEN HAVAYA ATEŞ AÇANLAR AFFEDİLMİYOR
Gümüşhane genelinde yaz boyunca “Eğlencenize kurşun sıkmayın!” sloganıyla yorgun mermilerin insanlara, hayvanlara ve doğaya zarar vermemesi için başlatılan duyurulara rağmen düğünlerde, şenliklerde havaya ateş açanlar Jandarma tarafından tek tek belirleni

TÜM UYARILARA RAĞMEN HAVAYA ATEŞ AÇANLAR AFFEDİLMİYOR

Gümüşhane genelinde yaz boyunca “Eğlencenize kurşun sıkmayın!” sloganıyla yorgun mermilerin insanlara, hayvanlara ve doğaya zarar vermemesi için başlatılan duyurulara rağmen düğünlerde, şenliklerde havaya ateş açanlar Jandarma tarafından tek tek belirleniyor.

Bölgede ve Gümüşhane’de havaya ateş açılması sonucu yaşanan çok sayıda acı olaydan ders almayan bazı vatandaşlar özel günlerinde havaya ateş açmaya devam ediyor.

Son olarak merkeze bağlı Yağmurdere köyünde ve Kelkit ilçesinde havaya ateş açan vatandaşlar hakkında yasal işlem yapılırken idari para cezası da uygulandı.

Merkeze bağlı Yağmurdere köyündeki bir düğünde gelişigüzel havaya ateş edildiği ihbarını alan Jandarma ekipleri düğünde çekilen videoları inceleyince O.E. isimli şahsın düğünde havaya ateş ettiğini tespit ederek hem yasal işlem başlattı hem de idari para cezası uyguladı.

Bir diğer vaka ise Kelkit ilçesine bağlı Özen köyü mevkiinde gerçekleşti. Düğün konvoyunda havaya ateş edildiği ihbarını alan Jandarma Asayiş ekipleri bölgede yaptıkları araştırma sonucu düğün konvoyunda havaya ateş eden Ü.M. isimli şahsı yakalayarak hakkında idari para cezası uyguladı ve yasal işlem başlattı.

Gümüşhane İl Jandarma Komutanlığı, vatandaşları bir kez daha uyararak sorumluluk bölgesinde icra edilen etkinlikler sırasında ateşli silah kullananlar hakkında ilgili kanun maddeleri uyarınca yasal işlem yapıldığını hatırlattı.

Ayrıca yaşanabilecek acı olayların önüne geçilmesi için silahlı ateş etme olaylarının 112 Acil Çağrı Merkezi üzerinden Jandarma’ya bildirilmesi istendi.

Yaz mevsiminde yaylalarda, yerli ve yabancı turistlerin de katılımıyla çok sayıda festival ve şenliklerinin düzenlendiği Gümüşhane’de vatandaşların yaşam hakkını savunmak, bulunduğu her ortamda huzur içinde olmalarını sağlamak için Gümüşhane genelinde gerçekleştirilecek düğün, uğurlama ve yayla şenlikleri gibi etkinlikler öncesi ve sonrasında, bireysel kutlama amaçlı ateşli silahlar ile havaya ateş açılmaması için tüm vatandaşlardan “Eğlencenize kurşun sıkmayın!” sloganıyla duyarlılık talep edilmişti.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim