• BIST 9939.46
  • Altın 2815.506
  • Dolar 34.0562
  • Euro 38.0071
  • Gümüşhane : 18 °C
  • Trabzon : 24 °C

TAŞIMALI EĞİTİME SERVİS ENGELİ

18.09.2024 12:20
TAŞIMALI EĞİTİME SERVİS ENGELİ
Gümüşhane’de taşımalı eğitim gören öğrenciler, taşıma işinin ihalesinin yetiştirilememesi nedeniyle ciddi sıkıntılar yaşıyor.

TAŞIMALI EĞİTİME SERVİS ENGELİ

Gümüşhane’de taşımalı eğitim gören öğrenciler, taşıma işinin ihalesinin yetiştirilememesi nedeniyle ciddi sıkıntılar yaşıyor. Gümüşhane Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılması gereken taşıma işinin ihalesi, belirtilen tarihte tamamlanamadı ve sonuç olarak ihale iptal edildi. Geçtiğimiz günlerde tekrar yapılan ihalenin sonuçlanmasının ardından taşıma işi önümüzdeki günlerde netleşecek. Ancak ihale sürecindeki gecikme nedeniyle öğrenciler ve veliler mağduriyet yaşıyor.

İhale Gecikmesi ve Mağduriyetler

Gümüşhane’deki taşımalı eğitim sistemine bağlı olarak, birçok öğrenci, okula gitmek için servis hizmetine ihtiyaç duyuyor. Ancak ihale sürecindeki gecikmeler nedeniyle, taşıma hizmeti başlangıç tarihi önümüzdeki günlerde netleşecek olmasına rağmen, bu süreçten önce öğrencilerin servis hizmetlerinden yararlanamadığı belirtiliyor. Bu durum, öğrencilerin okula ulaşımında ciddi aksamalara yol açarken, veliler de günlük taşıma sorunlarıyla karşı karşıya kalıyor.

Velilerden Tepki: "Çocuklarımızı Kendi İmkanlarımızla Taşıyoruz"

Özellikle özel eğitim gören öğrencilerin velileri, taşıma hizmetlerinin başlamamasının yanı sıra, okullarda yemek hizmetlerinin de sağlanmadığını ifade ediyor. Bir veli, yaşanan sıkıntıları şu şekilde dile getirdi: “Okullar açılmasının ardından yaklaşık iki hafta geçti, ama çocuklarımızı kendi imkanlarımızla okullarına götürmeye çalışıyoruz. Bu süreç içerisinde okullarda yemek hizmeti de verilmediği için çocuklarımız hem ulaşım hem de yemek konusunda mağdur durumda. Herkes aynı bütçeye sahip değil. Bu durum hem öğrenciler hem de veliler için büyük bir sorun oluşturuyor. Son aldığımız bilgilere göre, 25 Eylül 2024’ten sonra servis işi başlayacakmış, ancak bu tarihin kesinliği konusunda belirsizlikler mevcut. Bu tür ihaleler yaz aylarında tamamlanmalı ve okullar başlamadan her şey hazır hale getirilmelidir. Mağduriyetimizin bir an önce giderilmesini talep ediyoruz.”

Yetkililerden Açıklama Bekleniyor

Gümüşhane Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, taşımalı eğitim ihalesinin gecikmesiyle ilgili açıklama yapmazken, veliler ve öğrenciler, eğitim süreçlerinin aksamasının bir an önce düzeltilmesini bekliyor. İhale sürecinin yaz aylarında tamamlanması ve okulların açılmasıyla birlikte taşıma hizmetlerinin kesintisiz bir şekilde başlaması gerektiği belirtiliyor.

Öğrencilerin eğitim hakkının güvence altına alınabilmesi ve velilerin yaşadığı mağduriyetlerin önüne geçilmesi için yetkililerin acil bir çözüm üretmesi önem taşıyor. Taşımalı eğitimde yaşanan bu kriz, eğitim hizmetlerinin sürekliliği ve kalitesi açısından önemli bir sınav olarak değerlendiriliyor.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim